תודה אור
מעניין באמת איך הצלחתי עד היום להכנס לקישורים שונים ולא להגיע לאתר הזה. אבל, כמובן - לא בדקתי את כולם. יש שם המון חומר. אם אני אחכה עד שאסיים לקרוא את כולו לפני שאענה לך, יכול להיות שלא תקבלי תשובה בזמן הקרוב, אז לא סיימתי לקרוא - אבל זה מה יש. מצד מסויים.. הייתה בי היהירות לרשום כאילו שאני מבינה בתחום.. ואפילו את הבסיס שבבסיס אני לא ממש מכירה. אני מודה לך שצירפת את הקישור והתייחסת לדברי ברצינות. מצד שני, לא מוכרחים לדעת כיצד פועל הרכב כדי ליהנות מהנסיעה בו. מזל שכך. אגב, זה עדיין לא בהכרח סותר את ההצעה שלי, אלא מקביל אליה ואפילו יכול להשלים אותה. גם אם הכל (בהצעות האיגוד) יתקבל, אני לא בטוחה שיהיה קל לאנשים א. ליישם את ההגבלות, ו-ב. להבין אותם - במיוחד לאנשים שהם לא מהרקע. אבל זאת לא הנקודה. לדעתי, עצם זה שאני לא מכירה בכלל את האתר של הלשכה, ובכן זה כשלעצמו לא משנה, בטח שלא לכם, אבל אני כן מתעניינת באופן יחסי בתחום, ולכן נדמה לי שסביר להניח שיש אנשים רבים שאינם מודעים לכך. האם יכול להיות שאני מייצגת באופן מסוים את כלל הציבור? אני לא פוסלת את המטרה לרגע. פשוט נדמה לי שיש דרך נוספת להגיע לשם. כשאנשים יכירו את הרפואה המשלימה כמכלול בעיקר בחוגים שמלמדים מספר שנים כשיהיה ברור וידוע כי מטפל באירוודה, מטפל ברפואה סינית והומאופטיה (ובוודאי יש עוד) - התעודות שלהם, אפילו "ללא התואר", הם לימודי תעודה של 3-4 שנים! לכמה אנשים לדעתך שאינם בקיאים בתחום הזה, יש את המושג? ולהבדיל, כמה אנשים שהולכים למטפל שהוא פסיכולוג - אם נשאל אותם, לדעתך, יוכלו לומר בביטחון רב כי הם יודעים שהמטפל סיים לימודים של 4 שנים לפחות? זה נושא שמאוד מוכר, כביכול. כי מי לא שמע על רייקי, דיקור, ושיאצו, והילינג, ורואים פה ושם הצלחות יפות, ולא תמיד מי שמודע להצלחות מודע לתעודה של האדם, וגם אם כן - להבדלים בין זמן הלימודים שלו, וההתמחות אבל אז קוראים במקומות שונים על קורס רייקי של 4 מפגשים, קורס הילינג שמועבר ע"י מורה פרטי להנאת התלמיד, ואדם מהישוב לא בהכרח יודע שיש לימודים אחרים, שגם הם מכונים לימודי הילינג! מובן, שבראייה לאחור, בתור אחת שאוהבת לחשוב על עצמה כאדם יסודי אני חושבת, שלא באמת הייתי כזאת. אבל נעזוב כרגע אותי ואת החסרונות שלי בצד, ברשותך. הייתי יכולה - ואולי אמורה לחפש איזה ספר טוב, או לקרוא בעצמי על כל שיטה לבד. אבל יש המון. בזמנו שקלתי לעשות זאת, ואז הגעתי לאיזשהו אתר שהיו בו פשוט המון סוגי טיפולים, שעל חלקם אף לא שמעתי לפני. אין סוף לשיטות הטיפול הקיימות כמעט. ובכל זאת, יש לרפואה המשלימה בגדול מוניטין מעולה. ניסיתי פה ושם טיפול בדיקור, הילינג, דימיון מודרך, ועוד כל מני. ולכן היתה לי אולי את היהירות אבל את ההנחה - המוטעית, בדיעבד, שאני לפחות 'טעמתי' מהשיטה. יש קורסים להילינג, וגם לרייקי, ויש אפשרות להתמחות בהם בין היתר בלימודים של מספר שנים. לי ההבדל הזה לא היה ברור. כן, זהו פרט שולי, לכאורה, אבל אני באמת חושבת שכדאי לפחות לתת את הדעת על הנקודה הזו. האם יכול להיות שאני לא היחידה? האם יכול להיות, שמעבר לפורום הזה, האדם הממוצע לא באמת בקיא ב"הבדל הקטן" הזה? הבדל שפירושו עוד כמה שעות לימוד, קורסים, ניסיון מעשי ולימודי, השקעה של אדם במקצוע בהיבטים הכי עמוקים ומשמעותיים - השקעה אנרגטית של זמן ומאמץ וכמובן ההיבט הכספי. לעשות סדר - ולארגן תעודות מוכרות זה במידה מסוימת "לעשות סדר" -יכול להגיע ממקום של הבנה, שעכשיו המצב הוא "דורש סדר" ולעשות סדר - כלומר לארגן וועדה שתחליט על דרך ההכרה הרשמית, על כל השלכותיה - את זה, ממה שאני מבינה, לא אתם רוצים לעשות. ממה שנראה לי, ואתם יותר ממוזמנים לתקן אותי אם אני טועה - המטפלים רוצים בעיקר הכרה בהם, מבחינת המל"ג, או אחרים, בעוד שבאותו הזמן אותם אנשים מעדיפים לעסוק - ובצדק - באהבתם הגדולה ובתחום התמחותם העיקרי - הטיפול. מכאן, שאת הנושא החשוב לכם עליכם בעצם במידה מסוימת להפקיד בידי מישהו אחר. למה לא, בעצם? ואותו אדם אינו חייב להיות בהכרח מישהו שבקיא ברזי הרפואה המשלימה כעת כדי לארגן הכרה מוסדית. הוא יהיה חייב בזמן ההחלטה בפועל להיות מודע בעצמו, או להתייעץ עם אדם אחר שבקיא בתחום, אבל אין כל הכרח כי הוא יהיה לבדו, וכמו שמנהל בפועל אינו חייב לדעת את רזי תפקידו למעשה של כל עובד, במיוחד כשמדובר בעסק מצליח ומרובה תפקידים. לדעתי, כל עוד הציבור לא מודע לדקויות בין כל מטפל - וכל קורס מתיימר לתת "למסיימים בהצלחה" תעודה, ולרוב יכולת כלשהי לטפל. בשלב הראשון, צריך לעשות סדר. יותר מזה, צריך קודם כל לראות את המצב הקיים ולהזדעזע קשות, ולא אתם כי אתם מודעים לכך טוב במילא, אלא הציבור. במבט לעבר, מתי מוקמת בפועל וועדה שכזו? כמו שתמיד לאחר כישלון צורם - מלחמה שנכשלה, או אירוע פוליטי, חברתי או כלכלי בלתי נעים מוקמת וועדה לבדיקה - לפעמים יוצא, שלהיות במקום "רע", יכול להיות זרז כדי לצמוח. דווקא לפעמים כשהכל טוב אין סיבה לשנות, ולמזלנו מכיוון שיש הסכמה שיש צורך בשינוי ביניכם - נותר רק להעביר את ההכרה הזאת לציבור, שלו יש את הכוח לממש אותו, לדעתי, בפועל, אם ירצה. אבל כיצד יוכל לדעת האם הוא רוצה אם אפילו אינו מכיר בבעיה? כמו שהפסיכולוגים קיבלו כוח לאחר ההכרה, וכל "פסיכולוג" שהוא לא קליני יש לו את היוקרה הזו במידה מסוימת כי לא כולם בקיאים בהבדלי ההתמחויות, למרות זאת לרוב האנשים ידוע שהוא סיים תואר ראשון לכל הפחות, המשמעות הזאת היא לימודים של מספר שנים - וזה משהו שהוא לא מובן מאליו שידוע כרגע על כל מטפל מסיים ברפואה המשלימה. ומה שאני מציעה הוא לחשוב לרגע על הנקודה הזו.