בקשת עזרה

פוגטיב

New member
בקשת עזרה

שלום רב, אני בן 19 ושמי השני הוא ע"ש סבא שלי ז"ל מצד האמא. אמא שלי, כמוני, יודעים פרטים מאד מעטים עליו, כגון, מאיזו עיירה הגיע, העובדה שהיו לו 12 אחים ועוד עובדות ערטילאיות. סבי הגיע מהעיירה קמין קשירסקי (Kamin Kashyrski) בגבול אוקריאינה פולין. הוא הקים משפחה משלו ואישתו ושני ילדיו הוצאו להורג ע"י הצורר הנאצי. כמה מהאחים שלו ואחיותיו שרדו את המלחמה ואני יודע שהם מתגוררים אי שם בארה"ב, כנראה בניו יורק, כי אני יודע שלשם נסע כדי לבקרם. סבי נפטר בהיותו בן 59 שנים רבות לפני שנולדתי. אך אני מרגיש מחוייבות רגשית ועניין רב בלפגוש חלק ממשפחתו או לפחות ליצור איתם קשר. באינטרנט מצאתי חומר דל ביותר על העיירה. אני יודע שקיים ספר זיכרון שנכתב עליה, ולצערי אין ידי נחתה עליו עדיין. אך פחות מעניין אותי הפאן ההיסטורי אלא יותר האישי. היכן אני יכול ליצור קשר? איפה אני מתחיל לחפש? למה לצפות? אם בכלל? אני ממש חדש ולא יודע כלום על הנושא. אף פעם משפחתי לא התעניינה רבות במשפחה הגדולה והמורחבת ואני רוצה לקרב לבבות. בתודה מראש.

א י י ב י

New member
אני לא מנהל הפורום .....

אבל אנסה לעזור. דבר ראשון כדאי לקרוא את ה"מדריך לפורומיסט המתחיל" אשר נמצא ב- קישורים אשר בדף הראשי. אתה תגלה שם (בין היתר) שאחד האתרים המרכזים שיכול לסייע לך הינו הgewishgene.זהו מקום טוב להתחיל. רשום את שם המשפחה שאתה מחפש. שים לב: תחת הסעיף של search type בחר את D-M soundex אשר מאפשר חיפוש שם משפחה לפי דמיון לשם מכיוון שישנם מספר אפשרויות לרשום אותו באנגלית. בהצלחה שנה טובה וגמר חתימה טובה

friend9

New member
ספר הזיכרון

נקרא ספר הזכרון לקהלת קמין קושירסקי והסביבה. באזור ת"א אפשר למצוא אותו בספריות: ספריה עירונית בית אריאלה אונ´ בר אילן התאחדות יוצאי פולין.

ד ז י ר ה

New member
FRIEND9 -האם יש לך מושג לגבי

ספר הזכרון לקהילת סקירנוביץ´ ?SKIERNIEWICE חתימה טובה !!!

friend9

New member
בדקתי ומצאתי

1. הספר הוא ביידיש. 2. שמו: ספר סקערניעוויץ (לזכר די פארטיליקטער קהילה קדושה). 1955. 3. נמצא בספריות: אונ´ בן גוריון, בר אילן, חיפה, הספריה הלאומית, יד ושם, מועדון הבונד ת"א, התאח´ יוצאי פולין ת"א. 4. כמו כן יצא ספר בפולנית על תולדות יהודי העיר, מאת Edward Wlodarczyk. גמר חתימה טובה.

ד ז י ר ה

New member
תודה חבר ! התברר שאת הספר באידיש

אבי מכיר. בזמנו סבתי ז"ל קיבלה אותו, וכעסה שרק עשירי העיר מופיעים בו. ומשפחתה שהיתה ענייה , לא מוזכרת. הספר כנראה נמצא אצל אחד מהבני דודים. את הספר הפולני אינו מכיר. אבל, מי יכול לקרוא בו ? תודה לך על הסיוע !

פוגטיב

New member
תודה רבה

על העזרה. האם בספר הזה אני יכול למצוא מיד על המשפחה שלי? אני רוצה למצוא צאצאים של האחים/אחיות שלו? איך אני עושה את זה? נכנסתי לאתר של Jewishgen ולא מצאתי כלום. אולי אני לא יודע איך בכלל להתחיל לחפש.

פוגטיב

New member
ניסיתי גם להוסיף

את שמי למאגר שמות המשפחה של הפורום והיתה בעייה טכנית. הוספתי את עצמי למאגר של JewishGen.

פוגטיב

New member
הנה הקוד להוספה:

<tr align="center"> <td><a href="mailto:[email protected]">[email protected]</a></td> <td>פוגטיב</td> <td>פולין</td> <td>קמין קושירסקי</td> <td>Zeltzer</td> <td><a href="http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=325&msgid=7356890" target="_blank">זלצר</a></td> </tr>

friend9

New member
לפוגטיב בעניין הספר

הדרך היחידה לדעת מה בדיוק יש בספר הוא לעיין בו. רוב הספריות לא כל כך פתוחות לקהל בחגים, אבל עד אחרי החגים כדאי לבדוק שעות פתיחה וימי פתיחה.

ספרי הקהילות נכתבו אחרי מלחה"ע II

ע"י יוצאי העיירות. בדרך כלל, ניתן למצוא שם את ההסטוריה של העיירה ושל האיזור, סיפורם של היהודים בעיירה, סיפורים אישיים אודות דמויות מפתח בקהילה, ולרוב - רשימת הנספים מן העיירה. לפעמים יש אינדקס בספר ולעיתים אין - בכל מקרה, כדאי לגשת ולעיין בספר באחד המקומות הנוחים לך. בנוסף, בדיקה קצרה באתר Infobel, המאפשר חיפוש מקוון בספר הטלפונים של ארה"ב (או מדינות אחרות), מצאתי רק 80 Zeltzer בכל רחבי ארה"ב, כך שעוד קצת פרטים, כמו מדינה, שם, גיל וכו´ - יכולים לסייע למקד את החיפוש. מחכה לשמוע ממך, ארנון

הדס ח

New member
לפי מיטב הבנתי

אתה מעונין למצוא קשר לצאצאים החיים כיום בארה"ב. דרך קלה יחסית היא להכנס לאתר שכתובתו מצורפת ולחפש דרך שם בספר הטלפונים של ארה"ב. שם תמצא קרוב לודאי שמות אנשים זהים לשם שאתה מחפש וע"י מכתב (הדרך המומלצת) או שיחת טלפון תוכל לברר את הקשר המשפחתי ביניכם בקלות יחסית. בנוסף, באותו אתר ניתן גם לבדוק את הרשימות של הביטוח הלאומי האמריקאי המתיחסות לאנשים שנפטרו. לעיתים מוזכר שם גם שם היורש ככה שניתן לעשות הקשרים ולחבר לאנשים החיים מספר הטלפונים. בהצלחה הדס

moshe0410

New member
בעולם הרשת

אפשרות חיפוש נוספת: במאגר הנתונים של www.ancestry.com הכולל message boards לשיגור שאלות.

למעלה