בקשת עזרה

בקשת עזרה

שלום לכולם אינני יודעת אם זה המקום לפנות לעזרה ואני מבקשת סליחה מראש אם פניתי בעיניין שלא לפורום. אך אם זה המקום ומישהו יוכל לעזור לי - אודה מאד. אני מורה לאנגלית בבית-ספר יסודי, לצערי אני כואבת את מה שקורה בבתי-הספר היסודיים הן מבחינת הרמה, הן מבחינת האיכפתיות של המורים והמנהלים והן מבחינת מה שהילד מקבל בבית הספר בסופו של דבר. אני פניתי לחינוך מתוך אידיאל ואני מאמינה שזה מאבני היסוד של החברה. היכן שניסיתי לדבר ולזעוק ולהאיר עיניים - רק השתיקו אותי. אני חייבת לציין שאני מורה טובה (אפילו שאין הנחתום מעיד על עיסתו...) הילדים אוהבים אותי ואפילו יש לי הרבה מיכתבי תודה מהורים וילדים. אבל...במערכת החינוך הרגילה זה פשוט עולה לי ביוקר כי המנהלות לא אוהבות את דרכי וכך גם המורות. שאלתי- האם יש איזה חינוך אלטרנטיבי שאוכל לפנות אליו פה בארץ? גוף או מוסד שאיכפת לו מהחינוך ומההשכלה? אשמח לשמוע כל עיצה והככונה תודה

היי ענתי../images/Emo24.gif

מחמם את הלב לשמוע על מורים שעדיין אכפת להם
השנה אני עובדת בבקרים עם גילאי 2-4 ובצהריים עם גילאי בי"ס יסודי, ותמיד המומה לאן התום, הנאיביות, הסקרנות וההתרגשות הטהורה נעלמים... ואיך הם הופכים לחוצפה, ציניות ואדישות... בתור אמא, זה ממש מטריד אותי!! יש בתי"ס שאינם מופיעים בקישורים ויש כאלה שבהקמה כרגע. תוכלי לספר (כאן או במסר) על איזה איזור מדובר ואנסה לעזור!!

שלום ענתי

את אומרת שאת לא מרוצה (גם) "מבחינת מה שהילד מקבל בבית הספר בסופו של דבר". למה כוונתך? רק כמות מסוימת של חומר לימודי (חשוב כשלעצמו), או גם דברים אחרים? איזה דברים? אם תוכלי לפרט זה יעזור לך וגם למשתתפי הפורום להפנותך לכיוון מתאים. בתור מסיונר של החינוך הדמוקרטי, אני מציע לך להיכנס לאתר של המכון לחינוך דמוקרטי ושם יש רשימה של בתי הספר הדמוקרטיים בארץ, שלחלקם יש גם אתרי אינטרנט יפים שמסבירים את הרעיון ואופן יישומו. שווה להציץ... באופו כללי אני יכול לומר שלעבוד בבית ספר כזה זו השקעה עצומה עבור המורים, אבל התגמול (לא הכספי) הוא ענק והסיפוק רב מאד. יום נפלא וכל הכבוד לך

הבהרה

שוב שלום כשאני אומרת שאני לא מרוצה מבחינת מה שהילד מקבל כוונתי היא שאם מורה נכנסת לכיתה ו והכיתה הפוכה, ואתה מדבר לילד מסויים והשני מתפרץ ואינו מחכה בסבלנות וצועק "המורה, המורה.." ואם הילדים כמעט באופן קבוע לא מכינים שיעורים אז.....מה נתנו להם 6 שנים בבית הספר היסודי??? - לא חינוך לסדר וניקיון, לא נימוסים, לא סבלנות וסובלנות, לא אחריות, וכמו כן מבחינת המקצוע - הרמה יורדת. נכון שזה לא בכל בתי הספר ולא בכל הכיתות אבל זה קיים ולא מעט וזה כואב לי!! מקווה שהבהרתי את דברי

אכן, הבהרת

ואני חוזר על המלצתי מהמכתב הקודם. בבתי הספר האלה כמעט שאין אלימות, ומתן כבוד לאחר ולשונה הוא ערך יסודי שהילדים חיים אותו בפועל יום-יום. לגבי הכנת שיעורים - זה בדרך כלל תלוי ב"חוזה" שכל מורה עושה עם תלמידיו. בקיצור: זה ראש קצת אחר. תיכנסי לכמה אתרים ותראי האם זה מדבר אליך. בהצלחה!

למעלה