בקשת עזרה

shayap

New member
בקשת עזרה

אני מחפש שם של עיר שבסביבתה הקימו מחנה צבאי גדול לחיילי אומות המאוחדות בתוכם היו גם חיילים מארץ ישראל זה היה אחרי מלחמת עולם השניה כמדומני זה היה חבנייה או רמאדי אבל אני לא בטוח לזכרוני זה היה מזרחית לבגדד , האם מישהוא יכול לעזור בנתונים נוספים אני אסיר תודה למפרע למי שיכול לעזור shayap

DORIY1

New member
מחנה צבאי

אולי אלרוטבה الرطبه אבל אני לא בטוח .

shayap

New member
דורי מחנה צבאי

זה לא רוטבה , אוליי סמארא אתן לך רמז אם מוצול בצפון ובצרה בדרום אז המחנה היה במזרח לכוון סוריה חבל שאין לי מפה של עיראק תודה על הרצון הטוב shayap

DORIY1

New member
לשעיה

א. את המפה של עירק אפשר למצוא בגוגל . ב. המקום שאתה מחפש אותו נמצא באיזור כ'אנקין خانقين אם טעיתי אבקש סליחה מראש .

DORIY1

New member
המשך

http://www.khanaqin.com/map.htmבאתר זה ניתן למצוא פרטים נוספים . אקווה שעזרתי l

shayap

New member
לדורי

חנקין היא בכיוון אחר העיירה היא לכוון ירדן טעות שלי לא סוריה SHAYAP

לשעיה, מזרחית לבגדאד זה בכיוון

אירן, מערבית לבגדאד זה בכיוון ירדן וסוריה. ח'אנקין זה קרוב לאירן. מערבית לבגדאד יש סמאווה, חבאניה, רמאדי, עאנה, אנג'אנה, גם רטבה וגם אלקאיים, תל אעפר, חדית'ה........ יש הרבה וכל אלה בכיוון ירדן וסוריה. שזה בכיוון המערב. חיפשתי בחלק מהספרים שיש לי על הבסיסים האלה של האומות המאוחדות, ולא מצאתי, ייתכן שזה בסיס ישן של הבריטים, ייתכן שזה ב אלשאמיה שזה מערבית לבגדאד היו שם הרבה יהודים לפני 51 . באהבה ממני,

shayap

New member
לסייח הרוקד

אני חושב שזה פלוג'ה או חובנייה או רמאדי לדעתי אלה הכי קרובים למה שאני מחפש האם יש מישהוא שיכול לאמת מי מהשלושה הוא נכון אני מהמר על פלוג'ה וגם מה היה המרחק מבגדד באהבה חוזרת להתראות

shayap

New member
ל פנטומימה

תודה ועוד תודה על האינפורמציה עזר לי הרבה

שעיה, זה עוזר לך?

British contingents entered Iraq from the Persian Gulf and from the Habbaniyyah air base in April and May 1941; armed conflict with Iraqi forces followed. The hostilities lasted only 30 days, during which period a few Iraqi leaders, including the regent and Nuri al-Sa'id, fled the country. By the end of May, the Iraqi army had capitulated. Rashid 'Ali and his pan-Arab supporters left the country.​

חנקין

לשעיה היקר! מדובר בעיר חנקין . עיר על גבול אירן עיראק.שם אכן חנו חלק מצבאות בנות הברית מפיקודו של הגנרל אנדרסון. פרטים תוכל לדלות מספרו של דודי בן ברוך "חנקין והקהילה היהודית" בשלושה חלקים המחבר יליד העיר מספר על חילים יהודיים שנתקבלו אצל הקהילה בחגי ישראל,ומוסיף כי בינהם היה דוד עזריאלי (בונה מגדלי עזריאלי.) ראה גם ספרו של עזריאלי "צעד אחד קדימה" יוסיסי

shayap

New member
יוסיסיסי

אני משער שזה צבאות בנות הברית אוליי אני טועה ויש לזה שם אחר אבל אני בטוח שזה לא חנקין אלא בכיוון הפוך פלוג'ה או חובנייה או רמאדי אבקש לאמת 1 מתוך 3 היו בתוכם גם חיילים מארץ ישראל ותודה מראש

shayap

New member
mongol1 תודה

כנראה זה חבנייה תודה אני זוכר משהוא אבל לא בטוח shayap

mongol1

New member
לשיע הנה.

"בשנת 1941 לאחר שפרץ בעיראק מרד אנטי בריטי בראשות ראשיד עלי אל כילאני (ראו המלחמה האנגלו-עיראקית), נענה רזיאל לבקשת הבריטים לשגר יחידת קומנדו לחבל במתקני זיקוק הנפט ליד בגדד, שהיו חיוניים לצבא הגרמני. רזיאל אף החליט למגינת ליבם של חבריו, לעמוד בראשה של היחידה, בת ארבעה אנשים שאחד מאנשיה היה יעקב מרידור. רזיאל אף סבר שיוכל להקים תאים של האצ"ל בקרב היישוב היהודי בעיראק. היחידה יצאה ב-17 במאי 1941 משדה התעופה הצבאי בתל נוף ונחתה בשדה התעופה בחבניה שבעירק. בהגיעם שונתה התוכנית והם קיבלו משימת מודיעין לקראת כיבוש העיר פאלוג'ה. בפעולה זו נהרג רזיאל ב-20 במאי ביחד עם קצין בריטי מלווה, מהפצצה ישירה של מטוס גרמני, והוא בן 30. יעקב מרידור, סגנו, שב אל הארץ ועמד בראש הארגון במקומו".

shayap

New member
mongol1

לפי הסיפור שאני זוכר מאבא זה היה מחנה צבאי גדול באישור ממשלת עיראק ולא יחידת קומנדו אבי היה צלם ונסע למחנה למען פרנסה אני זוכר כש אבא חזר מהמחנה הנ''ל היה מאוד נרגש הוא פגש שם גם חיילים יהודים מארץ ישראל הסיפור חשוב לי כי אני והאחים שלי משחזרים את שושלת המשפחה אני מתלבט בין חבנייה לבין פלוג'ה אפילו אם ידעתי מה המרחק בין ערים אלו לבגדד הייתי מקבל בברכה הרבה תודה על הרצון הטוב לעזור לי לפתור תעלומה זו תודה גם לכל אלו שעושים מאמץ לעזור shayap

למעלה