בקשת עזרה

בקשת עזרה

בעבר עבדתי כמתעד זכרונות של אדון מבוגר מהשכונה שלי. נתקלתי בהמון סיפורים מרתקים, המון אירועים מתולדות מדינת ישראל וקיבלתי על זה לבסוף סכום נחמד של כסף. לאחרונה פנה אלי בשנית חבר שרוצה שאתעד את זכרונות סבתו תבדל"א ואני פשוט לא יודע כמה כסף לבקש. מצד אחד יש לי כבר נסיון בזה אבל מהצד השני אני גם חבר ועדיין לא נחשב למקצועי. כמה כסף אתם חושבים שאני יכול לבקש על דבר כזה, כמה מגיע לי. לבקש לפי עמוד או לפי שעה. אני יודע שזה ממש לא קשור לפורום אבל מהצד השני, זה עם זיקה לעבר, קשור לזכרונות של פעם ואולי גם יעלה חפצים מפעם אז אולי בכל זאת מישהו יודע להגיד לי כמה אני צריך לבקש.
תודה מראש לעוזרים
אוֹרי כבר 34

אולי יש מחירון קיים

אם יש מחיר לכתיבת קורות חיים והוא לא מבוטל
אזי שביוגרפיה זה לבטח הרבה הרבה הרבה יותר
אם לא תמצא מחירון - נשאר לך רק לפנות לכמה כותבים ולשאול בסגנון "כמה זה יעלה לי...."
אחרת לא תקבל תשובה
מציעה לקחת כמה הצעות ולהשוות
גם לבקש את אותו הדבר מכל מי שתפנה
הגדרות ברורות
בהצלחה

guysoffer

New member
ישנם אתרים שעוסקים בזה..

הנה אחד עם העלויות שלו:

http://www.doco.co.il/עלויות/

אני בטוח שיש עוד כמה שמפרסמים עלויות מדויקות יותר או פחות.. זה ייתן לך בסיס לקביעת מחיר הוגן.

גיא.

ז ק ו

New member
כשלא יודעים כמה לבקש, אין לבקש דבר.

כי אם אתה עצמך לא יודע להעריך את עבודתך, איך תצפה שמזמין העבודה יעריך אותה.
מאחורי שכר טרחה צריך לעמוד רציונל והסבר איך הוא נגזר. אם אין לך איך להסביר לעצמך ו/או למזמין העבודה רציונל כזה, ובכל זאת לבצע את המטלה, תאלץ להמר, ולהסכים לכל סכום שמקבלי התוצר יאותו להעניק לך עבור טרחתך/התועלת/שביעות הרצון/וכו' וכל ערך מוסף אחר שיצרת.

אין דרך אחרת

או שתעשה זאת בהתנדבות. [ותרכוש נסיון] הרי מדובר בחבר.

גרשונוב

New member
אני לא חושב שדבר כזה צריך להיעשות בחינם

גם משום שאי אפשר לצפות כמה זמן זה יקח, וגם בגלל שלדעתי, ההשקעה שלך רק תוערך פחות.
אני לא מכיר את התחום, אבל בד"כ כדאי שדברים יהיו מסודרים וסגורים דווקא כדי לשמור על חברות וכדי ששני הצדדים יהיו מרוצים.
הייתי מתמחר את כל העניין לפי שעה. הייתי גוזר את המחיר מהסכום שלקחת קודם.
הגדרת אותו כנחמד, אז תציע אותו לחבר עם הנחה חברותית, ותראה מה הוא אומר.
אין כל רע במשא ומתן, ואין שום בושה בלבקש תגמול.

בהצלחה.

קצת תגובות

א. הקישור לגבי כמה זה עולה, לא עלה. אם אתה יכול לשים קישור מתוקן זה יהיה אחלה
ב. אני חבר אבל לא עובד חינם ולא עבד/פריאר.
ג. פעם שעברה כשעשיתי את זה, יצא 12 דפי פוליו כשחלקם היו כתובים משני הצדדים, אני ראיתי את זה כמצווה וסרבתי לקבל כסף. בפגישה האחרונה הזוג כבר התעקש ולא היה לי נעים להתוכח עם בחור בן 85 אז הכפלתי 12 דפים בעשרים בידיעה שהוא בודאי יעגל 240 ל-300. הזוג נתן לי 200 לדף ועוד עיגל את זה ל-3000. אני מזה תרמתי כבר 300 לאחים בוגרים אבל זה כבר סיפור שלא קשור.

ז ק ו

New member
ובכן: א. הקישור עובד. הקש פעם אחת, סגור,

והקש שנית.

ב. נכון.

ג. מתאים בדיוק למה שאמרתי, כאילו שהם קראו מה כתבתי.

למעלה