בק טו ד`ה סבנטיז!!

בק טו ד`ה סבנטיז!!

כן, החלטתי להביא זאת לידי ביטוי, אחריי הרבה זמן שרציתי ולא יצא. אני, נעמה מלכיור- מעריכה מושבעת של יהונתן גפן. גדלתי עליו, הוא אחד המשוררים שהכי מדברים אליי וכל מאמר שהוא כותב, אני פשוט מסכימה איתו!! יש לנו בדיוק אותה חשיבה, אולי חוץ מהעובדה שהוא יותר מלנכולי ממני לפעמים, קצת יותר נרקסיסט (אבל רק קצת) והרבה יותר שמאלני. על כל פנים- אני לא עושה כאן השבעה. עד עכשיו אהבתי לחלוטין את כל מה שהוא כתב, ומכתבים למערכת- פשוט הופעה גדולה! כמובן שזה היה בזמן בו עודלא חשבו עליי אבל..טוב נו מה זה כל הנרקסיזם הזה ראבאק?! טו ד`ה פוינט!! יש ב``מכתבים למערכת`` מערכון בשם- כיפה אדומה. דני ליטני מדבר, יחד עם יהונתן גפן, שאומר את הפסקה האחרונה ונותן הערות שוליים. אבל אתם לא יכולים לשמוע את זה בכל מקרה..אמנם- במיוחד בשבילכם, ובגלל ששהתה ביתחושה אדירה של להפיץ את זה- ישבתי מול המערכת והעתקתי כ-ל מילה שהם אמרו. והרי זה מובא לפניכם, בהודעה הבאה..(עכשיו כל מה שנשארלי זה להקליד..) אז..סאלאמת!! עד העונג הבא, נעמה.

כיפה אדומה- הגרסה הלא מצונזרת

ואני שונאת הפסקות חשמל...|!!!!!!!!! טוב, אז..הנה זה בא: ``כיפה אדומה היתה ילדה שגרה עם אמא בקצה היער. ואתם יודעים למה קראו להכיפה אדומה? - למה כובע. יום אחד בין ערביים, בדיוק כשנגמר פופאי והתחילו השידורים באנלגית, אמרה אמא לכיפה אדומה: ``כיפה!`` -``אהה?`` ``תראי כיפוש, אולי במקום לשבת כאן ולנדנד לי תלכי לבקר מעט את סבתא?`` -``הו! זה יהיה נפלא!`` אמרה כיפה אדומה, ``זה יהיה פנאן!`` אמרה כיפה אדומה והוסיפה- ``אני מאוד אוהבת לבקר את סבתא שלי!`` אמרה כיפה אדומה והוסיפה על מה שאמרה- ``ואני גם מאוד אוהבת לטייל ביער,`` אמרה כיפה אדומה והוסיפה על מה שאמרה- ``ואולי אני אתפוס גם איזה זיון בדרך...`` אמרה כיפה אדומה והוסיפה על מה שאמרה והוסיפה על שאמרה והוסיפה על מה שאמרה והוסיפה ואמרה על מה שאמרה ואמרה והוסיפה... או, אז נתנה אמא לכיפה אדומה סל מלא קרמבואים, וביסלים, וארטיקים, וקרטיבים, וארטיבים, וקרטיקים וכל מה שנמס, וכיפה אדומה יצאה אל היערוהסתכלה בפרחים, ובציפרים. היתה שם ציפר אחת יפה..ציפר, ציפר, טרהלה לה לה לה! וכיפה אדומה לא פחדה לטייל ביער, כי זה היה היער של הקרן הקיימת, והרי יודעים אתם ילדים שהיערות של הקרן הקיימת גדלים לצדדים ולא לגובה, וזה לא מפחיד...מה שכיפה אדומה לא יכלה לדעת זה זבזמן האחרון ברח הזאב הרשע מהספארי ברמת גן ועברלגור ביער באופן קבוע. ובזמן שכיפה אדומה טיילה לה בכייף ביער, עישנה צינגלה והסתכלה בפרחים ובציפרים, עמד הזאב הרשע בין השיחים וזמזם לעצמו; ``היי, אכיב היי אכיב, איזה לילה מסביב...קח קצת שמאלה קצת ימינה מזמן לא בעלתי איזו קטינה..!`` ולכיפה אדומה אמר כשהוא מנסה להסתיר את החרמנות שלו בעזרת משקפיי ערס מתוחכמות: ``הלו כיפה..! כיףףף..!`` -``כיף חאלק זאב, יש לי פה ארטיק התרצה לק?`` ``אמנם לק......`` אמר הזאב אך כיפה אדומהלא נתנה לו. היא אמרה לו- -``אני נורא מצטערת זאב, אבל עליי להעביר את הסחורה הזאת לסבתא שלי. היא גרה בקצה היער כי אמא ואבא לא רוצים לגור איתה כי היא מגעילה אותם..`` ``אההא..`` רטן הזאב קלות. ``האם היא גרה במקרה בשיכון לסבתות מיותרות ברחוב הקשישים שישים ושש?`` המשיך הזאב ורטן, ``והיא תמיד אוהבת שישאלו אותה למה יש לה אוזניים כאלה גדולות וכל השטויות האלה?`` המשיך הזאב ורטן ופלט וסינן בין שיניו ורץ וקפץ והלך ובעט ואחת שתיים שלוש ארבע! לצדדים שתיים שלוש ארבע! אחת שתיים הורד ודי...ובלע את סבתא, נכנס למיטה שלה, רצה לבלוע גם את כיפה אדומה ואז הגיע הצייד.`` ...(יהונתן גפן, ממשיך-): ``הסיפור המקורי נגמר כך; הצייד ירה בראשו של הזאב, הוציא מכיסו סכין ארוכה וחדה, פתח את הבטן של הזאב, ומה התפלא כאשר מן הבטן יצאה סבתא בריאה ושלמה.....................``וזה מחנך את הילדים שלנו לאהוב חיות, כי לפני כמה ימים הלכתי עם הילדה שלי לגן חיות והיא אמרה לי: ``אבא בוא נפתח את הזאב ונראה אם סבתא עוד בפנים``..זה זאב ריק! את לא רואה שהזאב הזה ריק! :)....וילדה שבגיל 3.5 רוצה לפתוח זאבים, תארו לעצמכם מה היא תרצה לפתוח בעוד עשרים שנה...`` -יהונתן גפן, מתוך ``מכתבים למערכת``, 1976. ---------------------------------------------- נו, מה אתם אומרים? :)

בלה בלה

New member
כיפה אדומה מודל 2000

כיפה אדומה מודל 2000 פעם לפני שנים רבות חיה לה כיפה אדומה עם משפחתה ביער. כיפי ככה כולם קראו לה, היה רק הכינוי שלה, במשפחה שמה האמיתי היה גורג`ט. לאימא של כיפה אדומה קראו מזל ולאבא של כיפה אדומה קראו מחלוף. יום אחד קראה אימא מזל לגורג`ט ``כפארה עיניים של אימא תעשי מערוף קחי את הצידנית לסבתא היא חולה באנגינה איחמזלו זה מיקרובים, ובדרך שלא תעיזי לדבר עם זרים אפילו לא עם ישרקו לך ויאמרו לך את קציצה ``. לקחה גורג`ט הלו היא כיפי שלנו לשנת 2000 את הצידנית שהכילה מכל טוב והחלה לפסוע לכיוון בית סבתא. בדרך שרה לה שירים ולא שירי לכת.. שרה לה שירי משוררים, נהנתה ממראה היער, מהפרחים ומהציפורים שעל העצים.... לפתע בחריקת בלמים אדירה נעצר לצידה שועלון הערס עם הקורקינט. על כידון הקורקינט היה תלוי לו דיסק מוזהב, ועל צוארו היה שרשר אל חלד. ``היי בובה רוצה ליפט של טראמפ?`` שעל השועלון. גורג`ט שהתעייפה קצת מן המסע נורא התפתתה לקחת את הצעתו של שועלון, ומצד שני הדהד קולה של אימא (ולא מהתוכנית של גל``צ) לא לדבר עם זרים!!! בהבזק של החלטה החליטה להענות להצעה המפתה של שועלון, ועלתה מאחוריו. ``ביפפפפפפפפפפ`` צעק שועלון ``קסדה על הראש``, חבשה גורג`ט את הקסדה על הראש זה קצת הרס לה את הפריזורה, רק אתמול היא היתה אצל ששון הספר שסירק לה את השיער ועשה לה תסרוקת של בומבה בומבי דלוקס הלוק שנותן את הטון, אבל היא התנחמה בזה שבטיחות קודמת לכל. החלו השועלון וגורג`ט בנסיעה לכיוון קצה היער שמה גרה סבתא. גורג`ט הבחינה ששועלון נוהג בזיג זגים, שאלה את שועלון לפשר הענין והוא הסביר לה שלפני כן יצא מהפאב המקומי שם דפק שני טקילות ובירה כי יש מכבי אז יש חברים, אבל זה לא כל כך עזר לו בענין החברים… גורג`ט החלה לצעוק `` ששותים לא נוהגים-בוא נשתמש בקו 11`` עצר שועלון את הקורקינט והחלו שניהם לפסוע לכיוון בית סבתא, ומרחוק נראה הבית.. הגיעו שניהם לדלת דפקו על הדלת ומעוצמת דפיקת הדלת של שועלון נפתחה הדלת... סבתא`לה ישבה לה שם במרכז הבית עם באנג עשן סגלגלש הציף את כל החדר. ``וואייי כיפוש כפארה של סבתא מה זה הבאת לי פה אורח פורח?`` כן סבתא, השיבה גורג`ט זהו שועלון שליווה אותי עד הנה. ``אבל תגידי גורג`ט, למה יש לו אף ארוך כל כך?`` מיהר שועלון לענות ``בכדי שאוכל להריח טוב יותר`` ``ותגיד לי, למה יש לך עינים כאלה גדולות?`` מיהר שועלון לענות זה בגלל הטקילה והבירה ככה אני שאני תופס ראש על הבר.. ``אויי ששש כיפוש שלי יש לי מאנציס אדיר תמיד כך אחרי הבאנג`` קמה סבתא טרפה את שועלון. -סוף- בלה בלה :) נ.ב יונתן גפן הוא מלך, ללא ספק. אולי במקרה למשהו יש את המילים של פיכה דאומה (כיפה אדומה במהופך)???

למעלה