בקשת עזרה

מיכל75

New member
בקשת עזרה

שלום לכולם, אני מקווה שתוכלו לעזור לי. הבן שלי בן 4 ומאד מעוניין ללמוד אמנות לחימה. למרות גילו הצעיר אני נוטה להסכים היות והוא סובל מהיפוטוניות בחוגורת הכתפיים וגמישות יתר בגפיים. באבחון פיזיותרפי הומלץ כי יעסוק בהתעמלות שתוכל לחזק נקודות אילו כדי שלא יווצר מצב של חולשה שאף יוכל לפגום בצורת כתיבה וכדומה. כאשר ערכתי בירורים הומלץ לי על נינג'יטסו או ג'יוג'יטסו. רציתי לשאול מנסיונכם מה יהיה יותר טוב עבורו מבחינת ההמלצות הרפואיות,על מה כדאי לי לשים דגש כשאנחנו מחפשים מדריך? (האם חוג במתנ"ס של מועדון סמוראי נחשב טוב מספיק עבורו?) ובכלל האם זה ישרת את המטרה?מה ההבדלים ביניהם בכלל? סליחה על האורך ואודה על התשובות!! מיכל

שלום מיכל.

שלום לך מיכל. לו יורשה לי לשאול- באם הדגש הוא על חיזוק חגורת הכתפיים, מדוע לגשת לטכניקת לחימה ולא לפעילות פיזית ממוקדת יותר במטרה?

מיכל75

New member
הי

שיעורי התעמלות לא מעניינים אותו כבר ניסינו זאת והפיותרפיסטית אמרה שזה יכול להיות מענה. לא נשמע מתאים?

דעתי

בהחלט לאור נסיוני עיסוק באמנות לחימה יעזור במקרה של בנך. א-ב-ל מה שקובע יותר מכל הם היכולות והגישה של המאמן. מומלץ לערוך שיחה מקדימה עם המאמן ולבחון זאת. מועדון סמוראי של ברנע אמיר סנסאי מומלץ בחום.

מיכל75

New member
עדיין

לא מובן לי ההבדל ביניהם אם תואיל לפרט אודה לך מאד.

קודם כל אני מסכים עם הבן של קנגה

מועדון סמוראי הוא לא מתנ"ס אלא מועדון פרטי, ותיק ומצוייד היטב, ונשמח שתבואי עם ילדך להתרשמות (ולהרשמות). אמיר ברנע הוא מאמן בכיר מוסמך וינגייט, בעל תואר ראשון בחינוך גופני והמון שנים של ניסיון בהדרכה, כולל של ילדים קטנים. יש אצלנו חבר'ה שהחלו להתאמן אצלו סביב גיל 4 וכיום הם אחרי צבא, בעלי חגורות שחורות וממשיכים להתאמן בהנאה. כמו ש- usr כתב, בגיל הזה אין ממש הבדל בין ג'ודו, ג'ו-ג'יטסו או נינג'יטסו. בגיל הזה השיעורים מורכבים ממשחקי פעילות, קוארדינציה, משחקי לחימה ובניית בסיס תנועתי וגופני טוב להמשך הדרך. הבדלים ממש בגדול: ג'ודו כולל הטלות בעמידה, וריתוקים, בריחים וחניקות על הקרקע. ג'ו-ג'יטסו כולל את הנ"ל בתוספת אגרופים ובעיטות, תרגילי הגנה עצמית ועבודה על כלי נשק מסורתיים, ונינג'יטסו דומה לג'ו-ג'יטסו רק עם מגוון רחב יותר של כלי נשק ואולי גישה פילוסופית שונה. בהצלחה, רן.

usr

New member
שלום לך מיכל

כג'ודוקא ואב לילדים שלמדו ג'ודו מספר שנים אמליץ לך לקחת אותו לחוג אומנויות לחימה , קל וחומר אם הוא רוצה. אינני בא להמליץ על שיטה א' או ב'. לדעתי ההתחלה תהיה זהה גם בג'ודו , וגם בג'וג'יטסו (לדעתי אין נינג'יטסו לילדים בני 4). בגיל הזה השעורים מורכבים בעיקר ממשחקים שמפעילים את כל חלקי הגוף וכן לימוד כיצד להתגלגל וליפול , אלמנט חיוני במספר אומנויות לחימה. חשוב מאוד שהילד ייצור קשר טוב עם המאמן ושירצה לבוא לשעורים בכיף. לגבי מועדון סמוראי - רן סודאי , אחד ממנהלי הפורום , נושא דרגה בכירה במועדון סמוראי . ואם המועדון הוא כפני רן , אני ממליץ עליו בלב שלם.

ש מים

New member
נינג'יטסו לילדים (בני 4?!!??)

אני בספק גדול מאוד באם ניתן למצוא מורה לנינג'יטסו שמקבל ילדים בגיל כזה.

gato24

New member
לדעתי

בתור אמן לחימה שלא מתעסק בג'ודו אני יכול להגיד לך שעד כמה שהתרשמתי לג'ודו יש את המערך הטוב ביותר לילדים בגיל הזה,אבל אני אומר את זה באופן כללי.מש שחשוב זה המאמן והקבוצה. אבל מה שלא תעשי אל תדחפי אותו לקבוצה לא מתאימה בתור ברירת מחדל.זה עלול להגיע למצב שהוא סתם יסבול ובסוף ישנא את המקצוע.

למעלה