בקשת עזרה

בקשת עזרה

שלום לבנות הפורום שמי מריאנה גייטיני ואני עושה עבודת דקוטוראט בחוג לפסיכולוגיה באוניברסיטת חיפה. אני מנסה להתחקות אחר האופן שבו נשים שעברו אובדן של אם מרגישות לגבי החוויה הזו במטרה לנסות להבין טוב יותר ולאפשר לחדד את היכולת להגיב באופן נכון ומותאם לילדות צעירות שהחיים אלצו אותן להתמודד עם חוויה כל כך קשה. לשם כך אני מנסה למצוא נשים אשר אבדו את אמן לפני גיל 12 על מנת להשתתף כל שעליך לעשות הוא להכנס לאתר שצרפתי, שם יחכו לך שאלונים והסבר לגבי ההשתתפות, תוכלי למלא אותם בזמנך החופשי ולשלוח אלי בחזרה במייל. אני יודעת שזה נושאים לא פשוטים ושזו בקשה מאד גדולה, אבל אני מאמינה שדרך ניסיונות החיים שלנו, קשים ככל שיהיו, אנחנו יכולים לעזור למשהו אחר ולתת קול לאובדן שלנו. אנחנו משלמים על ההשתתפות פשוט משום שזו הדרך שלנו להודות על הזמן, ברור לי שזו לא המוטיבציה להשתתף (פרטים בטפסים המצורפים). בכל מקרה המון תודה (מי שמעוניינת בפרטים נוספים 0545333202 אשמח לענות תודה מריאנה [email protected]
 
במחשבה שניה

שלום, נכנסתי היום ב"מקרה" לפורום. .. אבל, מילאתי את השאלון, וחשבתי לשלוח אותו כך, כמו בפורום. אלא , שבסופו אין פקודת "שלח". לתת פרטים אישיים ....? הרי שאלון תמים כזה יכול להבנות גם ע"י אנשים עם כוונות מוזרות. ולא בדיוק אלה שמתוארות כאן. כבר שמענו על פסיכולוגים שעשו שימוש שונה במקצוע שלהם. אולי, בכדי לתת תחושה של הגינות, ומהימנות, תשלחי פרטים אישיים שלך למנהלת הפורום. ואם היא תמליץ, נוכל לשלוח אליך טפסים באמצעותה.
 
קודם כל,

המבקשת פרסמה מס' טלפון אישי, כך שאפשר גם להתקשר עצמאית ולברר פרטים ולהתרשם ממנה. שנית, היא צירפה כתובת מייל, כך שאני מניחה שהכוונה הייתה למלא את הטופס, לשמור, ולצרף למייל. שלישית, דווקא נראה לי יפה שבניגוד לאנשים אחרים שמבקשים למלא שאלונים, כאן גם מציעים תגמול. רביעית, ובלי כל קשר לאמור לעיל, יצרתי קשר עם החוקרת, ואנחנו אמורות לדבר הערב. מעניין אותי לשמוע באופן כלי על המחקר, ובכל מקרה, אתייחס כאן שוב לבקשתכן לאחר שנשוחח.
 
תוספת

אני יודעת שהאינטרנט הוא מקום מאד בעייתי ויש איזה פער בין משהו נורא אישי ופרטי לכלי תקשורת כל כך ציבורי. אני אשמח לדבר עם כל מי שמעוניינת, כמובן שאפשר לשאול גם בחוג לפסיכולוגיה באוניברסיטת חיפה אם אני קיימת (זה כבר מתחיל להיות קצת תיקים באפלה...) בנוסף כמובן שאפשר לשלוח לי כתובת ואשלח את השאלונים בדואר. הכוונה היא שתשמרו את הקובץ על המחשב ותשלחו לי למייל וככה אין שום סיכוי שזה יהיה פרוץ דרך האינטרנט - ולכן אין פקודת שלח בקובץ עצמו. אני יודעת שזה לא פשוט המעבר הזה בין הפרטי כל כך למשהו שיקרא את הדברים, אני יכולה להבטיח לכן שהמחקר הזה הוא יקר מאד לליבי וכך גם כל סיפור שאני מקבלת. מריאנה 0545333202-
 
ועוד תוספת

אין צורך לשלוח פרטים אישיים כלל וכלל, השאלון נעדר פרטים כאלו, הפרטים האישיים הם רק לשם התשלום (שם המשפחה והכתובת) אין לי פשוט שום דרך אחרת לשלם לכן אפשר לשלוח לי במייל כתובת של חברה או שכנה או את הכתובת בעבודה (ואני אכתוב - עבור המחקר וכך תוכלו לדעת שזה עבורכן) באופן כזה אין אף פרט מזהה בכל השאלונים.
 
קצת באיחור ... דברתי עם מריאנה

התרשמתי מאוד לטובה, קבלתי רקע לגביה, לגבי המנחה, לגבי המחקר, המחקר חשוב ומרתק, ואני ממליצה למי שיכולה, לקחת חלק במחקר.
 
נשים..

כרגע המחקר מתמקד בנשים מתוך ת]יסה שהקשר אם-בת הוא קשר מאד ייחודי ושאובדן של אם הוא גם אובדן של דמות זהה שיכולה לתווך עבורנו גם את הזהות שלנו כנשים. זה כמובן לא אומר שאובדן של אם עבור גברים הוא קל יותר אלא שהוא שונה... זאת גם ההזדמנות להודות לאלו שהשיבו.. מריאנה 0545333202 048110353
 
את מרגיעה ומשכנעת אותי.

במקרה הזה מנהלת הפורום באמת ממלאה יפה את תפקידה, וגם את, נותנת די פרטים. אבל תמיד כדאי לבדוק שוב. אם נערה שזה עתה התייתמה יוצרת קשר דרך הרשת, שולחת כתובת, והיא לבדה בבית , ומקבל הכתובת ערמומי, זה עלול להסתבך. העובדה שאפשר לבדוק באוניברסיטה, ושפרטים מזהים נוספים שלך מצויים בידי מנהלת הפורום, עשויים להיות מקדמי ביטחון טובים.
 
למעלה