בראשית היה הRNA

Darkslide

New member
בראשית היה הRNA

(אם איני טועה) ידוע איך הוא הגיע לעולמנו?

Wakamusha

New member
חבל שאין פורום אביוגנזה

לא נראה לי שיש אפילו מומחה אחד בפורום שמכיר את הנושא לעומק. נתתי לזה קריאה לפני כמה זמן וממה שהבנתי <יש בפורום מאמר שכתבתי על כמה תיאוריות אביוגנזיות, אחת מהן היא "עולם הRNA" - שמתייחסת למה שאמרת> אין מספיק ראיות חותכות כדי לקבוע בדיוק מאיפה הRNA הגיע. רוב התיאוריות האביוגנזיות הן די חדשות ובנתיים לא היו פריצות דרך משמעותיות. אתה לא רוצה לשמוע דברים מעניינים על חיות? זה פורום אבולוציה!! אם אתה רוצה, אני אקשר אותך למאמר, יש שם גם רפרנסס לכל מיני מקורות אחרים שמתעסקים בנושא.. great stuff.

Darkslide

New member
להגיד את האמת אז

אז אני שמח לשמוע תשובה של "לא יודע" מאשר "יודע" אבל לא נכון. בכל מקרה אני פה בפורום קורא הרבה זמן, אני חייל ואני גולש בעיקר מהפל' כל הזמן, וזה לא כל כך נח להגיב מהפל' הוא עושה לפעמים בעיות כשאני כותב ממנו תגובה פה. אז לשאלתך, אני כן אוהב חיות, וכן אוהב ללמוד על האבולוציה
במיוחד בצבא אני מעביר על העיניין הרבה זמן טוב. בכל מקרה אני אשמח אם תפנה אותי למקורות ואתרים על העיניין (עדיף עברית)

Wakamusha

New member
כסת"ח

נ.ב אם במה שכתבתי אז <אני לא בטוח איפה דחפו את זה בפורום> אין רפרנסס <חשבתי על זה ואני לא כל כך בטוח, לא התעסקתי עם זה איזה חודשיים> - פשוט תן לי מרפק בצלעות ואני אקשר אותך לאיפה שמצאתי את האינפורמציה.

אוריק3

New member
לא יקירי, בתחילה היו מינרלים שונים

בעקבות זרם חשמלי חזק מאוד - כנראה סדרת ברקים, נוצרה ראקציה כימית. ונוצרה כנראה חומצת אמינו. חומצות אמינו מרכיבות את החלבון. ומחלבונים מורכב גופנו כאבן יסוד. על הניסוי הזה חזרו במעבדה, נטלו מיים מנביעה תת קרקעית המכילה ריכוז גבוה של מינרליים והפעילו עליהם מניפולציות של ברקים בעוצמות של ברקים אמיתיים. נתקבלה חומצת אמינו. סבבה?

lrg2008

New member
מידע משלים בנושא

להלן מידע משלים מספרו של דן גראור(אבולוציה - מדארווין עד ה-DNA) - פרק ו' עמ' 64-65: אכן התקיימו ניסויים שבהם נוצרו חומצות אמינו (בנוסף, נוצרו סוכרים וחומצות שומן פשוטות). אך יש לציין שיש הבדלים תהומיים בין חומצות אמינו אלו לבין חומצות האמינו שמרכיבות יצור חי (ניסוח משפט זה הינו מתוך הספר): * בכל האורגניזמים החיים כיום יש 20 סוגי חומצות אמינו, חלקן פשוטות, חלקן מורכבות. * בניסויים במעבדה לעולם לא התקבלו כל 20 חומצות האמינו. * במעבדה לא התקבלו חומצות אמינו מורכבות, אלא רק הפשוטות. * בנוסף, 19 מתוך 20 חומצות האמינו ביצורים חיים הן בעלות פעילות אופטית, כל החומצות שהתקבלו במעבדה הן ללא פעילות אופטית.

Darkslide

New member
אוקי...

ועדיין הרנ"א לא מכיל חומצות אמינו. מכך שזה אומר שמה? בראשית היה הרנ"א? או שבראשית היה לנו את החומצות האמינו הפשוטות שבעקבות האבולוציה יצרו את יתר החומצות האמינו "המסובכות יותר" ומשם...? לאן זה ממשיך משם?

אוריק3

New member
אני מניח שיש מידע בעניין..

אנחנו מדברים לא על יום יומיים אלא מליוני שנים של התפתחות ידידי

Darkslide

New member
תגובה

"אנחנו מדברים לא על יום יומיים אלא מליוני שנים של התפתחות ידידי " זה ברור לי כשמש. הבעיה היא שסיבכתם אותי קצת עם עיניין החומצות האמינו, כי בעקבות ספר של מאט רידלי שהוא כתב שם בפירוש ש"בראשית היה הרנ"א" (הכוונה שלו היית שלא הדנ"א ולא החלבון היו הראשונים, אלה הרנ"א שיש בוא תכונות קצת מזה וקצת מזה) ועכשיו כותבים לי פה בפורום ש"בראשית נוצרו החומצות אמינו" כשלמעשה לרנ"א אין חומצות אמינו (למיטב ידיעתי) דבר סותר פה דבר. יש תשובות והסברים לעיניין? אגב אם יש ספרים בנושא אני ישמח, כפי שאמרתי אני חייל ויש לי זמן עד אוג' 08

למעלה