בקשת עזרה

בקשת עזרה

כבר נעזרתי בכם כמה פעמים בעבר, ואשמח אם תוכלו לעזור לי שוב. יש לי ילד בן 10. כנראה שיש לו הפרעת קשב וריכוז. אני אומרת כנראה, כי כל פעם אומרים לנו שזה לא בטוח. אין באיזה מקום איבחון סופי סופי? היינו עכשיו בטיפול במכון שי"ר ולפני כן טיפול פסיכולוגי. חלו בו שינוים לאורך השנים. פעם הוא היה מאוד מתרגז ולא מדבר. היום הוא כבר בדרך כלל כן מדבר, גם כשהוא כועס. הוא שונא כשאני שואלת אם היו שיעורי בית. המון פעמים לא כותב ביומן. לוקח לו המון זמן להכין שיעורים. פעם היה מוכן לקבל עזרה. היום - לא. כשהוא מסדר את התיק לבד שוכח המון פעמים דברים - אבל אם אני בודקת לו את התיק - הוא מתרגז. םא אני לא בודקת ובשיעור חסרים לו דברים = גם מתרגז על המורה. (היא סיפרה לי, אני לא שם כמובן). ממש לא נחמד לדבר איתו על שיעורים. הציונים שלו טובים מאוד. שולה ארזי ממכון שי"ר אמרה שצריך להפחית לו שיעורי בית, כי במילא הוא יודע את החומר. בכיתה הבנתי שיש לו יחסים טובים על הילדים. יש לו מזל, שהילדים בכיתה שלו מאוד טובים ונחמדים. אבל אחה"צ הוא לא הולך לחברים ואף אחד לא בא אליו. למרות שילד מהכיתה שלו, שהוא ילד חמוד מאוד, גר קומה מתחתינו. מה יהיה הלאה? בקשר ללימודים? בקשר למצב החברתי? אני לא יודעת מה כדאי לעשות איתו. קשה לו לכתוב. אז אולי לקחת אותו לשיעורי שחיה? (לקחנו אותו בשנה שעברה לחוג שחייה, אבל אמרו לנו שהוא צריך חוג אישי, שזה הרבה יותר יקר, כמובן, אבל אם זה חשוב להתפתחות, אז אולי כדאי להשקיע?) האם זה אכן יעזור לו לכתוב? אולי כדאי ללכת לחוג דרמה, שיתרגל מצבים חברתיים? בקיצור: לאן עכשיו? מה לדעתכם כדאי לנו לעשות? פשוט אובדי עצות.
 

עזרה5

New member
אסטרטגיות למידה

המצב שאת מתארת מאוד שכיח. ישנם מספר דרכים שיעזרו לבנך לרכוש את הכלים על מנת שיוכל להתארגן לבדו באופן יעיל יותר. מדובר ברכישת מיומנויות שונות שיותאמו לו באופן אישי ולדרך בה הוא זוכר בצורה הטובה ביותר דברים שונים. מובן שככל שהוא ירגיש שהוא פחות מאורגן והדבר יפגע במערכת היחסים שלו איתך ובדימויו העצמי מול מורתו, הוא ישאף להרחיק אותך יותר מלימודיו ואף להשקיע בכך פחות על מנת שלא לחוש תחושת כישלון. היות ואינני מכיר את בנך לא אפרט יותר אך אומר שבאשר לסגירותו החברתית ניתן לחשוב על 2 כיוונים מרכזיים: יצירת מצבים בהם בנך יחווה חוויות של הצלחה וייגרמו לו להיפתח יותר לסביבתו. האפשרות השנייה היא לפנות לחוג בו הילד יקבל מסגרת חברתית או פנייה לקבוצה בה הוא יוכל לשפר את מיומנויותיו החברתיות. חשוב אולם לזכור כי מצב בו את הופכת לשוטר בכל הנוגע לשיעורי בית יכול רק להזיק למערכת היחסים ביניכם. אשמח לעזור עוד תלתן- 097444600
 
תודה לשתיכן על התשובות,

איזה דרכים אפשר לתת לילד בעזרה להתארגנות? לגבי סגירות חברתית: הוא היה בעבר בחוג קארטה (שנתיים) אך שנא הרבה פעמים ללכת, והיה חבל לי על הכסף. זה לא עזר לו בכל אופן מבחינה חברתית. יש מקום שבו משפרים מיומנויות חברתיות? בינתיים הוא לא אוהב משחקי קופסא וגם לי ממש לא כייף לשחק איתו כי הוא שונא להפסיד. ואם קורה שהוא מפסיד הוא מתחיל לצעוק או לרצות לשנותח חוקים. רוב הזמן הוא משחק עם אחיו הקטן יותר (בן 5 וחצי, גן חובה). הם משחקים במשחקי דמיון, "טובים ורעים" הם קוראים למשחק הזה, שיש בו בובות, שהם מפעילים כאילו הם מדברים. המון דברים בדמיון אצלו. הוא גם אהב לקרוא הארי פוטר (אבל ייעצו לנו לא לתת לו). הוא קורא גם ספרי לימוד, ואולי בגלל זה ציוניו טובים למדי. לגבי חוג השחייה אני לא זוכרת למה בדיוק הוא לא יכול היה ללכת לחוג רגיל, אבל המדריך של הקבוצה אמר לנו שהוא לא יכול ללמוד בקבוצה רגילה.
 

zivadina

New member
הפרסום העצמי בפורום אסור!!!

אפשר לשלוח מסרים אישיים. כמו כן, בכל אמצע שבוע יש לנו כאן ייעוץ חינוכי בנושאי לימודים והתנהגות, וניתן להוסיף אליו שאלות וגם לקבל עליהן תשובות מקצועיות.
 
למעלה