בראבו, בשבילך

• פותח הנושא noa_f
  • פורסם בתאריך

noa_f

New member
בראבו, בשבילך

תהנה: http://macdailynews.com/2014/12/30/even-thieves-dont-want-android-devices/

noa_f

New member
הרצאה מאוד מעניינת, אגב

ושמת לב מה הפתרון שהוא מציע כדי להתגונן מפני זה? להתחבר רק ב-3G ומעלה.
האם זה אומר שהרשת של פלאפון יותר בטוחה? תמהני.

BravoMan

Active member
לא בדיוק.

מה שהוא אומר שם, זה שהצפנת שיחה היא חובה בדור 3 (חלק מהפרוטוקול), בעוד שבדור 2 היא אופציונלית, ואם הרשת מכריזה שהיא לא תומכת בהצפנה, המכשיר ישדר ללא הצפנה.
&nbsp
כלומר, אם מצליחים לגרום למכשיר לעבוד בדור 2, הרבה יותר קל להאזין לשיחות.
גם אם לא, עדיין ניתן לגנוב את ה-IMEI (מזהה המכשיר) ו-IMSI (מזהה מנוי או מספר SIM).
&nbsp
הרשת שבה האדם מנוי אינה רלוונטית. ההחלטה האם להתחבר לאנטנה דור 2 זמינה היא של הטלפון בלבד, ואם מישהו יזייף אנטנה שמשדרת זיהוי של פלאפון (אם ראית את כל ההרצאה, אז את יודעת שניתן להתחזות בקלות לכל רשת מוכרת), ומכריחה מכשירים להתחבר בדור 2, כל מכשיר שהאופציה לא נחסמה בו ספציפית ע"י המשתמש יתחבר.
(כן, גם Android, BB וכו', זו לא באמת הרצאה על פגם ספציפי למכשירי Apple)
&nbsp
כמעת בכל טלפון מודרני יש אפשרות לכפות דווקא דור 2, כי זה חוסך סוללה.
אבל מעטים המכשירים, למיטב ידיעתי, בהם ניתן לעשות את ההפיך - לכפות רק דור 3 או לחסום דור 2.
&nbsp
אגב, במקור הגעתי להרצאה דרך מידע באתר של מפתחים שבונים יישום ל-Android שאמור לזהות אנטנות מזויפות כאלה ולעזור להתגונן בפניהן.
https://secupwn.github.io/Android-IMSI-Catcher-Detector
&nbsp
אינני יודע עד כמה התוכנה יעילה, אבל דבר אחד בטוח - משתמשי Apple לעולם לא יקבלו דבר כזה, לפחות לא בחנות הרשמית...
משהו לחשוב עליו בפעם הבאה שכותבים "Apple מגנה על משתמשיה"

noa_f

New member
כן, הבנתי שהבעיה הקשה היא שאי אפשר לגרום למכשיר לעבוד רק

בדור 3 ומעלה.

se7en77

New member
סתם משהו שבדקתי השבוע , האם יש דרך לשנות THEME באנדרואיד

בממשק המקורי של גוגל בלי להתקין תוכנה צד ג כמו לאונצ'ר.
&nbsp
&nbsp

BravoMan

Active member
אני מניח שאתה מתכוון לצבעים של

פס ההתראות, הכפתורים הווירטואליים ושאר הפקדים?
אז, לא אי אפשר (ב-iPhone יש בכלל דבר כזה Theme?).
&nbsp
למעשה, המכשירים היחידים שיצא לי לראות עם אופציה כזו מהקופסה הם סדרת G של LG.

se7en77

New member
דיברתי על הבסיס - LG זה לאונצ'ר.

באייפון רק בעזרת סידיה.

amitp

New member
LG זה לאונצ'ר?

גם נקסוס זה "לאונצ'ר". גם AOSP מריצים "לאונצ'ר". ולמען האמת אפילו באייפון זה "לאונצ'ר", שנקרא SPRINGBOARD. זה תמיד לאונצ'ר, השאלה רק איזה אתה מריץ. ההבדל היחידי הוא שבמכשירי LG יש LAUNCHER שונה מאשר במכשירי HTC, או נקסוס למשל.
&nbsp
בלאונצ'ר שמגיע עם סדרות הנקסוס לא ניתן להחליף THEMES. בזה שמגיע עם הONEPLUS ONE שלי דווקא כן.

se7en77

New member
כן ,השאלה היתה האם אפשר להישאר עם הסטוק של גוגל

ולהחליף סמלים או צבעים לטובת העניין.
&nbsp
תמיד דובר על זה שהוא מהיר כי הוא מגיע נקי , רציתי לדעת האם ניתן לשנות משהו בלי ללכלך אותו.

amitp

New member
לא יודע אם הוא מהיר יותר

מזה של LG למשל (ולא בדיוק ברור לי מה זאת אומרת "מגיע נקי". זה לא שLG לוקחים את זה של גוגל ומוסיפים עליו משהו. הם כותבים LAUNCHER אחר לגמרי שרץ _במקום_ זה של גוגל, לא בנוסף).
&nbsp
בכל מקרה, בLAUNCHER של גוגל כמו שהוא מופיע בסדרת הנקסוסים אי אפשר למיטב ידיעתי להחליף אייקונים. במכשירים שמריצים CYANOGEN (בOPO שלי הרום המובנה) קיים LAUNCHER "גוגלי" מובנה משופר, שכן ניתן להחליף בו THEMES ואייקונים.
&nbsp
בכל מקרה, אתה יכול לבדוק את הLAUNCHER המובנה של גוגל על כל מכשיר אנדרואיד, פשוט תוריד מהPLAY STORE את GOOGLE NOW LAUNCHER ותתקין.

se7en77

New member
כל הזמן מדברים על מכשירים נקיים מבית גוגל

ללא כל מיני תוספות של חברות , רציתי לדעת האם ניתן לשנות את הממשק (THEME ) בלי להתקין לאונצר אחר ובלי להיכנס לסיפורים על דא ועל אה.
&nbsp
התשובה היא לא וזהו , גוגל לא מאפשרת להתקין THEME או לשנות את הממשק .
בקיצור , כדי לשנות משהו חייבים להתקין הכל.
&nbsp

amitp

New member
כן ולא

לא - מי שמדבר על "מכשירים נקיים מבית גוגל" לא מתכוון לLAUNCHER (ויש כמה וכמה LAUNCHERS כמו למשל NOVA שמהירים יותר מזה של גוגל). הכוונה היא שאין לך אפליקציות נוספות מבית היצרן שמגיעות מובנות עם המכשיר (כמו למשל ים הזבל שמגיע עם סמסונג).

אז לא, בהחלט לא חייבים "להתקין הכל". למען האמת, אפילו לא חייבים להחליף LAUNCHER כדי לקבל משהו כמו בתמונה המצורפת.

וכן - בLAUNCHER המובנה לא ניתן להחליף אייקונים לאפליקציות.

מה שכן, אני מתקשה להבין מה הפואנטה שלך. (כדי לעשות משהו שהLAUNCHER המובנה לא מאפשר צריך, מן הסתם, להתקין אחר... מה אני מפספס?).

se7en77

New member
להעלים דברים מהממשק

כעקרון השאלה באה מאדם אחר אשר רוצה להחליף את הממשק לצורך פרוייקט ומנסה להימנע מהתקנת תוכנות נוספות ( מכשיר מאובטח ).
&nbsp
בגלל זה הוא רוצה THEME ולא THEME + לאונצ'ר.
ברגע שזה הממשק של גוגל לטענתו יש פחות רויילטיז , ברגע שזה לאונצ'ר אחר הוא יצצטרך לשלם גם למפתח הלאונצ'ר.
&nbsp
&nbsp
זה הכל.

amitp

New member
השאלה היא מה הוא רוצה להשיג.

אם הוא רוצה פשוט ממשק שונה - אפשר להשיג את זה גם דרך הLAUNCHER של גוגל כמו שהראתי, באמצעות שימוש בWIDGETS שמאפשרים לקחת תמונה ולהפוך אותה ל"כפתור" שמפעיל אפליקציות או מבצע פעולות מתוכנתות אחרות בלחיצה על הWIDGET (הWIDGET עצמו חינמי אבל אני לא יודע לגבי רשיונות ספציפיים לשימושים שאתה מדבר עליהם). מעבר לזה, מכיוון שעד כמה שאני מבין הוא הולך לערוך את הROM של המכשיר הזה באופן ייעודי, לא תהייה לו בעיה להחליף את האייקונים עצמם של התוכנות. כך הוא לא יצטרך לעשות שום שינוי בLAUNCHER בשביל זה. לגבי שינוי ה"THEME" - תלוי מה בדיוק הוא מעוניין להשיג.
&nbsp
אבל אם המטרה היא למנוע גישה לפונקציות שונות מהמוגדרות מראש למכשיר, אני תוהה אם הLAUNCHER המובנה יהיה מאובטח מספיק.

se7en77

New member
כעקרון הפרוייקט זה מכשיר מאובטח , כפתורים ללא אפשרויות שינוי

של צורה , גודל ואפילו מספר מסכים.
לכן הוא מחפש אופציה ל-THEME ששם הוא יוכל לקבוע שיהיו מקסימום 4 כפתורים במסך , 2 מסכי בית ( סתם דוגמא ) והאייקונים יהיו במסך מראש ללא אפשרות קינפוג וכדומה .
כעקרון ה-ROM יהיה הסטוק של מכשיר GPE ( כנראה מוטורולה E בגלל המחיר ).
סטייל BLACKPHONE.
אין רצון לפתח ROM בנפרד , לא כזה קל ופשוט ( הבנייה כן , הבדיקות והתיקונים לא ).
סופ"ש נעים.

למעלה