בקשת עזרה

michaela29

New member
בקשת עזרה

שלום לכולם,

רציתי להתייעץ אתכם לגבי בן דוד שלי שיש לו אפילפסיה קשה מאוד.
מדובר בבחור בן 37 שבנוסף לאפילפסיה מוגדר כעיוור (הוא לא עיוור לחלוטין, אבל הוא בעל תעודת עיוור).
הוא עשה בזמנו צבא כמתנדב, אח"כ עבד ולמד לתואר ראשון באוניברסיטה הפתוחה.
עם הזמן מצבו הבריאותי הידרדר בשל החמרה באפילפסיה והוא נאלץ לעזוב את כל המסגרות שהיה בהן (הוא הפסיק לעבוד ולא סיים את התואר).
מאז, במשך יותר מ-10 שנים הוא סגור בבית (הוא גר עם הוריו) ויוצא ממנו רק לעתים נדירות ביותר, בליווי הוריו. הם מתייחסים אליו כאילו הוא עדיין ילד ואינם מאפשרים לו לעשות דברים בעצמו.
הסיבה לכך היא, בין היתר, שהוא בן יחיד (היה לו אח, אבל הוא נפטר ממחלה קשה לפני כ-20 שנה) ולכן הם מגוננים עליו מאוד מחשש שיצא מהבית ויקבל התקף קשה כשהוא אינו בהשגחתם.
מצד שני, הישארותו בבית וחוסר היחשפותו לסביבה גרמו לכך שהוא חסר כישורים חברתיים וכישורי חיים בסיסיים.
הוריו הם אנשים לא צעירים (מעל גיל 65) וברור שהמצב הזה לא יכול להימשך לאורך זמן. שלושתם למעשה חיים את חייהם מהתקף להתקף, בציפייה/חרדה להתקף הבא.

האם יש לכם רעיון למסגרת תעסוקתית שבה הוא יוכל להשתלב ולרכוש כישורים חברתיים? אציין שאין לו בעיה קוגניטיבית, הוא דובר אנגלית ברמת שפת אם והוא מאוד מתעניין במחשבים.

תודה רבה לכל מי שיענה.

ענת71

New member
שבוע טוב לך.

אני יודעת שקשה להשאר בבית.
אתם יכולים לפנות לעובדת סוצייאלית אם הוא לא יכול לעבוד
הוא יכול להתנדב במקום שיתאים לו.
אתם יכולים גם לביטוח הלאומי.

michaela29

New member
שלום ענת

תודה על התגובה.

הרעיון של לצאת לעבודה הוא לא כ"כ בשביל המשכורת, כמו שהוא בשביל לצאת קצת מהבית, ולעשות משהו בעצמו, ללא עזרה מההורים.
אני חושבת שמה שמונע ממנו לצאת כרגע לעבודה/התנדבות זה הן החשש של הוריו מכך שיקרה לו משהו כשהוא נמצא מחוץ להשגחתם והן חוסר הרצון שלו לתייג אותו כ"בעל מוגבלות".
קראתי פה קצת בפורום ואני מתרשמת שיחסית לחולי אפילפסיה אחרים מצבו של בן דודי אכן קשה (האפילפסיה שלו לא מאוזנת וההתקפים שלו לא ניתנים לחיזוי), במיוחד כשבנוסף לאפילפסיה הוא גם מוגדר כעיוור. לכן, ברור שיש לו מוגבלות והוא צריך מסגרת שתהיה ערוכה לקבל אותו, אבל השאלה היא איזה סוג של עבודה הוא יכול לעשות.
בשלב זה אני לא רוצה לפנות לביטוח לאומי או לעובדת סוציאלית כי גם הפנייה שלי לפורום הזה נעשתה ללא ידיעתם של הוריו.
זה פשוט נושא שמאוד מטריד אותי, מאוד כואב לי לראות אותו ככה, נמק בבית.

עדידי127

New member
את לא חייבת לפנות לרשויות הרווחה

את יכולה לפנות גם לאי"ל להתייעצות עם העובדים הסוציאליים של האגודה.
זה חסוי ואישי, ואין מעורבות של גורמים שונים בקהילה.

יש מסגרות מתאימות גם לאנשים עם מוגבלויות. זו לא סטיגמה. יש לו מוגבלויות מבחינת ראיה, סביר להניח שגם מיקום גיאוגרפי, שעות עבודה, נסיעות וכו'.

חייםלוי

Member
מנהל
ראיתי עכשיו הצעה לתעסוקה לחולי אפילפסיה קשה

שלום לכולם,
שמי קרן סהר, אני רכזת גיוס בחברת טלאול.
טלאול היא חברה שמתמחה בהקמה ובתפעול של מוקדים טלפוניים.
לחברה יש 6 אתרים בפריסה ארצית: בראשון לציון, בצריפין, בת"א,ירושלים, בצפת ובטבריה.
אנו מאמינים, בטלאול כי שילובם של אנשים עם מוגבלויות בשוק העבודה הפתוח הוא מרכיב חשוב ומרכזי בדרך לשיקום ושילוב בחברה מתוך מחויבות חברתית לפרוץ את המעגל ולהפריך דעה קדומה סביב המיתוסים לגבי עובדים עם מוגבלויות.
אנו מחפשים נציגים למוקדים בפריסה ארצית, כאשר קיימות מגוון הקלות, וגמישויות בהתאם למגבלות ולאילוצים של המועמדים.
אנחנו מציעים תמיכה וליווי לאורך כל הדרך לאורך כל תקופת ההעסקה.
אני מזמינה אתכם לפנות לאתר הבית שלנו: www.teleall.co.il

למעלה