בקשת עזרה

בקשת עזרה

אני לא יודעת אם זה קשור לפורום אם לא אני אשמח אם תפנו אותי לפורום הנכון או לאתר המתאים. בכל מקרה לא מצאתי פורום מתאים שקשור וזה נראה לי הכי מתאים שמצאתי. רציתי לבקש מידע על למידה בבית, הכוונה שהתלמיד לא הולך לבה"ס ולומד בבית. הנה כמה שאלות שאני מחפשת עליהם תשובות: -מי יכול ללמד את התלמיד? -איך התלמיד מקבל תעודה בסוף שנה? -מאיפה צריך לבקש אישור? -מאילו סיבות אפשר ללמוד ביית (איזה סיבות יאושרו)? -האם התלמיד צריך ללכת לבה"ס מסיום בסוף שנה כדי להבחן? -על מה זה ישפיע(בגרויות, צבא..)? אשמח אם תפנו אותי למקום שיעזור לי למצוא תשובות או שתענו לי בעצמכם. תודה מראש "סופרת צעירה"
.

wizibusy

New member
שמעתי על זה,

אבל לצערי אין לי פרטים בנושא, אני אנסה למצוא אנשים שיש להם מידע.

Alladin007

New member
סופרת יקרה- תשובה לשאלתך

למידה בבית בשכבת גיל כמו שלך דורשת אישור מיוחד ממשרד החינוך. מדובר במספר תלמידים בודדים מכל הארץ שקיבלו אישור כזה. יש לקחת בחשבון שלרוב משרד החינוך לא מאפשר חינוך עצמאי בבית ולכן הוא מנפיק רק באופן נדיר את האישורים הנ"ל מסיבות שאני לא אכנס אליהן כרגע אבל את מוזמנת לפנות אליי ואני אשמח לפרט לך אותן. בגלל שאת לא ניגשת לבגרויות אין סיבה שישלחו אותך למבחני סוף שנה. אך יש לקחת בחשבון שאת "תקבלי" פיקוח צמוד ביותר מקצין חינוך של משרד החינוך שכן בגילך חל עלייך חוק חינוך חובה. במידה ותחליטי לבד שאת לומדת בבית ולא תגיעי לבית הספר לזמן ממושך ישלח אלייך קצין חינוך סדיר שיכול להטיל עלייך ועל הורייך סנקציות ועוד דברים משפטיים מסובכים. כמו כן, אני ממליץ לך להישאר ללמוד בשלב זה בבית הספר הרגיל שכן את החינוך שתקבלי שם לא תוכלי למצוא בבית. שלך, אסף מועצת התלמידים והנוער העירונית ירושלים http://www.y-jer.org

קודם כל תודה שענית.

אשמח לדעת את הסיבות שמשרד החינוך מאשר ללמוד בבית. יש לי שאלה נוספת- מדוע שאני לא אעשה בגרויות האם מי שלומד בבית לא יכול לעשות בגרויות? אני לא מבינה מה קשורא חוק חינוך חובה הרי אני מתחנכת בבית. עוד דבר של מה האתר שכתבת?

למעלה