בקשת עצה

אורנה כ

New member
בקשת עצה

אשמח אם תוכלו לייעץ לי - בשנים האחרונות התפירה שלי מסתכמת לצערי רק בתיקוני בגדי המשפחה(מחוסר זמן בעיקר) חוץ מכמה ארועים חד פעמיים של תחפושות פורים שתפרתי, מכנסיים,חצאית ושמלה (שעדיין ממתינה לסיומה). אני מקווה שבעתיד אחזור לתפור בגדים ממש. יש לי מכונה ביתית שאיתה אני עושה את התיקונים, בעיקר מכפלות. מכיוון שאני נמוכה במקרים רבים אני צריכה לקצר גם חולצות, כדי שיראו עלי יותר טוב. חולצות רבות עשויות סריג, וקיצור סריגים במכונה ביתית אמנם אפשרי, אך לא נראה כל כך טוב, כך שאם החולצה ממש חשובה לי אני מוסרת אותה לקיצור אצל תופרת. כתחליף לתפר אוברלוק, לצורך גימור הבד, אני משתמשת בתפר זיג-זג של המכונה הביתית עם רגלית מיוחדת , ובדרך כלל זה משביע רצון. (אמנם בסריגים נוצרים גלים). רציתי לרכוש מכונת אוברלוק, אך הבנתי שלצורך תפר מכפלת צריך מכונת אפרט. האם זה נשמע לכם הגיוני ונכון שהמכונה הבאה שארכוש תהיה מכונת אפרט ולא אוברלוק? (לא אוכל לרכוש שתיים) האם יש המלצות?

lirola

New member
ממש לא כדאי בשלב זה לקנות את האפרט

המכונה גם פלאט לוק. מה שכן אפשר לעשות, ואת זה עשיתי כשלא היתה לי הפלאט לוק- הייתי מקטינה את החולצות בצדדים, בערך כ-5 ס"מ ברוחב המכפלת, ואז גם אם התפירה במכונה גורמת שם להרחבה של האיזור (היא מרחיבה וגם נוצרים גלים) אז בלבישה זה נמתח יפה. את המכפלת עושים עם מחט כפולה ומגהצים היטב כדי להשטיח את התפר (שלא יוצר שטוח כמו בפלאט לוק במידה ותופרים על גבי בד מאוד דק כמו סימפוניה). על בדי טריקו שהם קצת עבים יותר יש פחות את הבעיה של הגבעה שנוצרת בין שתי שורות התפרים. בהצלחה.

lirola

New member
ואם בכל זאת תרצי, יש אפרט ביתית שאפשר

לקנות מאנגליה ב300 פאונד שזה כמעט 2000 שקל. כי באמת חבל על המקום אם את לא תופרת למחייתך.

כמה עולה אפאראט תעשייתי וחוץ מקיפול

עם תפר כפול איזה פעולות הוא עוד עושה?

lirola

New member
מחיר 4000-8000 וגם יותר

תלוי במכונה ובחברה. קישור לביתית : פעם היא היתה 255 פאונד, עכשיו אני רואה שהעלו ל369 פאונד, ומצד שני גם הפאונד היה פעם 1-8 ועכשיו 1-6.3 כך שזה לא נורא. מכונה כזו בארץ ראיתי ב3600-4000 באתרים באינטרנט אבל לא בדקתי אם אפשר להוריד כי קניתי את התעשיתית. לא ראיתי אינפורמציה לגבי חיבור של אפראטים לעיבוד סרטים של מחשופים, אולי צריך לקרוא קצת יותר.

lirola

New member
אני קניתי יד שניה ב-1500 שח

שכולל איתו 3 אפראטים לסרטים, שאחד מהם, הסביר לי הטכנאי מזינגר שכיוון לי אותה, עולה 1200 שלים. הוא צחק ואמר שבעצם קניתי את האפראטים והמכונה היתה בחינם. זה בדרך כלל המצב כשקונים יד שניה, המוכר מציע גם את האפראטים עם המכונה. שלי קנסאי ירוקה מהדור הישן, יש לה מחלת טפטופ שמן מהתחתית של השולחן. לפני כל שימוש צריך לנקות אותה מלמטה. הירוקות לא מומלצות, רק הלבנות של קנסאי. הבעיה לא נפתרת כי היא בבוכנות עצמן שלא משתלבות טוב אחת עם השניה.

lirola

New member
יחסי אהבה שנאה.

מכונה מאוד מורכבת. מפונקת. לא מסתדרת עם סרטי אפראט, רק מכפלות. יש קצת קשיים, דילוגים. צריך לעשות טסט לפני כל בגד. בעתיד אקנה חדשה יותר טובה.

זהו שלא ממש בדקתי אבל על חדשה

אין מה לדבר זה מאד יקר השאלה איך המכונות שיש בשוק יד שנייה הן בטח סחוטות

lirola

New member
צריך למצוא מציאה. חנויות נסגרןת וגם מתפרות.

יש הזדמנויות. חפשי כל הזמן ביד שתיים בציוד לעסקים, מכונות תפירה. יש שם מציאות.

שש שבע

New member
נו קראתי, קונסאי,,,יש לך המלצות

לגבי פירמות אחרות? ניסית? כי גם אני חושבת לרכוש אחת,

lirola

New member
אין לי המלצות אבל אני כן יודעת

שבשנקר ראיתי המון מהחדשות של קנסאי. לא ראיתי אחרות. הייתי מתקשרת לארנולד מזינגר, הטכנאי שלהם, שהוא מאוד מאוד בקיא במכונות האלה. הוא מכיר אותן כמו את כף ידו, זה מדהים לראות אותו עובד. הוא בטוח יוכל לעזור בזה.

שש שבע

New member
ברור הוא גם מוכר אותן, יוקלוק ועוד...

רציתי המלצה יותר אוביקטיבית...

lirola

New member
נראה לי שארנולד אובייקטיבי, הוא טכנאי שם

לא בעל החנות.... והוא נראה לי מאוד אמין. אבל זו הרגשה שלי

למעלה