בקשת עזרה

davrat

New member
בקשת עזרה

שלום,
עברתי ילדות קשה מאוד הכוללת אלימות פיזית ומילולית קשה.
היום אני נשואה + שלושה ילדים.
לעיתים אני מרגישה שאני עדין תקועה בעבר. לא פעם יש לי התפרצויות זעם ואני עושה דברים שאח"כ אני מתחרטת עליהם. (על הסביבה הקרובה והאוהבת שלי - על בעל ועל הילדים).
עוברות בי הרבה מחשבות על הסבל הרב שעבר בעבר - לעיתים בא לי להיפגש עם אבי (שמימנו ספגנו אני ואימי אלימות קשה)ולנזוף בו קשות ולהוכיח אותו על שהשאיר בי צלקת נפשית כה קשה. אציין בנוסף שאנני בקשר איתו מאז היותי נערה כאשר הורי נפרדו.

הייתי שמחה לקבל מימך מענה - מה ניתן לעשות? איך לתקן את העבר? איך להתגבר עליו, לשכוח הכל ולהמשיך הלאה בחיי.

תודה

גלית

שלום davrat

הצטערתי לקרוא על הילדות הקשה שעברת, ושלמעשה נגזלה ממך ילדות נורמלית ובריאה.

כמובן שתוכלי להיפגש עם אביך, ויתכן אף שלמפגש שכזה, בו תאמרי לו דברים שיושבים לך על החזה שנים רבות - עשוי להיות אפקט משחרר וסוג של סגירת מעגל.

אולם את כותבת "איך לתקן את העבר? איך להתגבר עליו, לשכוח הכל ולהמשיך הלאה בחיי". לצערי, טרם הומצאה המכונה שמוחקת את עברנו ו/או יוצרת לנו עבר טוב יותר. העבר שלך תמיד יהיה העבר שלך, ולא יוכל להיות לך עבר אחר. לא ניתן לשכוח אותו ולא ניתן לתקן אותו, ואת היום מי שאת במידה רבה בגלל אותו עבר (אם כי ודאי צברת חוויות והרגלים חדשים רבים מאז שנפרדה דרכך מדרכו של אביך). הצלקת שלך, כפי שכינית אותה, היא בדיוק זה - עדות לעברך, אולם היא לא קובעת את עתידך. ופה השורה התחתונה האופטימית: את העתיד כן ניתן לשנות; עבר זה לא גורל, העבר נותר בעבר.

מה שתוכלי לעשות זה לפתוח בתהליך טיפולי ארוך-טווח, בו תלמדי לעצב את ההווה והעתיד שלך כראות עינך, ואולי אף להעניק משמעויות חדשות לעבר שלך, באמצעות מה שנקרא בעגה המקצועית "חוויה רגשית מתקנת". כך תוכלי 'להמשיך הלאה בחייך', או אולי אף לגלות כי כבר עשית זאת (שהרי למרות שהעבר לעתים מתגנב אל חייך, כבר המשכת בחיים במידה רבה). בהצלחה.

ladybug4NLP

Active member
את העבר אין לנו אפשרות לשנות, אבל...

אנחנו יכולים לשנות איך אנחנו מרגישים וחושבים על העבר, להפיק את השעורים לחיים שהביא לנו העבר הזה, ולהמשיך הלאה, משוחררים ומחוזקים נפשית.

העבר הוא הוא בדיוק כזה - היה ובעבר ונגמר.
מה אנחנו לוקחים מהעבר זו החלטה שלנו.

אנשים רבים שחוו קשיים בעברם, יכולים לתפקד היטב בחיי יום יום אולם כשמתעוררת סיטואציה שדומה ולו רק במעט במשהו שקרה בעברם, הרי שהם חוזרים להיות אותו
התינוקת, הילדה, או הנערה שלא היו לה הכלים, להתמודדות, אז.

יש מגוון גדול ואקטיבי מאד של טיפולים קצרי מועד וכלים תומכים כדי להמשיך בחיים טובים לעצמך ובני משפחתך.

מכירה את המשפט

"צלקות מזכירות לנו איפה היינו, אך הן לא מכתיבות לנו עד לאן להגיע"?

זה זה.

שלום לך,

העבר משפיע עלינו באופן שהוא שמור אצלנו בזכרונות שיכולים 'להמשיך להתנגן'.
כך שלמרות שלא ניתן לשנות את העבר, חד משמעית ניתן לשנות את השפעת העבר על ההווה - באמצעות שינוי האופן בו הזכרונות האלו שמורים ומתנגנים אצלנו. כלומר אפשר 'לתקן' במובן זה שזכרונות שהיו קשים ומציפים ברגע ההתרחשות ועד היום, יפסיקו להיות כאלו, ויהפכו להיות זכרונות מעובדים ורגועים.
אין צורך בטיפול ארוך טווח לשם כך, יש צורך בטיפול שיזהה את אותם מקומות לא מעובדים מהעבר, וישלים באופן שיטתי, וכיום ישנן שיטות טיפול פסיכולוגי שמאפשרות לעשות זאת באופן מהיר מאד, את העיבוד שלהם.

למעלה