בקשת עזרה

a n a t t

New member
בקשת עזרה

שלום לכולם, הייתי מבקשת לקבל עזרה מכל מי שיכול... איך בוחרים בין השיטות? לדוגמה גרינשפן ו ABA? עבור ילד בן שנתיים וחצי? איפה ניתן למצוא תרפיסטיות שיעבדו עם הילד? וסייעת אשר תעבוד באופן בפרטני איתו בגן? אודה על העזרה.

vered73

New member
שלב המחקר

לרוב אני לא עונה, אבל יש לי הצעה שלא תעורר כאן ויכוחים על הגישות השונות: תקראי חומר על כל שיטה. שווה להשקיע את השבוע ולא לרוץ גם אם זה בוער בעצמות. תפגשי או דברי בטלפון עם הורים שילדיהם לומדים בשיטות אלו. נסי לרשום לעצמך מה קידמה כל שיטה. מה מאפיין אותה ואיזו לדעתך תקל ותשפר את מצב התקשורת של בנך. לאחר מכן החליטי על מסגרת הלימוד: בגן הדוגל בשיטה זו או בבית. אם הוא במצב תקשורתי שהוא זקוק לסייעת ולומד בגן רגיל, ויכול להפיק משילובו בגיל זה, מפרסמים מודעה ומחפשים מנחה לשילוב (תרפיסטית זה לא רק ליווי צריך לדעת מה לעשות ולבנות תכנית) ולפעמים בא איתה צוות של תרפיסטים. לפעמים פונים לאלוט או לבר אילן (למכון שבו מלמדים יישום של גרינשפן) וגם אפשר לפרסם כאן בלוחות מודעות. יש עוד שיטות שאסור להקל בהן ראש על התרומה שלהן. לצערי איני מתמצאת בהן ואולי מישהו אחר יוכל לשפוך אור על הקושיה. בהצלחה ועדיף להחליט בראש שקול ולא מתוך מהירות ופזיזות.

למעלה