בקשת עזרה..

בקשת עזרה..

שלום לכם... אני לא בטוחה שפה זה הפורום הנכון לשאילת השאלה אבל אני אנסה- 1. אני גרה בבניין משותף, אחד הדיירים סגר לעצמו חלק מהחצר ועכשיו הוא משתלט על עוד חלק מהחצר (סוגר את החלקה בסורגים)- האם יש ח ו ק נגד ההשתלטות הזו ומי אמור לאכוף אותו? למי עלי לפנות? 2. אותו שכן בנה בחצר מחסן שנמצא בעצם מתחת דירתי (אני גרה בקומה ראשונה) ועכשיו ניתן בקלות רבה לפרוץ אלי למרפסת (המחסן נוגע במרפסת שלי)- מה אני יכולה לעשות נגד זה? זה מהווה סיכון ממשי על שלום בייתי! האם אני יכולה ללכת ולפרק את המחסן בעצמי? 3. למיטב זכרוני ראיתי בעבר פורום של זכויות דיור- האם מישהו יודע איפה אני יכולה למצוא אותו? תודה דפנה

igalgolan

New member
בוודאי שיש חוק, חוק המקרקעין

יש לפנות בתביעה לסילוק יד או לבית המשפט או למפקח על בתים משותפים. יגאל גולן

נסיון לעזרה ../images/Emo104.gif

1. מבחינת החוק, השכן בהחלט עושה מעשה אסור. יש שתי דרכים לפעול. האחת - פניה למפקח על הבתים המשותפים בבקשה שיורה לדייר לסלק את ידו מהחצר. הדרך השניה היא לפנות למחלקת הפיקוח של הרשות המקומית, לדווח על ביצוע עבודות ללא היתר בניה, ולדרוש מהם לפעול כנגד העבודות. דרך זו מומלצת בהיותה מהירה (וכמובן זולה) יותר. 2. גם לגבי המחסן - הפתרון המועדף הוא דיווח לרשות המקומית על עבירה על חוק התכנון והבניה. לחילופין - פניה למפקח על הבתים המשותפים. מבחינה חוקית, את אכן יכולה לפרק את המחסן (כמו גם את הגדר) לאחר שתתני לשכן התראה וזמן לפרק את המחסן בעצמו, אבל רוב הסיכויים שנסיון כזה יתפתח לקטטה ולאלימות, ועדיף להמנע ממנו.

ועוד...

תודה רבה על התגובה המהירה והיעילה... הבעיה היא באמת שאני רוצה להימנע ככל האפשר מהתכתשות ישירה עם השכן (היו לי יחסי שכנות מצויינים איתו עד עכשיו...) דיברתי עם שכנים אחרים- הם מפחדים להגיד משהו ומעדיפים לא להיתערב. איפה אני מוצאית את הגופים שאתה ציינת אותם? תחת איזה קטגוריה (כלומר אם אני מחפשת את מספר הטלפון בדפי זהב- מה אני אמורה לחפש?) עלי לציין שפניתי לעיריה כבר לפני כשבועיים ולא קרה כלום. הם אמרו שהם ישאירו לו פתק על המבנה (ממש עזרה גדולה...) אני אשמח לקבל את שם הגוף אליו אני יכולה לפנות... תודה דפנה

הפיקוח על הבנייה ../images/Emo104.gif

מן הסתם הם לא בדפי זהב, אבל במרכזיית העירייה יוכלו להפנות אותך.

יאוש בירוקרטי...

הבוקר התקשרתי לעיריה ולאגודה לתרבות הדיור... בעיריה כאמור אמרו שאין להם מה לעשות (אני לא מבינה- זה לא אמור להיות אינטרס שלהם???) ובתרבות הדיור גלגלו אותי מאחד לשני לשלישי לרביעי עד שמצאו איזה טלפון שלא ענה לי... לא נראה לי שלמישהו באמת יש רצון למלא פה את תפקידו. מי האחראי באמת? מי במסגרת אחריותו- חובתו לטפל בעניינים כאלה? ושוב אני אשמח לקבל הפניה ספציפית לגוף ולבעל תפקיד מתאים בגוף למי שיודע. תודה רבה דפנה

ציפי ג

New member
המפקח על הבתים המשותפים ../images/Emo104.gif

יושב בלשכת רישום המקרקעין של האזור בו את גרה. למשל אם את גרה ברעננה הוא יושב בפ"ת. הוא לא נוקט שום פעולה באופן עצמאי. אם את רוצה שהוא יטפל בנושא, עליך להגיש תביעה מסודרת. לעומת זאת, הפיקוח על הבניה בעירך אמורה כן להתענין בבנית המחסן (לא בתיחום החצר). עליך לפנות אליהם לא טלפונית. הפתק שהם ישימו על הדלת של השכן זה מן הסתם דו"ח שהוא השלב הראשון של הפעילות של העיריה כנגד חריגות בניה.

ציפי ג

New member
גדר ../images/Emo104.gif

זו עבודה עברית. זו עבודה. אפילו כלונסאה התקועה באדמה היא עבודה, אבל העיריה לא תרוץ לעשות דבר נגד עמוד שתקעת בחצר.

ולכן...../images/Emo104.gif

היי עושה כהלל הזקן
- כירכי את הגדר והמחסן ביחד, ותני לעירייה לוס תוך איום בפניה לבחמ"ש .

למעלה