בקשת עזרה

בקשת עזרה

אני כבר לא יודעת מה לעשות עם בתי בת 9.5 היא מ-ש-ג-ע-ת אותי לא מקשיבה לי, תמיד עונה לי, לא מסודרת, לא אחראית, משגעת את האחים שלה ומוציאה אותי מדעתי האם יש מאמרים שתוכלו להפנות אותי אליהם איך אפשר להתנהג איתה בגיל כזה מה עלי לעשות? היא אוהבת להשתולל, כל הילדים עושים אחריה מה שהיא עושה, ניסיתי לדבר, להסביר, אבל היא לא מקשיבה תעזרו לי בבקשה תודה לכם

פלגיה

New member
השאלה שלך מאוד כללית

וקשה לענות עליה כי אני ממש לא מכירה את הסיטואציה אצלכם בבית. לא מקשיבה - זאת בעיה, עוד מעט אומר מה עושים בנושא תמיד עונה - מה הבעיה שלך בכך שהיא עונה לך? את אוסרת עליה לענות לך? לא מסודרת - יש ילדים כאלה (יש גם מבוגרים כאלה) זה יכול להטריף את הדעת, אבל לפעמים זה עובר עם ההתבגרות. לגבי ההקשבה שלה והאחריות. אני ממליצה בחום לא על מאמר אלא על ספר. הספר נקרא איך לדבר כך שהילדים יקשיבו ולהקשיב כך שהילדים ידברו. כתבו אותו שתים - אדל פייבר ואיילין מייזליש, והוא יצא בארץ בהוצאת "לייף שנטר". היתרון שלו זה שהוא מקנה כלים לתקשורת טובה יותר בין הורים וילדיהם, ונותן המון אפשרויות שלא חשבנו עליהן קודם. עוד פרטים אפשר למצוא באתר של לייף סנטר: http://www.lifecenter.co.il/ וכמובן - את מוזמנת להעלות כאן שאלות ספציפיות יותר, אולי גם אנחנו נוכל לעזור

../images/Emo51.gif../images/Emo140.gifאני חושבת שהבעיה העיקרית

כרגע היא חוסר הסדר שלה שמוציא אותי מדעתי ואני אתן דוגמא: כשאני שולחת אותה לסדר את חדרה, על פניו החדר נראה מסודר אבל... כשמזיזים את המיטה ומסתכלים מתחת לספריה ולארון, שם נמצא כל הבלאגן כל דבר שעולה על הדעת נמצא במקומות הנ"ל וזה חוזר על עצמו שוב ושוב אולי יש איזושהיא שיטה שאפשר ללמד אותה ושתוכל לתת לי שקט נפשי אודה לעזרה

פלגיה

New member
הסדר בחדר

נראה לי שאין חילוקי דיעות ביניכן בנוגע לצורך לסדר, אלא רק בנוגע ל"מה נקרא חדר מסודר". יש שיטה שיכולה ללמד את שתיכן, והיא טובה בכל מקרה כשיש בעיה שצריך לפתור במשותף. עושים זאת ע"י שיחה עם הילדה, העלאת השאלה (בעיניך חדר מסודר הוא חדר שהכל דחוף מתחת למיטה, ובעיני ממש לא") העלאת רעיונות משותפים - בעיקר לשמוע מה היא אומרת. לכתוב את כל הרעיונות גם ההזויים והלא מקובלים ביותר, ולא לשפוט אף אחד מהם, ורק בסוף לעבור על כל הרעיונות שהעליתם ולחשוב מה מעשי ומה לא, ולמצוא דרך שבה הפיתרון שמצאתם גם יבוצע בפועל. אני בכוונה לא נותנת רעיונות ספציפיים, כי הם צריכים לבוא ממך וממנה ולהתאים להתנהלות האישית שלכן.

למעלה