בראש השנה יכתבו...

בראש השנה יכתבו...

אחחחח איזה ניגונים... ללקק את האצבעות... הבן יקיר לי אפריים אם ילד שעשועים חבל לכולם על הזמן... מי שלא היה בביכנ"ס הפסיד!!! הכונו ליום כיפור שאז גם נשמע את הניגון שאני הכי אוהב... על דעת המקום ועל דעת הקהל אנו מתירים להתפלל עם העברינים... אמרתי לכם שאני יהיה בביכנ"ס נכון? אז הנה קימתי היה חבל"ז ולסיום יש לי עוד ניגון קטן שאני חיב להזכיר לכם... ותשובה...ותפילה...ןצדקה... זה הקטע פחות או יותר שבו התחרטתי על זה שאני בביכנ"ס אבל לא לדאוג אני לא נכנע נישארתי עד הסוף... והכי מענין היה התקיעות בשופר הצרוד... אגב כתוב ותקעתם בחצוצרות לא בשופרות... שנה הבאה אני בביכנ"ס עם טרומבון!!!

Le Fay

New member
סקסופון גם הולך? ../images/Emo124.gif

טרומבון קצת כבד. לדעתי יש די והותר חצוצרות בעזרת הנשים.

מיכל25אב

New member
"וכל מאמינים שהוא חי וקיים"....

ישבתי לי בביהכ"נס וחשבתי לעצמי כמה אנשים נמצאים עכשיו בבית הכנסת שרים את השיר אבל ממש לא מאמינים..... אני רוצה לציין שאולי בגלל הפורום ואולי בגללי-היה לי ממש כיף בתפילות ואני לא אגזים אם אגיד שהתעלתי על עצמי והתפללתי בכוונה... יום כיפור בנעימה תימנית-אני כבר לא יכולה לחכות....

התפללת בכוונה?

למה התכוונת כשאמרת: פולצו פרחיה בזה יום או מה הכוונה שלך באומרך: עוז חליפות כח ועלית אבר אני לא צריך שתגידי לי מה הפירוש, רק ספרי למה הכוונת? אפשר ליהנות מהמנגינות, אפשר קצת לנסות לנחש כמה לא באמת מאמינים, ואפשר להפליג בדמיונות לעולמות אחרים (מה שעשיתי בחלק מהזמן).

../images/Emo45.gif

תמיד שעשע אותי, כשעוד הלכתי לבית כנסת לפעמים, לראות את המתפללים אומרים בדבקות מדהימה קטעים שאני מוכן לתרום כליה אם הם מבינים מה הם אומרים. שלא לדבר על תפילות שהמשמעות שלהן קבלית טהורה, כמו "כגונא". מה שזה אומר שהמילים לא באמת חשובות...

קוקוריקו

שנה אחת ראה הבעש"ט ביום-הכיפורים שיש קיטרוג גדול על עיירה יהודית והתאמץ מאוד בתפילתו לבטל את הקיטרוג, וללא הצלחה. כשהגיעו לתפילת נעילה ועדיין עמד הקיטרוג בתוקפו, היה הבעש"ט רציני מאוד והירבה לבכות ולהתייפח ועמו כל תלמידיו הקדושים וכל מתפללי בית-המדרש. בבית-הכנסת עמד בחור יהודי רועה-צאן, בור ועם הארץ. בשעה שהכול התפללו עמד ובהה לחלל האוויר. אולם בתפילת נעילה, כשהכול געו בתפילה ממעמקי הלב אל ריבון-העולמים, התעורר לבבו וניצתה בנפשו תשוקה עזה להתפלל גם כן. זה מכבר העריץ מאוד את קריאת התרנגול ומבלי-משים נפלטה לפתע מפיו קריאה רמה: "קוקוריקו! ריבונו-של-עולם, רחם נא!" בבית-המדרש נהייתה מהומה וכמה מהמתפללים רצו לגרש את הכפרי הבור, אולם בתוך כך נשמעה נעימה של שמחה בקולו של הבעש"ט והוא מיהר לסיים את התפילה, כשפני קודשו נוהרות מגיל. במוצאי היום הקדוש סיפר הבעש"ט לתלמידיו, כי היה זה קיטרוג על תושבי העיירה שחיים בין הגויים ומתרחקים מהקב"ה. אך כאשר נשמעה הקריאה הזכה של הכפרי שנפשו השתפכה בתפילה לריבון העולמים, גרמה קריאה זו נחת-רוח עד רום המעלות ובטלו כל הקיטרוגים.

זה אחד הסיפורים החביבים עלי...

ואתאיסט, אתה מספר כל-כך יפה כל-כך הרבה סיפורים, אולי תוציא את "המדריך לאגדה היהודית מאת אתאיסט"?

שימי ../images/Emo23.gif יקירה לשרשור שפתחתי מעלה

על התקופה שבה התפללתי בכוונה... אולי תזכי ג"ג לחגוג איתנו בשנה הבאה? <"האמיני יום יבוא..."!>

sha haf

New member
בראש השנה פרחה שושנה

נסענו לבית כנסת של הקהילה היהודית, בטעות הגענו לאיזו כנסייה (הסיפור המלא-בארץ) עד שמצאנו ועברנו את האבטחה הכבדה, אני ואחותי התחלנו לשיר והזכר בקטעים מהחגים כשהינו קטנות, כשנמאס לנו יצאנו והלכנו לעשות קניות ... היה חג מיוחד, שאלתי את אמא שלי מה הם בארץ עשו כל החג,אז היא אמרה: "אכלנו" ואז שמחתי שאני כאן למרות הגעגועים,היה ממש טוב.

בן הרב

New member
מעניין ביום ראשון בבוקר

היה לנו דיבור אם ללכת לסבב כנסיות, או בתי כנסת, היינו אמורים לשרוף כמה שעות, עד שהצדיקים יחזרו מתקיעות, בסוף החלטנו לשלב אבל לא מצאנו כנסיה באזור, אולי יום אחד נשלים את הסבב,

אני דווקא זוכר

שעברנו ולא רצית להיכנס
...

ווואווו איזה טלפטיה

אפשר לומר שזה הקטע שהכי שעשע אותי ההכרזה הנחרצת של המחזור על כך ש"וכל מאמינים" מי זה וכל? מה היומרנות הזאת? תארו לכם את המשפט הבא "וכל מאמינים שמוחמד היה נביא אלהים" לא מצחיק?

למעלה