בקשת עצה

עדנה4

New member
בקשת עצה

שלום לכולם. אני חדשה בפורום ורציתי לשאול את עצתם של מומחים ובקיאים ממני. לפני כשנתיים קיבלתי מ"חיפוש קרובים" הישן, מכתב שכתבה אחות של סבתי מלנינגרד בשנת 1949. היא לא ידעה אז שאחותה (סבתי ז"ל) נפטרה ממחלה שלוש שנים קודם לכן. המכתב לא הגיע לתעודתו ורק אחרי 51 שנה, במקרה לגמרי, פניתי אליהם ושמעתי על המכתב. שאלתי היא האם יש דרך להגיע לבני משפחתה של הדודה מלנינגרד, שמעולם לא שמענו עליה עד קבלת המכתב, אנחנו כנראה דור "צעיר" מדי. ברור לי שזה מסובך, כי אולי רק נכדיה של אותה דודה הם בחיים. הייתי מאוד רוצה לדעת עליה יותר ואין לי מושג ירוק איך להתחיל. אוסיף רק ואומר שגם אנשי חבד וגם עוד מישהו חיפשו עבורנו בסנט פטרסבורג בכתובת ההיא, אם במקרה יש שם מישהו עם אותו השם וכמובן לא מצאו מאומה. האם ידוע למישהו על רשימות של הקהילה היהודית של אותם הימים בלנינגרד? אני מודה מראש לכולם. עדנה4

על המדור לחיפוש קרובים + הצעה

שלום, עדנה וברוכה הבאה לפורום
איני יודע מאין קיבלת את המכתב שנשלח ל"מדור לחיפוש קרובים", ואולי הפרטים שאתן לך כאן מיותרים. ובכ"ז, ייתכן והם יעזרו למישהו אחר. כל החומר מן המדור לחיפוש קרובים נמצא על גבי CDs בארכיון הציוני המרכזי בירושלים, אך אינו ניתן לחיפוש עצמאי. אפשר לשלוח פקס לארכיון עם בקשת חיפוש (כמו שדובר כאן בזמן האחרון על תעודות העליה) - ולקבל תשובה מבנות השירות הלאומי הנחמדות שמשרתות שם: שרון וליאת (אולי יש עוד)... לגבי הקהילה בסט. פטרסבורג - אני מקווה שבקרוב יוכלו לסייע לך כאן יותר, אך בינתיים, אולי כדאי ליצור קשר עם הקהילה היהודית במקום לקבלת פרטים והכוונה.
ארנון

ושכחתי משהו חשוב...

על מנת שנוכל לסייע ולנתב את העזרה באופן מדויק יותר, אשמח אם תוכלי לספר מעט על המשפחה של סבתך ואחותה - ומה ידוע לך על גלגולי המשפחה של הדודה. קצת שמות, תאריכים, מקומות וכו´ - לא יכולים להזיק... ארנון

עדנה4

New member
פרטים על הסבתא ואחותה

סבי וסבתי עלו ארצה ב1925, ואחרי ששהו זמן מה בכפר גלעדי, עברו לחיפה. סבתא ז"ל, חלתה בזמן המלחמה ונפטרה ב 1946. אחותה שלא ידעה על המצב, כתבה ב 1949 מכתב מרגש לחיפוש קרובים. אני פניתי לשם במקרה, לפני שנתיים, ושאלתי על שם המשפחה. להפתעתי אמרו לי שיש מכתב, ושלחו לי אותו בפקס. שם אחותה של סבתא היה ביילה גוזמן, בת רבי שמואל דב טורצקי. אינני יודעת הרבה יותר. לאביה היתה, על פי מה ששמעתי פעם, ספינת נהר להובלת חיטה. זהו. לא הרבה. אך כשמקבלים מכתב אחרי 51 שנה, זה עושה משהו. ושוב תודה.

עצה

בודאי אחד מחברי יסביר לך איך אפשר לקבל נתונים (אם אפשר) ממרשם התושבים הרוסי. בינתיים, אם תתני את השמות ושאר הפרטים, אני או מישהו מהחברים בודאי ינחה אותך ואף יעשה את הצעדים הראשונים בשבילך כמו חיפוש ב www.jewishgen.org www.google.com לראות אם מישהו נוסף בעולם וביחוד בעולם הגנאולוגיה מתענין בשמות האלה.

עדנה4

New member
לדני

תודה, חיפשתי בשני המקומות ולא הצלחתי להתקדם משם. מאוד אשמח ללמוד איך לקבל נתונים ממרשם התושבים הרוסי.

ornan

New member
דני../images/Emo70.gifמה הכוונה חיפוש בGOOGLE

האם במילת המפתח אתה מכניס שם משפחה? עיר? תקופה? זהו מנוע חיפוש עתיר מידע. האם אתה מוכן לתת דוגמא לחיפוש ואיתור שעשית בו והניב תוצאות?

למעלה