בקשת עיצה.

גוני2002

New member
בקשת עיצה.

שלום רב, שמי הבדוי יהיה גוני2002 , זו פעם ראשונה שאני מתוודעת לקבוצת תמיכה מסוג זה, ולקבוצת תמיכה בכלל... מצאתי בדברים שנכתבו הרבה דברים שאפשר לומר עליהם: "הייתי בסרט הזה...", והייתי רוצה למצא אנשים שיוכלו להגיד על מה שאספר בהמשך את אותו המשפט, ומתוך כך אף לייעץ לי ולהאיר לי נקודות אותן (סביר להניח) אני לא רואה... יש לי שני בנים בגילאים 9 ו-5.5. בני הבכור עלה לכתה א´ כשיש לו פער עצום בין התחום הקוגנטיבי לרגשי. קוגניטיבי- גבוה מאד, ריגשי- נמוך מאד. מאז ועד היום (היום הוא בכתה ג´), הוא עובר מסכת תלאות. במהלך כתה א´ ביקרנו אצל ניאורולוג, שנתן לו תרופות להורדת חרדה, ובמקביל הוא היה בטיפול ריגשי (תירפיה בתנועה). בסיום שנת הלימודים השנייה שלו עצרנו עם הטיפול התרופתי והרגשי גם יחד- נוכחנו לגלות שלא חל כל שיפור משמעותי. בני מאז כיתה א´ הוא ילד דחוי בכתה. במהלך שנת הלימודים הזו (כיתה ג´), בערך בפורים חזרנו לניאורלוג אחר, במטרה ברורה שיתן לנו אפשרות לתת לו ריטלין (לבני יש את כל הסימפטומים של ילד עם בעיות קשב וריכוז.) במקביל התחלנו לתת לו טיפול ריגשי (תירפיה באומנות), כשהמטרה בהמשך להגיע לטיפול קבוצתי. כרגע זה הולך צולע, כי בני מתעקש להחליט במה לשתף פעולה ומתי ל, כך שאנחנו לא רואים את הטיפול הקבוצתי באופק... מכל מקום, בכיתה הנוכחית בה הוא לומד, יש הרכב נוראי של ילדים עם המון בעיות רגשיות. אנחנו מרגישים, שלמרות שהריטלין עשה את שלו- כלומר חל שיפור רב בהתנהגותו והתארגנותו- מבחינת הילדים בכיתה הוא "שרוף"... המורה והמנהלת לא ממליצות לעשות זאת. והבעייה העיקרית- אני מורה ביסודי ובית הספר היחיד באיזור שיכול לקלוט אותו הוא בית הספר שלי. (בתי ספר אחרים- פרטיים- נתנו תשובות שליליות בגלל בעיות אוביקטיביות שלהם). כל מיני אנשים שדיברתי איתם המליצו לי שלא להעבירו לבית ספר שלי, כי זה יעשה רע לשנינו. המנהלת שלי (שמעריכה אולי את העבודה שלי, אך רחוקה מלסמפט אותי)אמרה שכמו שהיא רואה את הקשר שלי עם בני (שהוא טעון ביותר)יהיה נכון שאחפש בית ספר אחר לעבוד בו. אני מתארת לעצמי שחסרים במכתבי זה הרבה פרטים (למרות שהוא ארוך מאד וסליחה...), מכל מקום, הייתי רוצה לקבל התייסויות בשני המישורים: א. העברת ילד שחווה הרבה כשלונות חברתיים מבית ספר לבית ספר. ב. עבודה באותו בית ספר בו לומד הבן- ילד עם בעיות קשב וריכוז, וכל מה שמתלווה לכך. תודה ולהתראות, גוני 2002.

חני ב

New member
בוקר טוב גוני

אדבר מנקודת מבטי כמורה בבי"ס יסודי שיש בו מס´ מורות שגם ילדיהם לומדים שם: בי"ס בו אני עובדת היה הראשון שבנו (אני גרה בישוב צעיר), לכן לא היתה ברירה אחרת אלא לרשום שם את הילדים. מורות שלילדיהן אין בעיות לימודיות/התנהגותיות, אין שום "בעיה". להיפך, אני יודעת שהן מבסוטיות שהן יכולות "לשים עין" עליהם גם בביה"ס. אך, יש לי מורה בבי"ס שיש לה 2 ילדים עם בעיות התנהות קשות, וזה בהחלט לא פשוט. הגדול שעכשיו כבר עבר לחטיבה, סבל מאד שאמא שלו מלמדת (במיוחד שהיא לא כ"כ פופולארית כמורה) וסבל כשמורות אחרות היו מספרות לה מה קורה (בזמן אמת). השני, היום בכתה ו´ הולך בדרכי הבכור וגם שובב לא קטן. היה מקרה אחד לפני כשנה בו המחנכת הושיבה אותו ליד חדר המזכירות כעונש, ופתחה עליו כזה פה שכולם נבהלו. (זה היה בסוף יום הלמודים וזו היתה מחנכת מדהימה שהצליחה להגיע אליו). בדיוק מגיעה אימו (המורה עליה אני כותבת), תארי לעצמך איך היא הרגישה כשהיא רואה מורה אחרת צורחת על בנה... אני כ"כ ריחמתי עליה וגם על בנה שרואה אותה חווה מה שקורה לו. דבר נוסף, ברגע שאת אמא בבי"ס ויש לך ילד עם בעיות, כמו אותה אחת, לא עושים הפרדה בין היותך עמת המורה לבין היותך המאמ. כלומר, היו תופסים את אותה מורה בחדר מורים או אפילו במסדרון, ומספרים לה מה עשה בנה עכשיו, למי הרביץ, מתלוננים שלא הכין שעורים וכו´, וזה לא בסדר, כי: א. היו צריכים להתקשר אליה אחה"צ כי כרגע בבי"ס היא מורה ולא האמא. ב. היו אומרים בקולי קולות את הדברים בלי להתחשב ברגשותיה. בשורה התחתונה...אני מייעצת לך לא להעבירו לבי"ס שלך. לשאלה השנייה שלך, לגבי העברה לבי"ס אחר, לפעמים זה מאפשר לפתוח דף חדש. אם פה הוא כבר מוכר, ואפשר לומר שעשו עליו X , למה לא לאפשר לו התחלה חדשה, אפשרות בשבילו לחוות הצלחות, לא רק כשלונות? כשפתחו עוד בי"ס אצלי בישוב, היו הורים שהעבירו מביה"ס שלי לשם ילדים עם בעיות התנהגות. הם חשבו השבעיות ייפתרו. וזה לא היה כך. אם לא מטפלים בבעיות, הן לא נפתרות מעצמן. אך, את מדברת על דחייה חברתית, שזה הכי נורא לדעתי. לכן, אני ממליצה כן לחשוב על מעבר, לטובתו. לפעמים סטיגמה הולכת איתך לכל אורך הדרך. יש לי עוד ספורים על ילדים דחויים בבי"ס...אך נראה לי שכתבתי מספיק לעכשיו. ניתן לך להגיב אם תרצי.

דליה.ד

New member
גוני שלום וברוכה הבאה!../images/Emo140.gif

כתבת דברים קשים וכואבים. אני יודעת כמה קשה לכתוב על הילד שלך שהוא ילד דחוי. כל אם הייתה רוצה שבנה יהיה מקובל....שיהיה תלמיד טוב, שלא יפריע בשיעורים...שיצליח... עם זאת אני רואה את נחישותך לסייע לילד במידת האפשר, עם כל הקשיים. אענה לך אחת לאחת: כאם לילדים בבית הספר שלי הייתי צריכה ללמוד להסתדר והכי קשה שאני עובדת בכיתה מקבילה לבני, אז עם המחנכת שלו אני גם חברת צוות וגם אמא. בכל זאת היא יודעת לומר, דליה, שימי את הכובע של אמא של נדר....
, או שאני אומרת: ענתי, עכשיו אני מורה... ואנחנו יודעות מצויין את האמנות הזו לתפקד כמורות,עמיתות וחברות (היא בת גרעין של בעלי וחברה קרובה שלנו) ומתי אני אם לילד עם הפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות. זה קשה, נכון, אבל אפשרי! תלוי בך! אם את מחליטה לא להעביר בית ספר, ואפילו אם כן תחליטי להעביר ניתן לבצע "שיקום" בכיתה. לבוא לכיתה ולספר מה זאת הפרעת קשב וריכוז ואיך זה מתבטא. יש כל מיני פעילויות נחמדות איתן אפשר להדגים ולהתנסות בקשיים של ילד. אפשר שכל אחד יומא משהו טוב אצל חברו, בשרשרת וזה נורא נחמד לגלות שהילד המרביצן אוהב לסרוג מקרמה, בעוד הילדונת העדינה חובבת היאבקות סומו... ההחלטות הן קשות, והן שלך. אבל בכל דרך בה תבחרי, אני חושבת שנוכל לסייע לך למצוא את שביל הזהב, או לפחות את הרע במיעוטו... אבל מה לעשות, אני אופטימית ללא תקנה! חזקי ואמצי!

ayagu

New member
מסכימה עם חני

מניסיון שלי כמורה לא כולם מסוגלים ליצור את ההפרדה הנכונה ומי שמשלם את המחיר הם הילדים וביחוד הבעייתיים שבהם. בסופו של דבר הסובלים הם ההורים והילדים. כמורה אני גם לא אוהבת את הצורה בה דנים בישיבות ציונים בילדי מורים בבית הספר גם אם הם מאד מוערכים. אני פשוט מברכת על כך שקטנטונת ואחותה לא תלמדנה במקום בו אני מלמדת. לגבי דחייה חברתית לפעמים משנה מקום משנה מזל אבל תפקידה של המחנכת הוא למנוענ תופעות כאלה לעודד קשרים חברתיים בכיתה ולמנוע הצקות ןכמובן דחייה.

zivadina

New member
אני לא מלמדת, אבל רציתי לספר לך

שהבן שלי שינה את התנהגותו מאז החל בטיפול בריטלין, וגם המעמד שלו עלה מאוד, ואני חושבת שאנחנו חייבים המון למחנכות שהיו לו ודאגו לשלב אותו בכתה. באמת היה לו מזל עם מחנכות שאהבו אותו ודאגו לו (ואין לנו שום פרוטקציה, זאת הגישה בבית ספרנו).

זהבה נ

New member
גוני שלום,

יש לי מספר הצעות , הבהרות, ואולי גם שאלות. 1 מדוע הילד מטופל בטיפול רגשי רק בטראפיה, לדבריך הקשי הגדול שלו הוא רגשי, טראפיה בתנועה זה מעט אולי למה שהוא צריך????. 2 כתה, נכון לפעמים להצליח בכיתה זה כמו להצליח בכרטיס מפעל הפייס(רק הכרטיסים שמסתיימים בספרה מסוימת זוכים והיתר לא, צר לי שאני משתמשת בזה כדוגמה , אבל מה לעשות זה מה אני מרגישה מהבטן, כי גם אני אמא ויודעת מה זה מורה טובה, רגישה, אמפטית לתלמיד, מקבלת, ותומכת, כמה כוח יש לה בלבנות או להרוס תלמיד. עומדת בפנייך האפשרות לבקש פגישה בבית הספר עם המחנכת והצוות המטפל על מנהת לברר במה יוכל בנך להסתייע בהערכות לשנה הבאה, שעות שילוב וכדו´... 3 תמיד את יכולה לנסות ולהעביר אותו לכתה רגילה בבית ספר אחר, אבל לפני כן את צריכה לשאול את עצמך טוב ובאמיתי, האם את מאמינה שזה יעזור???, כי את הקשיים שלו הוא הרי יקח איתו, ומי כמוך מורה יודע זאת?. היו תלמידם שהצליח להם המעבר, היו כאלה שכלל לא, זו ההחלטה שלך ואת צריכה לשקול אותה עם כל המשתמע מכך. בהצלחה זהבה נ זכויות הורים

גוני2002

New member
תודה על התגובות

ראשית, תודה על כל ההתייחסויות. חשוב לי להבהיר כמה נקודות: בכתה בה לומד בני יש הרבה ילדים עם בעיות: ילדים חכמים מאד, מאד לא מפרגנים זה לזה, יש שם עוד ילדים שלוקחים ריטלין. המחנכת בהחלט מתאמצת ועוזרת איפה שהיא רק יכולה בכל מה שקשור למניעת הצקות ודחייה. ואכן יש שיפור. כמובן, גם הריטלין עזר המון. אך יש לי תחושה חזקה שזה עשיית עוול לבני להשאירו בכתה עם הרכב כזה של ילדים, במיוחד לאור העובדה שהוא זה שנושא את דגל ה"שעיר לעזאזל". אני בטוחה שלא יפתרו כל הבעיות וחלקן יעברו גם למקום החדש, אך אני מקווה שהטיפול הרגשי גם יעשה את שלו... לגבי עניין הפסיכודרמה, חיפשנו רבות סוג כזה של טיפול ופשוט קשה למצא, מכל מקום, הכוונה היא שאחרי התירפיה ב"אחד על אחד" הוא יכנס עם התירפיסט לטיפול בקבוצה. ואני מאמינה ששם תהיינה אינטראקציות חברתיות שיחייבו טיפול בהן. רציתי לשאול את זהבה:למה התכוונת כשאמרת שתירפיה זה מעט, האם לדעתך בגיל 9 יש מקום לטיפול פסיכולוגי "אחד על אחד"? קושי נוסף שיש לי הוא שבעקבות המעבר לבית הספר שלי אולי אצטרך לעבור ללמד לבית ספר אחר, אני לא מאמינה שתוכלו לעזור לי בנושא, אבל גם זה מצריך המון מחשבה מצידי, כי אני לא יודעת איפה ימצאו לי מקום עבודה (כיום ביה"ס במרחק 10 דק´ מביתי...). אשמח לתגובות נוספות, גוני2002

למעלה