בקשת עצה

lilis45

New member
בקשת עצה

אני אם חד הורית לשלושה ילדים. הבת הבכורה שלי נפרדה מהחבר שיצאה איתו בשנתיים וחצי האחרונות. יותר נכון הוא נפרד ממנה לפני חודשיים. היא התקשרה אליו בניסיונות להשיב אותו אליה וללא הצלחה הוא התחיל לסנן אותה כי היא מתקשרת אליו בלי סוף. הוא שלח לי קודם SMS שאני לא אתן לה לצאת מהבית כי היא רוצה ללכת אליו לעבודה. אין לי דרך לעצור אותה היא כבר בת 18.5 עכשיו היא בדרך אליו ואני כאן חסרת אונים. אין אבא בסיפור הזה. מה אני יכולה לעשות כדי לעזור לה להבין מה שהלב מסרב?

מריוס זכריה

Member
מנהל
ברור שקשה לה

וברור שקשה לך לראות שקשה לה.

העניין הוא שאת לא צריכה לעשות שום דבר. היא תבין כבר לבד. זה יקח כמה שזה יקח.

תהיי סבלנית.

וגם, לדעתי, האקס שלה קצת חצוף. מה הוא מסמס לך?!? זה לא תפקידך להתערב, ואין לו מה לערב אותך.

תהיי סבלנית.
(אה, כבר אמרתי את זה? לא נורא. עדיין זה נכון)

כשהיא תחזור הביתה

חבקי אותה, נשקי אותה, אל תהיי בקורתית כלפי ההתנהגות שלה ואל תטיפי לה (למרות שזה הכי מתבקש).
תציעי לה ניחומים (אולי תלכו יחד לבית קפה או לסרט), מה שהיא צריכה.

מריוס זכריה

Member
מנהל

לב שבור לא מבין הגיון, לכן, מה שלדעתי את

יכולה לעשות זה להקשיב לה, כל הזמן להקשיב ולהזדהות, לתת לה לפרוק את הכאב, בבכי בכעס גם אם תרים עליך קול אל תגיבי, עצות לא יעזרו כאן כי היא עדיין "נעולה" עליו לא מסוגלת לשאת את "המכה" שנחתה עליה,

לא נורא שהלכה אליו לעבודה היא רוצה לקבל הסבר על התנהגותו. זה תפקידו להסביר לה ולתת לה להבין מה רצונו/דעתו/הרגשתו. בכל זאת היו יחד שנתיים וחצי. שנתיים וחצי חברות קשה לסגור בטריקת דלת וזהו, הוא חייב להתחשב ברגשותיה ולהקל עליה את הסבל ע'י זה שיקשיב לה פעם פעמים ואולי שלוש לפי הצורך ואם הוא גם בן אדם למרות שהוא נחוש בדעתו להפרד אפשר להמתיק את הגלולה ביחס אנושי כלפיה.
אם שלח לך SMS אולי גם לך מותר להשיב לו שלא ינהג בה בגסות רוח, שלא ישפיל אותה ויפגע ברגשותיה הזמן יעשה את שלו והיא תבין ותקלוט שאין דרך חזרה.

אייבורי

New member
הייתה פעם פרסומת נהדרת

על מישהי שנכנסת הביתה ורואה את אחותה אוכלת קומפרט פוד
והיא אומרת בחינניות
אז הוא זרק אותה.

אבל הרעיון מעולה, הבת תתמודד עם הפרידה ואת, את צריכה להיות מנחמת [חיבוק, האוכל שהיא אוהבת וקצת זמן שתיקה בלי שתחפרי לה]

למעלה