ברברנים

הצופה.

New member
ברברנים

אולי במקום להעביר ביקורת על כל מה שזז ולהאשים אחד את השני אולי כל אחד ינסה להמציא פיתרון? ויש לי שאלה אי אפשר לשלוט בארבעה מליון פלשתינאים ובמליון ערביי ישראל אפשר לשלוט? וגם שהם היו "נאמנים" לישראל מ48 ואם הם יוכיחו את עצמם באהבת ישראל האם מישהו מוכן שהם יהיו ראשי ממשלה ושרי ביטחון של המדינה? האם המציאות לא הוכיחה שאנו יכולים לסמוך רק על עצמינו? כל אבן ששמים בגדר ההפרדה היא בדיחה שיטה של אחזקת שבר כמו רוב ההחלטות שמתקבלות במדינה זו החלטות פופוליסטיות ולא לאחר מחשבה עצרוווווווו. הפתרון שלי (פיתרון שמלאני ימני משו חדש )
מחר בבוקר יוצא ראש הממשלה בהצהרה.. הודעה לעם הפלשתינאי ולערביי ישראל מאחר והוכחתם כי אתם מוכנים למות למען המטרה המקודשת ג´יהד והקמת המדינה הפלשתינאית וכמו כן החזרת המקומות הקדושים ואל ערביי ישראל מאחר ואנו הבנו רק היום לאחר שהוכחתם עיקשות כי תאבקו למען החופש של אחיכם וכי וכי לא ניתן להפריד בינכם היגענו למסקנה כי אתם======צודקים=========בכל מה שאמרתם עד עכשיו ממחר בבוקר כל ערביי ישראל יהפכו לערביי פלשתין וכל השטחים שבהם מתגוררים ערביי ישראל יועברו ליידי הרשות כמו כן הר הבית יעבור לבעלותכם וירושליים המזרחית גם..(רק הכותל ישאר בידנו) גם שטחים שנמצאים בעכו חיפה יפו בהם מתגוררים ערבים יוכרזו כשיטחי הרשות והערבים המתגוררים בהם יהיו כפופים לחוקי הרשות..ערבי לא יוכל להבחר לכנסת ישראל ויהודי לא יוכל להבחר לפרלמנט של הרשות.... כמו כן תוכרז הקמת מדינה פלשתינאית באופן מיידי הגבולות ייקבעו בהסכמה בתקופה של ...... בתקופה זו יבוצעו חילופי אוכלוסין בהסכמה על מנת להגיע להפרדה מלאה... כל זאת תוך כבוד הדדי וללא הפגנת כוח אלה רק על שולחן המשא ומתן. בלה בלה בלה בלה..... אבל אם לא תסכימו גם לזה.. לדבר שאתם נלחמים למענו כבר חמישים שנה.. תוכיחו שהשנאה שלכם אלינו גדולה מהרצון שלכם לחיות.... וכל המאבק שלכם הוא מאבק על השמדת עם ישראל..לזה איננו מסכימים ואז נתחיל לטרנספר אתכם על ימין ועל שמאל וגם לא ישאר שמאלני אחד ואו עם נורמלי אחד בעולם (לא אנטישמי) שלא יסכים לצעדים שלנו.. רק הצעתכם תתקבל דם השהידים שלכם לא היה לשוא בואו נקיים את צואתם ונבנה את פלשתין החדשה הכל בהסכמה..ערבים בצד אחד..יהודים בצד השני.. עכשיו הייתי מת לשמוע מה יש לערבים הישראלים לומר במיוחד לאחמד טיבי לא מוכן למות יהודי אחד נוסף מוכן לכל מה שחלמתם..בואו תוכיחו כי זה מה שחלמתם אבל אם החלום שסיפרתם לא היה נכון והחלום האמיתי (שזה מה שאני חושב) זה לראות אותנו מתים...אז תעלו לבד על המשאיות וטטרנספרו את עצמכן לבד למה אם אנחנו נעשה את זה..לא תהיה אצלנו מחלוקת ואתם יודעים איך אנחנו ניראים ומתנהגים שאנחנו מאוחדים ... שלכם הצופה מאחרית הימים

גיוRא

New member
גם אני מוכן ,,מאחר ו,,,הבננו וגם הם

שהם מוכנים למות למען המטרה... שימותו כולם,, ואנחנו נקרא את האדמה על שמם,,,

giulietta

New member
חילופי אוכלוסין

זה רעיון שמסתובב בשטח די הרבה זמן ודוקא על ידי אנשי ימין "קיצוניים". מי שהודף רעיון זה (אפילו רק ברמה התאורטית) הם אנשים שיש להם בעיה ל"טרנספר"ערבים מביתם אבל מוכנים ללא קושי ובשמחה מסוימת ל"טרנספר" יהודים מביתם. היום אנחנו כבר במקום אחר בו כוונותיהם האמיתיות של רוב הערבים בתוכינו וסביבינו חשופות וגלויות. כך שאולי הפרדה מוחלטת היא איזשהו צעד התחלתי בדרך לשפיות. אבל - מוחלטת, בלי הערבוב הבעייתי שקיים היום. אוטופיה. בוקר טוב.

מו שיקו

New member
ג´ולייטה

למה כוונתך ב ´היום אנחנו כבר במקום אחר בו כוונותיהם האמיתיות של רוב הערבים בתוכינו וסביבינו חשופות וגלויות.´ את מתכוונת שלפני 5 שנים או 10 או 20 או 50 הם הצליחו להסתיר את כוונותיהם?

giulietta

New member
אני מתכוונת

שלפני 9 שנים (ספטמבר 93, אוסלו, מזכיר לך משהו?) הם הצליחו לשכנע חלק לא קטן בעם שלנו שיש להם כוונות אחרות...

מו שיקו

New member
אבל את כמובן

לא נמנית על החלק ההוא, אז אני שואל אותך מה ההבדל בין היום או 50 שנה אחורנית בעיניים שלך, או שאולי אין הבדל וכוונותיהם היו ידועות וברורות לך כל הזמן?

giulietta

New member
אמנם

לא נמניתי עם החלק ההוא, אבל כאחת שילדה ימים ספורים לפני חשיפת ההסכם את בנה השני, קיננה בי איזושהי תקווה שאולי אני טועה (עם כל אי הנעימות שיש בהודאה בטעות) ושאולי צריך לתת צ´אנס לאפשרות שבני הצעיר יהיה חייל של שלום בבוא זמנו. התבדיתי.

מו שיקו

New member
כלומר במילים פשוטות

סביבתך החברתית והפוליטית, יודעים כבר לפחות 50 שנה על הכוונות האמיתיות של הערבים, ללא הרבה ספקות . האם זה נכון?

giulietta

New member
מושיקו

חוסר ההשלמה של הערבים עם קיומנו כעם (טרם קום המדינה) ועם קיומנו כמדינה לאחר מכן הוא לא דבר חדש... (למה הוא חותר?)

מו שיקו

New member
ג´ולייטה יקירתי

חוסר השלמה עם קיומנו כעם וכמדינה זה דבר אחד וכוונותיהם-שהיו גלויות לך ולסביבתך כ 50 שנה זה דבר אחר אז תישארי בעמדך, שאת נלחמת עליה כל כך יפה גם כאן בפורום, ואל תעברי לסיסמאות מעורפלות,כמו חוסר השלמה,ודומיהם... האם כוונתם מזה ימים ימימה להרוג אותנו? לזרוק אותנו לים? להיפטר מאיתנו? האם את חושבת שאלה הן כוונותיהם האמיתיות כל השנים? אני התרשמתי שזה מה שאת חושבת,אז אמרי לי בבקשה אם טעיתי.

giulietta

New member
תגיד לי, אתה עושה צחוק?

מה, אנחנו מדמיינים את מעשיהם הרצחניים של הערבים/נלחמה צודקת יו ניים איט במאה השנים האחרונות? אבל עזוב הסטוריה. אני לא חושבת שאני מדברת בסיסמאות ואני לא מבינה על איזו דעה אתה אומר שאני נלחמת? כי בכלל לא ברור לי היום מה כדאי וטוב לעשות. האפ פינוי התנחלויות יביא לנו שקט? לא יודעת. האם הפרדה מוחלטת בין העמים יעשה זאת? לא בטוח. האם סיפוח? מלחמה אינסופית בטרור? הפיכת המדינה ל"מדינת כל אזרחיה"? אין לי מושג. ואני חושבת שלא רק לי. אני חושבת שבשנתיים האחרונות הרבה קונספציות קרסו.

מו שיקו

New member
טוב ג´ולייטה

אני רואה שאת מתחילה לאבד את הסבלנות.. אז הסכמנו שכוונותיהם האמיתיות של הערבים מזה 50 שנה הם לזרוק אותנו לים,או לחסל אותנו ואת מדינתנו. ועכשיו ,הבה נעבור ברשותך למישור האישי. נאמר שאת גרה בבית שרכשת -לצורך הדוגמא בכפר סבא, זה הבית שאת אוהבת, ובו את רוצה לגדל את ילדייך, ולפתע את מגלה , שהכוונות האמיתיות של השכן שלך,הם לחסל אותך , איך תיפתרי את הבעיה?

giulietta

New member
מושיקו

התחלתי לכתוב תגובה ארוכה, מפורטת שמכסה את כל האפשרויות, עם הערות בסוגריים ועם שנינות (טוב, כמידת יכולתי המוגבלת). אבל...ראיתי שאני טוחנת מים. הכל כבר נאמר והאמת שאני ממש סקרנית. אתה מתנהל כאילו יש באמתחתך איזה רעיון פלאי. אז אנא, שתף אותי ואת שאר החברים. ואני לא צינית. המצב בכי רע, כולם יודעים. מה הלאה? ממתינה.

מו שיקו

New member
ג´ולייטה יקירתי

איו לי מושג מה אני הולך לומר לך, אני שואל אותך שאלות,וחושב יחד איתך , לכן רציתי לשאול אם ברמה האישית הפרטית גם היית נותנת למשפחתך וכמה דורות קדימה לחיות בתנאי איום על חייך ובני ביתך? האם לא היית מוצאת פיתרון? כל שהו אבל פיתרון, היית מושכת את בנייך נכדייך ונינייך מאוימים למשך 50 שנה ? אני רוצה להניח שהיית מוצאת פיתרון,האם אני צודק?

giulietta

New member
לא משנה באיזו דרך הייתי נוקטת

אבל הייתי מקפידה שכל דיירי ביתי יציגו חזית אחת מאוחדת . מה המחיר שהייתי מוכנה לשלם? תלוי מהן האלטרנטיבות. האם הייתי יכולה להקים את ביתי בעיר אחרת? האם יש לי קשר מיוחד לעיר הזאת? האם אני יכולה להתקיים פיזית ותרבותית רק בעיר הזאת או שיש עוד אפשרויות? עובדה שיש לא מעט מ"בני משפחתי המורחבת" שחיים במקומות אחרים (מי יותר בבטחון ובאושר ומי פחות). האם הייתי רוצה להמשיך לחיות בשכנות איתם גם כאשר כל השכונה היתה מתמלאת בבני משפחותיהם ואני הייתי הופכת למיעוט? בוא נגיד, שהייתי צריכה להחליט על המטרות ועל הקו האדום שלי קודם. בכל מקרה, בשום אופן לא הייתי מנסה להתיידד איתם על ידי מסירת רוב חדרי הבית שלי לידיהם מתוך תקווה שזה יספק אותם.

מו שיקו

New member
נכון ג´ולייטה

לא משנה באיזה דרך היית נוקטת, אבל היית נוקטת,היית פועלת,היית מחליטה ועושה, מהסיבה הפשוטה ביותר,כי לא היתה לך אלטרנטיבה אחרת,היית חייבת להמשיך את חייך,ולדאוג לעתיד משפחתך,לדאוג לדורות הבאים. וזו בדיוק הנקודה, כאדם פרטי , הדרך או הפתרון הם חלק בלתי ניפרד מחייך, אבל כאזרחית, כחיילת,את סתם קורבן של המערכת הפוליטית, וזה לא עניין של ימין או שמאל, זה עניין של אזרחים ופוליטיקאים, זו החלוקה האמיתית, אצל הערבים משום מה החלוקה הזו ברורה לנו, אבל אצלנו לא. ולכן את תמשיכי ותנציחי את חידלון הסיסמאות שמתנוססות כבר 50 שנה,ותמשיכי לשחק בפתרונות והצעות ודרכי פעולה,כן טרנספר לא טרנספר,כן אוסלו לא אוסלו, את באמת מרגישה שאת משפיעה משהו בקשקשת הזו שלא תורמת כלום? 50 שנה המערכת הפוליטית לא מצאה פיתרון,לא יצרה תנאים,אלא רק העמיקה את השנאה בין שני העמים,וגם בתוכינו, 50 שנה ג´ולייטה....

אפרסק 28

New member
תאוריה

בתאוריה אני איתך...כבר הרבה זמן שחשבתי על משהו דומה...... אבל לצערי לא תוכל לעשות דבר כזה גם אם תרצה.... מה לעשות אילו החיים יש את ערבי ישראל שבתוכם מוסלמים ונוצרים..... יש את הבדווים...(שמשרתים בצהל--אבל מתחתנים עם פלסטינאיות)[ יש גם את הדרוזים(אני רק מעלה דברים) ועם כל זה....איך אתה רוצה להעיף את כולם.....אי אפשר ואל תגיד לי שאפשר...... כי אולי עוד מעט תגיד לי שצריך להעיף את האתיופים,או העירקים,מרוקאים ואולי להחזיר את כל הרוסים שכאן ותחשבו על זה

למעלה