בקשת עזרה

בקשת עזרה

לבני בן ה - 23 יש OCD על פי הבנתי ועל פי מה שקראתי ולמדתי מהחומר שיש בנושא והרבה מהפורום שבו אתם משתתפים ומספקים מידע כל כך חשוב. לא רציתי להפנות את בני לטיפול מיוזמתי. חשבתי שחשוב שהוא יביע את הצורך בעזרה. כי אם זה יבוא ממני הוא יכול היה להתיחס לכך בביטול. היום הוא פנה אלי בבקשת עזרה נואשת . הוא כבר מכיר בעובדה שקשה לו מאוד לתפקד במצב הזה. מאחר ואתם כל כך מתמצאים ואני לא מכירה אף פסיכולוג שעוסק בתחום זה. אני מאוד אודה לכם אם תעזרו לי לעזור לבני ולהמליץ בפני על פסיכולוג טוב שעוסק בתחום זה בתודה

Brendan

New member
לדעתי...

ראשית, אני שמח שהפורום שימש לך מקור מידע רב ואני בטוח שהוא יכול לשמש הרבה אחרים. שנית, זהו מהלך טוב מצד בנך אשר פנה אליך בבקשה לקבל עזרה היות ושיתוף ההוים בטיפול היינו צעד מאוד חיוני ועוזר. לדעתי האישית, רצוי לפנות לרופא המשפחה אשר מצידו יפנה לפסיכיאטר וזאת מישום שהטיפול (הן התרופתי והן היעוצי) נכלל בסל הבריאות של קופות החולים. הפסכיאטר מצידו יחליט, על-סמך התרשמות, באיזה טיפול עדיף לפעול עבור בנך וזאת מכיוון שיש מגוון של טיפולים. אפשר כמובן לפנות לייעוץ פרטי ע"י פסיכולוג או פסיכיאטר אך פניה זו יכולה לעלות ממון רב. בהצלחה

לברנדן מה עדיף?

האם קודם הולכים לפסיכולוג והוא מפנה לפסיכיאטר או שהתהליך נעשה הפוך או זה לא משנה?

Brendan

New member
אני לא חושב שיש תשובה נכונה

לשאלה זו. אפשר לגשת תחילה לפסיכולוג או לפסיכיאטר ואני מאמין ששתי הצדדים ידעו למי להפנות להמשך טיפול. יתכן גם וידרש טיפול משולב הן של פסיכולוג והן של פסיכיאטר. ביום חמישי הבא מתארח בפורום פסיכולוג הפורום שהוא מומחה בנושא ה- OCD. לדעתי, טוב תעשי עם תפני אליו את שאלה זו היות וזה תחום מקצועו. בהצלחה.

רועי10

New member
שאלותי אלייך

מאיזה איזור בארץ אתם? האם את מעדיפה טיפול פרטי או טיפול במסגרת פורמלית? ע"פ התשובות אפשר יהיה לכוון אותך. רועי

תשובה לשאלותיך

אנחנו מאזור המרכז ומעונינים בפסיכולוג פרטי. תודה על ההענות

.אחת

New member
יש שלוש מסגרות לטיפול ברמות מחיר

שונות. א. במרפאת בריאות הנפש העירונית. עלות 0 ש"ח. יש בנמצא גם פסיכיאטרים וגם פסיכולוגים. ב. דרך קופ"ח. עלות סימלית יחסית, אבל עדין עולה, וגם יש מספר טיפולים מוגבל שצריך כל פעם לחדש. ג. במסגרת פרטית. המחירים הם כ250-350 לפסיכולוג לכ45 דקות. לפסיכיאטר בכמאה ש"ח יותר. אצלי למשל הפסיכיאטר תמיד היה ממרפאת בריאות הנפש בעלות 0 ש"ח, הייתי כשנה בטיפול דרך מרפאת בריאות הנפש ואח"כ עברתי לפרטי. חשוב לנסות להשיג בכל מסגרת מטפל שמתאים לטפל בOCD, הטיפול המקובל הוא קוגנטיבי התנהגותי (גם קוגנטיבי וגם התנהגותי). למרבה הצער מספר המומחים בארץ הוא די מועט. מטבע הדברים במרפאות בריאות הנפש ודרך קופ"ח יש אפשרות בחירה אך מצומצמת אם את מעונינת בהמלצה על פסיכולוג פרטי: יש את ד"ר אורינג שהוא פסיכולוג שמיעץ פעם בשבועים בפורום והוא מומחה לOCD. אני יכולה להמליץ בלב מלא גם על הפסיכולוג שלי שהוא מומחה לOCD. הוא מקבל בכפר סבא. אם זה מתאים, פני אלי לאימייל ואתן לך פרטי התקשרות. אם תגידי את האזור בארץ שמתאים לך אני אוכל לשאול את הפסיכולוג שלי אם הוא מכיר מישהו באזור. בנך מוזמן אלינו, אנחנו יודעים מה הוא עובר... אחת.

איך אני פונה אליך באיימיל

האם את יכולה להעביר לי את כתובת האיימייל שלך תודה

קורווין

New member
שלום לך.

כתובת המייל של אחת היא [email protected] והיא הכתובת המופיעה בכרטיס האישי שלה (לחיצה על שמה נותנת את כל הפרטים שבחרה לתת). קיבלתי את המייל שלך שיועד לאחת והגבתי עליו. את מוזמנת להעביר אותו לכתובת הזו, או שאעביר אותו בעצמי.

לאב

New member
אני מטופלת בבי"ח שיבא

במסגרת המחלקה הפסיכיאטרית יש מחלקה שנקראת - מרפאת OCD עלות מזערית וטיפול ממש טוב מומלץ דרך אגב אני חושבת שהכוון הוא יותר פסיכיאטרי מאשר פסיכולוגי, כדאי לבדוק את זה לפני שנכנסים מסיבי לטיפול זה או אחר

רועי10

New member
וואו! פעם ראשונה שאני שומע על

מרפאה מיוחדת ל-OCD!! לאב, את יכולה לפרט קצת יותר על המרפאה הזו? מה עושים, האם הטיפול רק תרופתי, או גם פסיכולוגי או קבוצתי, עלויות, איך מתקבלים ועוד. אל תתקמצני על המילים. תודה, רועי

עמית_

New member
המרפאה בתל-השומר(שיבא)

במסגרת מרפאת החוץ הפסיכיאטרית. צריך הפנייה מרופא משפחה. לפי מה שהבנתי, עלות טיפול - תשלום פעם ברבעון - כמו ביקור אצל רופא בקופת-החולים. לגבי טיפול פסיכולוגי - אני לא בטוח בעלות. לא משנה מאיזו קופת חולים אתה (בי"ח ממשלתי, משרד הבריאות מממן). קישור לארת ביה"ח. ללחוץ למעלה בתפריט הצבעוני על "בריאות הנפש" > "המערך האמבולטורי"

רועי10

New member
תודה עמית. וללאב: ספרי בבקשה על

הטיפול במרפאה. איך הטיפול, איך את מרגישה איתו וכו´ תודה

פסיכולוג או פסיכיאטר לאב?

לאה האם לא כדאי שיעשה אבחון ראשוני על ידי פסיכולוג?

לאב

New member
אני לא יכולה לתת הרבה מידע

היות ואני הופנתי שם ישירות לפסיכיאטר, שפתר לי את הבעיה אז לא המשכתי לחקור הלאה את צפונות מרפאת האו סי די אבל אפשר לברר, לצלצל לביה"ח למחלקה הפסיכיאטרית ולבקש לדבר עם רופא ממחלקת או סי די ( כך אני עשיתי לפני שפניתי לטיפול וענו לי מאד יפה) אני הופתעתי לטובה מהיחס המאד נעים של הפסיכיאטר, יתכן וזה משהו שקשור לאישיות שלו באופן אישי, אבל בהחלט אין יחס של זרות כמו שחששתי שיהיה

למעלה