בקשת פרטים על שעון:

בקשת פרטים על שעון:

סער, או כל אחד אחר שיודע: יש לי שעון כיס, שיש לו שני מכסים. אחד שנפתח ומראה את השעון עצמו, ואחורי שנפתח ותחתיו כתוב: RIGOROSA Ancre De Precision Levees Visibles Double Plateau (עוד כמה דברים שלא נראים לי חשובים מספיק כדי להעתיק...) 15echt rubin Steine Qte Extra Lonon 1906 על פני השעון ספרות רגילות, שני מחוגים עדינים מאוד, ובתחתית הלוח מעגל קטן עם מחוג שסופר שניות. הוא נפתח בלחיצה על הכפתור, נמתח בסיבוב הכפתור ויש לו מנופון פיצפון לצד הלוח שכאשר מסיטים אותו סיבוב הכפתור מכוון את השעה. השעון מאוד יפה (בעיני, לפחות), במצב מצויין, למעט הזכוכית שאינה מקורית, ובעצם היא מפלסטיק ולא ממש מתאימה (אוי לאותה בושה). ואני שואל: האם ידועים למישהו פרטים על היצרן, הדגם וכו', ויותר חשוב - מישהו יודע היכן ניתן למצוא שען מומחה שידע לנקות אותו אם יש צורך, ובעיקר להחליף לו זכוכית לאחת אמיתית?

doroni10

New member
משהו לא ברור לי

Ancre De Precision - אות שקיבלו עבור שעונים בתצוגות. הבטוי echt rubin Steine אומר: "אבני אודם אמיתיות". הדברים שלא נראה חשוב להעתיק- חשובים מאד, ואמורים לסמן כפי הנראה תצוגה כל שהי (אני משער שבאיזו שהי תערוכה שבה הקבוצה הציגה- ובה קיבל השעון את האות המיוחל). Rigorosa- יתכן שזהו שמו של האמן, אם כי באיטלקית פירושו : "רשום" - יתכן שזהו שם הדגם, או הדגשה שזהו שעון רשום של החברה.

doroni10

New member
מאחר ולכל אמן היה סימון משלו

ולא תמיד חתמו בשם אלא בחותמת המיוחדת שלהם ע"ג השעון- אולי כדאי שתציג את הסימונים?

הנה השורה שהתעצלתי להעתיק:

spiral breguet balancier coupe המילה ריגורוסה מופיעה גם על לוח השעון עצמו. על המכסה האחורי בחלקו הפנימי מופיע גם מספר סידורי - 151488, וסימון הזהב. יש בנוסף על הכיתוב גם איור יפה, המורכב משני עיגולים בכל צד, אחד עם איור של פרופיל ראש של גבר, והשני עם שני עצים. אני לא רואה דרך להעלות תמוה, כי אי אפשר לסרוק, ומצלמת דיגי אין לי. מעניין מאוד מה שאמרת - תמיד חשבתי שריגורוסה זה היצרן.

ועוד משהו:

הנה תכתובת שמצאתי בפורום עתיקות אמריקאי, בעניין הזה. תאור השעון זהה לשלי, פרט לכיתוב שעל הלוח. מוזר, לא?

broadaxe

New member
אריק- לא מוזר בכלל

מה שיש בידך הוא שעון המכיל מנגנון גנרי של יצרן אחר. היה מקובל מאד לייצר קופסה אצל צורף או אומן ולשתול בפנים מכונה (בד"כ פשוטה) של יצרן שייצר רק מכונות. יהודים הבריחו באופן זה זהב, בגלל זה אפשר למצוא בארץ כמות גדולה יחסית של שעוני כיס מזהב שקופסתם משובחת וכבדה, והמנגנון פשוט. גם רוב השעונים המודרניים המיוצרים היום בשוויץ מכילים מנגנונים המיוצרים ע"י שלוש חברות עיקריות, שמייצרות רק מנגנונים. היום ההבדל הוא שהמנגנונים הגנריים הם איכותיים וחברות היוקרה מעבירות אותם טיפול וכיול נוסף אצלן. מעט מאד חברות מייצרות היום את המנגנונים בעצמן, בעיקר אלו שמוכרות שעונים יקרים-מאד כדוגמת ייגר-לה-קולטר, ברגה (בהמשך), ושרון-קונסטנטין, לאנג-אונד-זוהן ופאטק-פיליפ. החיתום לגבי "קפיץ בעיקרון ברגה" מציין טכניקה מסויימת של ייצוב הקפיץ, שפותחה ע"י מי ממשפחת ברגה (Breguet), שושלת של שעני-עילית שנגמרה בחברה קטנה המייצרת בעבודת-יד דקדקנית שעונים אולטרה יקרים עד היום. השעון שברשותך אריק, הוא למעשה בעל שלושה מכסים- מתחת לגב החיצוני, החלק עליו מופיע כל ה"סיפור" הוא מכסה נוסף, בדוק בשוליים שלו וחפש חריץ דקיק ברוחב של כ-5 מ"מ לפתיחתו (בזהירות רבה!) באמצעות אולר דק. מתחתיו מסתתר המנגנון ועליו אולי חתימות נוספות. שעון כיס בעל שלושה מכסים מועדף היום בשוק ונקרא Hunter case בגלל שבמקור המכסה הסוגר על הפנים נועד להגן עליהם בעת פעילות נמרצת ויוצר בהתחלה עבור ציידים. ולגבי ה"זכוכית"- מכיוון שהשעון שלך מתחילת המאה ה-20, ייתכן מאד וזו הזגוגית המקורית, שעשוייה מצלולויד. כך שגם אם הוחלפה, התחליף הוא נכון. זכוכית של אותה תקופה היתה מאד שבירה וברגע שהומצא הצלולויד הוא הועדף פה-אחד לייצור זגוגיות לשעוני-כיס ולאחר מכן לשעוני יד. הצלולויד נוטה להצהיב מאד עם השנים והחשיפה לשמש, תופעה בולטת בשעוני יד ישנים. בשעוני-כיס עם שלושה מכסים לעומת זאת, כמעט ולא קורה בגלל שהשעונים בשימוש אוכסנו בכיס ולא חשופים על פרק היד ובנוסף המכסה הגן על הזגוגית באופן טוטאלי.

ran lir

New member
לסער! מרגש../images/Emo108.gif

ההסבר פשוט מצויין.מדוע לדבריך המנגנון הגנרי של פעם נופל באיכותו מזה של היום?האם יש לך המלצה על שען מקצועי לשעונים שכאלה.

broadaxe

New member
היום יש אמות-מידה כלכליות

ותחרות גדולה מאד. הרי רוב החברות השוויצריות כמעט והתמוטטו כלכלית בגלל ההשתלטות היפנית על השוק וגם בגלל המצאת המנגנון הקוורצי והדיגיטלי שהפך את ייצור השעון לבדיחה. התחום היחיד בו לשוויצרים יש איזושהי עליונות הוא בייצור מנגנונים מכאניים, חלקם בייצור ידני. כחלק מההתאוששות של היצרנים בשוויץ הם עברו תהליך הבראה כלכלי שגרס הפסקת הייצור העצמי של מנגנונים וגם איחוד של חלק מהחברות. יש היום חזרה לשימוש בשעונים מכאניים-אוטומטיים, שהסיבות לה הן בחלקן רומנטיות (הרצון להשתמש במוצר מכאני איכותי. חוצמזה, לשעון מכאני יש "נשמה") ובחלקן פרקטיות- בשעון מכאני אין סוללה שצריך להחליף (כידוע סוללות הן מזהמות סביבה "כבדות"). המנגנונים הגנריים של פעם נעשו בחלקם ברמה נמוכה מאחר ונועדו ליצרנים של שעונים זולים ולייצוא למחוזות פרובינציאליים. כל היצרנים הטובים דאז (שמות המוכרים גם היום) ייצרו מנגנונים בעצמם ברמה גבוהה יותר.

ran lir

New member
הגיוני../images/Emo108.gif

תגיד? מכיר חברת שעונים בשם girard perregaux. לדעתך, באיזו סקלה של איכות היא נמצאת?

broadaxe

New member
ודאי שמכיר

ליגה גבוהה, ברמה של רולקס. מוכרים יותר אצל "מביני עניין".

סער, תודה רבה על ההסבר.

באמת, קופסת השעון מאוד מרשימה והוא בהחלט כבד. ה"זכוכית" באמת עשויה מחומר שנראה ומרגיש כמו צלולויד, ובאמת הצהיבה קצת, ואולם אני חושב שהיה נסיון להחליפה, וכיום היא אינה סגורה במסגרת השעון אלא מונחת מעליו ואני חושש לאבדה. השעון פתוח, וגם זה מקור לחשש. הייתי רוצה לתת לשען טוב לנסות לסגור את זה, אבל אני לא מכיר אף שען "אמיתי" פרט לאלו שמחליפים בטריות בעזרת מברג גדול ולא עדין בכלל. שמעתי פעם על שענית מומחית שעלתה משוויץ, אך לא ידוע לי אף פרט אחר. אשמח מאוד לקבל המלצה על מישהו שמתמצא בשעונים כאלו ואמין מספיק כדי לסדר לי את השעון. כיוון שזו ירושה מאבי ז"ל, שקיבלו מאביו ז"ל, והשעון יקר לי מאוד, מחיר התיקון לא מהווה סוגיה. ואני כל פעם מתפלא מחדש - מהיכן כל הידע הזה?

broadaxe

New member
נעלמים אבל עדיין יש

תחפש בדפי זהב את הנרי הרשקוביץ (וסתם טריוויה: אלוף ישראל שנים רבות בירי אולימפי), למרות שאליו הייתי מפנה מקרים אקוטיים יותר. יש פה-ושם שענים, חפש כאלו שכתוב "שען" והם מבוגרים. זו לא עבודה מסובכת מדי. מעבר לזה, כל סוכנות שעוני יוקרה מחזיקה שען-מומחה אבל אצלם המחירים תמיד גבוהים יותר ומוצדקים רק במקרים של טיפול כללי לשעון מותג שבשרות.

ran lir

New member
דרך אגב../images/Emo118.gif

כמו בהזמנה!!! ראיתי שעון דומה לשלך(לפי התאור) רק יותר יפה ב b.b.c הערכת שווי בין 4000 ל5000 פאונד....אתה יכול להתחיל לבקר בסוכניות הרכב.

למעלה