בק פייר - Back Fire

EranR

New member
בק פייר - Back Fire

הקדמה - ישנן כמה תופעות של בעיות בכיוון הצתה וכיוון קרבורטור אשר כולם עושים מהן "סלט". לכולן מכנה משותף - פגיעה בפעולה התקינה של המנוע אשר דורש מינוני דלק/אויר ותיזמון מדוייק. הבעיה - פיצוצים מאזור האגזוז. הגורם - מצב לא תקין של שריפת התערובת דלק/אויר בבוכנות. מנגנון פעולה - גזי תערובת המכילים עדיין אדי דלק ביציאה משסתום הפליטה של הבוכנות מגיעים לאזור האגזוז, באזור זה קיימת טמפ´ גבוהה ונוכחות חמצן גבוהה אשר מציתה את התערובת ונוצר פיצוץ, לעיתים אף מלווה בלהבה נראית מפתחי האגזוז. מקובל לקשר בין בעיה זו ובעיות בכיוון הקרבורטור באופן מובהק, ופחות לכיוון הצתה. - בד"כ הגורם העקרי הוא בעיות בתערובת: א. תערובת דלילה - עקב כמות קטנה של דלק בתרסיס, הבערה תהיי איטית ותמשיך גם לאחר פתיחת שסתום הפליטה ובמעבר הגזים לכיוון האגזוז. ב. תערובת עשירה - עקב הכמות הגדולה של הדלק בתרסיס, במהלך השריפה יגמר החמצן לפני שכל כמות הדלק תשרף, כך שגזים חמים עמוסים באדי דלק יעברו לכיוון האגזוז החם, שם יפגשו אויר עשיר בחמצן שידליק מחדש את התרסיס ויצור פיצוץ. פתרון - כיוון קרבורטור. נ.ב - המונח "בק פייר" בז´רגון המקצועי מתאר מצב אחר, בו קיימת בעיה שגורמת להצתת התערובת מחוץ לבוכנות כלפי מעלה - לכיוון הסעפות והקרבורטור ולבסוף פורצת הלהבה לתא המנוע (סיבה חשובה להפעלת מנוע רק עם פילטר אויר, אשר מקטין סכנה זו). ערן. * לכל הסובלים מהבעיה, בדקו את כיוון הקרבורטור שלכם! **אולי בני/סיסי או מישהו אחר יוכל להוסיף...

Morticia

New member
לפני שעובדים עלי שוב...

רציתי לשאול, כמה זה צריך לעלות? - או שאנחנו פשוט משאירים מידע פיננסי חסוי...
ניקוי קרבורטור זה מה שצריך בדרך כלל כדי לדכא את היצירתיות שלה, הבנתי נכון?...

tiger18

New member
ואולי יש לך רצון לחסוף את הסיפור

של החיפושית שלך (עם הערות פיננסיות)

EranR

New member
Morticia

1. מכיון שאת מגיעה באופן קבוע - תוכלי די בקלות לפתות את בני המקסים להגיע אל Morticia, כל שעליך לעשות הוא להביא איזו עוגה מהבילה או חלק אקזוטי חדש "שאני לא מבינה איך מרכיבים אותו"... 2. כשהוא כבר אצלך - בקשי ממנו לבדוק את כיוון הקרבורטור שלך. * מדובר בראש ובראשונה על כיוון בלבד. ** רק אם מוצאים בעיות נוספות או שלא ניתן לפתור את הבעיה בקרבורטוקר הקיים בכיוון, עוברים לניקוי/החלפה של הקרבורטור. יאללה - לאפייה... ערן.

roni marino

New member
ערן ערן ערן

מה נשמע ? לי יש בעיה מפיצוצים שבאים מאזור הדוד של האגזוז 4 ל -1 שלי שמתי לב שיש שם חור . זו גם יכולה להיות הסיבה לפיצוצים , וזאת כתוצאה מעיבןד לחץ (זה קורא במיוחד כאשר אני נמצא במהיארות גבוהה ולפתע אני עוזב את דוושת הגז כשהאוטו יורד בטורים אז נוצר הפיצוץ ).

eyal164

New member
בק פייר

הייתה לי בעיה של בק פיירים בחיפושית שלי ומה לא כוונתי ומה לא החלפתי החלפתי קרבורטור החלפתי דיסטרביוטור החלפתי פלטינה החלפתי פלגים ושום דבר לא פתר את הבעיה בסופו של דבר מתבבר שכשבחיפושית האגזוז לא תקין ב100 אחוז היא עושה בק פיירים החלפתי אגזוז והבעיה נפתרה

למעלה