ברבי קיבלה "מוח"

טל קר

New member
ברבי קיבלה "מוח"

בובות ברבי ודומותיהן לא היו מעולם איקונות פמיניסטיות ידועות, אפילו לא כשאחת מהן הפצירה בילדות קטנות לבחור בה לנשיאות ארצות הברית. ואולם, דווקא ברבי משמשת כעת השראה לסוג חדש של צעצוע: עצמאי, כמעט בעל רצונות משלו ובעיקר מאוד אינטליגנטי. רוב האינטליגנציה של הבובה, מיותר לציין, מופנית לכיוון אחד: קניות.

שימו לב שימו לב, עוד כמה שנים, אחרי

שהמוצר הזה יצא לשוק, יבואו כל מיני ארגילים וידברו על "טבע הנשים" לבקש לקנות איפור ובגדים ותכשיטים כבר מהגיל הרך. אז שלא תגידו שלא הזהרתי ושימו לב מאיפה זה נובע.

wasaby

New member
קראתי פעם מזמן

ספר ילדים על ילדה בשם מומו או מומי או משהו דומה. היא ילדה עניה שחיה לבד בצורה לא ברורה עם כמה צעצועים שהיא אוהבת. היא מוצאת בובה של אחת הילדות האחרות והבובה כל הזמן מבקשת תקנו לי כזה ותקנו לי אחר. נדמה לי שהמסר היה על תרבות הצריכה שמחנכים אליה מגיל צעיר. מישהו זוכר ספר כזה?

tookmy

New member
מומו, אם אנחנו מדברות על אותו דבר

פשוט כי לא ממש קראתי, אבל מכירה חנות שהספר נמצא בה, כתב נדמה לי מיכאל אנדה (הסיפור שאינו נגמר), הוצאת זמורה ביתן.

zooti

New member
כמובן, ספר מקסים

הבובה לא היתה של אחת הילדות האחרות. הבובה היתה הנסיון של האנשים האפורים (הרעים, גונבי הזמן) לנטרל את מומו. והמסר של הספר היה שהאדם צריך לדעת גם להרגע ולהנות מהחיים/חברים/משפחה ולא לרדוף כל הזמן אחרי הכסף/הכבוד/היוקרה.

Ergil

New member
מצטער, Ergil יש רק אחד

ועם מה שאני רואה פה מיצג את הנשים בכלל, לא יהיו ארגילונים.

Ergil

New member
מדהים איך את רואה בכל דבר

שוביניזם. הכתבה הזאת בכלל לא קשורה לברבי, עם או בלי "מוח". פארנואידית.

טל קר

New member
אנסה להסביר פעם אחת

מחנכים בנות לשחק בבובות. בובות הן אמצעי סוציאליזציה. עכשיו עושים שידרוג לבובות הסטריאוטיפיות כדי שיבקשו לקנות מצרכים סטריאוטיפים ישר למוחותיהן של הילדות בגיל הרך. התוצאה תהיה יצירת ביקוש לתכשיטים/איפור/בגדים סטריאוטיפים לגיל הרך. ואם אתה לא מבין את זה, אתה או קשה הבנה או בת יענה, או בתהליכי הדחקה, או גם וגם וגם.

Ergil

New member
ניסיתי להבין שלוש פעמים

כמו שאמרתי, הכתבה בכלל לא קשורה לבובות, היא בקשר לשבבים. באותה מידה אלה יכלו להיות שבבים במשחק אלקטרוני של קודקוד שמספרים על עוד משחקים מהסידרה. אם זה לא מובן לך, אני לא יכול לעזור.

aaa123

Member
הכתבה קשורה גם לשבבים וגם לבובות

נכון ששבבים יכולים גם להיות בנושאים אחרים אבל הכתבה במפורש דיברה גם על בובות. אני לא מבין מדוע אתה מתעקש להתעלם מזה. הבובות מיועדות ברוב גדול של המקרים לילדות ,וברוב המקרים אין מצב שמאפשר בחירה חופשית של הילד\ה בלי השפעה של הסביבה.

Ergil

New member
זה באמת לא מובן?

הכתבה דיברה על הבובות כי עוד חודש-חודשיים תוכל לקנות את הבובות האלה בחנויות.

ואנחנו מדברים על מה שבובות כאלו

שיצאו עוד חודש חודשיים לחנויות, יחנכו באופן בלתי מודע את בנות העולם.

Ergil

New member
כן כן כן

שטיפת מוח, זה הכל קונסיפרציות של השוביניסטים. ילדות קטנות לא באמת רוצות לשחק בבובות, זה הכל בגלל השוביניסטים. הכל בגלל השוביניסטים.

aaa123

Member
אינני קובע שילדות קטנות לא באמת

רוצות לשחק בבובות. אני רק קבעתי שהמצב הקיים הוא לא מצב של בחירה שויונית ,ובהרבה מקרים לא נותנים לילדה לבחור מה היא מעדיפה או שמכוונים אותה לכיוון של בובות ולא לכיוון של משחקים של בנים כך שיש קשר בין חינוך לעובדה שילדות רוצות לשחק בבובות יותר מילדים. זה לא אומר שבמצב שויוני ילדות ישחקו בבובות בדיוק כמו בנים כי לא קבעתי שאין הבדל בין המינים אלא רק שבמצב שויוני יותר ילדים ופחות ילדות ישחקו בבובות יחסית למצב היום.

Boojie

New member
לא, זו לא קונספירציה.

זה מצב בעייתי שבו הלחצים המסחריים מצד אחד והמצב הקיים בחברה מצד שני תורמים לקיבוע חלוקת תפקידים בעייתית וחיברות בעייתי לבנות. אף אחד לא ישב וזמם לחרב את החיברות של הבנות בעולם כדי שיהפכו להיות ליצורים קטנים, צרכניים וסטראוטיפיים. זה לא משנה את העובדה שגם בלי שתהיה מזימה מאורגנת, המצב יוצא ככה, והוא בעייתי.

ואחר כך אנחנו מואשמים שאנחנו לא

קוראים עד הסוף מה שאתה אומר. רב הילדות הקטנות שאני מכירה רוצות לשחק בבובות, ואין בזה רע לדעתי, כל עוד יש להן בחירה. יתרה מזאת - ואל תתעלף - אני בעצמי שיחקתי בבובות כשהייתי ילדה. חוץ מזה גם שיחקתי בלגו, מכוניות, חיילי צעצוע, כדורגל, חבל, קלאס, גומי ועוד המון דברים. עכשיו לעניננו - יש לי בעיה עם בובות עם כזה שבב מכמה סיבות: א. גם ככה יש לחץ על ההורים לקנות ולקנות ולקנות. זה רק מגביר את זה. מה שיצא מזה זה ילדים עוד יותר מפונקים ממה שיש כבר עכשיו (וזה היה נכון גם אם היה מדובר על מכונית (שנחשבת צעצוע לבנים) ש"קונה" באותו אופן צלחות, מערכת סטריאו משוכללת ועוד שכלולים). ב. באופן ספציפי בקשר לברביות, אם הברבית עסוקה כל היום בלקנות בגדים ותכשיטים, אז המסר שמועבר לילדות שמשחקות בהן (ואני לא אומרת שזו תוצאה מקונספירציה, יותר חוסר מחשבה, אבל זה עדיין לא אומר שזה לא קיים) זה שהציפיות מהן לכשיתבגרו ויהיו נשים הן לקנות דברים, וזה לא טוב לא לנשים האלה וגם לא לגברים.

Ergil

New member
התעלפתי

כשהתעוררתי, הסתכלתי על המסך, והתעלפתי שוב. ושוב ושוב ושוב. זה באמת כל כך מדהים ויוצא דופן, שילדה תשחק בבובות, שאני צריך להילחם עם עצמי ממש עכשיו, כדי לא להתעלף בפעם ה54, או אולי 53, התבלבלתי איפשהו. הנקודה הראשונה לא קשורה לפמיניזם/שוביניזם, אז אני מתעלם. עכשיו, בקשר לנקודה השניה. איזה בולשיט!!! הבובה לא מכריחה אותן לקנות את הצעצועים האחרים! מנסיון, ילדים קטנים יודעים טוב מאוד את ההבדל בין מציאות למשחק. אם ילד משחק במשחק מחשב ויורה בנאצים, זה לא מעביר מסר שכשהוא יגדל הציפיות ממנו יהיו להרוג נאצים. אנחנו חיים בעולם אחר? בעולם שלי, בנים ובנות משחקים כדורגל, גומי וקלאס ביחד. מה קורה בעולם שלך?

הייתי צינית.

ניסיתי להראות לך שאני לא חושבת שזה דבר רע שבנות משחקות בבובות ושהנה אפילו אני, אישה פמיניסטית, שיחקה בבובות בתור ילדה. (לזה התכוונתי בקטע של ההתעלפות. זה נורא להיות צריכה להסביר בדיחה). בקשר לשבב, אתה קצת מיתמם. גם ככה ילדים כל הזמן אומרים "תקנה לי תקנה לי." אתה לא חושב שזה שהבובה תבחר מה שהיא "רוצה" יחזק את הנטייה הקיימת הזאת? ויש הבדל בין משחק מחשב שבו יורים בנאצים, וההבדל בין המציאות לדמיון הוא גדול למדי, לבין ברבית, שבסך הכל עושה רושם שהיא כמו נשים מציאותיות. יש לה בגדים ואביזרים כמו שהילדה רואה במקומות אחרים וכו´. ואגב, בקשר למשחקי מחשב אלימים, אולי ילדים כן מפנימים מסרים? זה לא חייב להיות נאצים. אולי הם מפנימים שבתור בנים מצפים מהם להיות לוחמים ולהרוג את הרעים? הרי הם יודעים שיום אחד הם יצטרפו לצבא ויהיה להם נשק. לא אני ולא אתה יודעים מה כל ההשלכות של כל המשחקים בעולם, אז אולי מחמת הספק תודה שיש סיכוי, קטן ככל שיהיה, שאני צודקת? ובקשר לעולם שלי, הבנים חשבו שגומי וקלאס זה משחקים של בנות, ולא רצו לשתף אותי בכדורגל כי אני בת. אני שמחה לשמוע שהעולם שלך קצת יותר ענייני.

Ergil

New member
ואני הייתי רציני לגמרי

באמת התעלפתי 53 פעמים, או אולי זה היה 52. נו טוב. שוב, הנקודה הראשונה קשורה לחינוך וכלכלה, לא לפמיניזם ושוביניזם, טז אני עוזב אותה. בקשר לנקודה השניה. כדי להבין טוב יותר על מה מדובר, מצאתי את הברביות הישנות של אחותי, והנה מסקנותי: 1) צבע העור של נשים הוא תמיד חום. 2) הידים והרגלים של נשים נעות בציר אחד(ז"א אישה לא יכולה להחזיק את שתי הידים בקו ישר) 3) אפשר להוציא לנשים ידים ורגלים ואז להחזיר למקום 4) גם אם תולשים לאישה יד, היא לא מפסיקה לחייך. יש עוד כמה, אבל זה מספיק לעתה. את רוצה להגיד שברביות מחנכות את הילדות לכל זה? מכיוון שכילד ידעתי טוב מאוד את ההבדל בין מציאות למשחק, אני מקווה שכל הריגת הנאצים לא השפיעה עלי. אחרת, החיה שבתוכי מחכה כבר שנים להתגלות, וזה כנראה מרגיז אותה מאוד. מעניין למה אני יהפוך כשהיא תתפרץ...

למעלה