בקשת עזרה

karny8

New member
בקשת עזרה

יש לי ציסטות בשחלות מזה כ 3 שנים. לפני כחודש הגניקולוג שלח אותי לבדיקות כדי לברר את מהות הציסטות (עשיתי CA 125 ואולטראסאונד דופלר) והתברר שיש לי אנדומטריוזיס. הלכתי באופן פרטי לגניקולוג שהמליץ לי לעבור לפרוסקופיה, מכיוון שלטענתו הציסטות יכולות לסכן את השחלות וכדאי להוציאן. היום הלכתי לגניקולוג שלי בקופ"ח כללית. פרט לעובדה שהוא התעצבן מאד כששמע שהלכתי לגניקולוג אחר והתייחס אלי די מגעיל, הוא אמר שהסיכוי שהשחלות יפגעו הוא די קטן. אני מבולבלת מאד ולא יודעת אם כדאי לעבור את הניתוח. השיקול בעד הניתוח הוא שאני עדיין רווקה ולא רוצה לסכן את יכולתי להיכנס בעתיד להריון, אך מצד שני, חוששת לעבור ניתוח שלא לצורך. אשמח אם תוכלו לייעץ לי מנסיונכן. תודה

זואילי

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

כמה שאלות (שאת יכולה לענות לעצמך בעיקר): מה גודל הציסטות? האם את בדיכוי? (גלולות ברצף או דיכוי אחר או במילים אחרות - האם אינך מקבלת ווסתות כל חודש בהמלצת רופאך?) האם את סובלת מכאבים או כל מיני סימפטומים שפוגעים באיכות החיים? אני הייתי ממליצה ללכת לייעוץ נוסף במרפאת האנדו בתה"ש. הייתי ממליצה לך להחליף גניקולוג כי באמת כבר נמאס לשמוע את ההתבכיינות הזו של הרופאים שנורא נעלבים אם אנחנו רוצות לשמוע דעה נוספת בקשר לגוף שלנו ולבריאות שלנו (פפפוווו, הוצאת קיטור
). אם תחליטי לפנות לתה"ש אז אל תבקשי הפנייה מהגניקולוג המפונק שלך אלא מרופא המשפחה. לא תמיד ניתוח זה מאסט. הכל תלוי במצבך. ואם תחליטי לא להינתח אז לפחות תהיי על דיכוי כדי לשמור על האנדו שלא יעשה בלגנים.

מה גודל הציסטות?

אולי לפני שרצים לניתוח כדי לנסות להקטינן באמצעות דיכוי, גלולות ברצף או זריקות. אף אחד לא יכול להבטיח לך שלא תהיה פגיעה בשחלות בעקבות הסרת הציסטות. אתלי לדוגמא, אומנם בדקתי רק במהלך חודשיים אבל באותם חודשיים זקיק מוביל היה רק בשחלה שלא נותחה, אז אולי יש פגיעה ואולי לא. האם את סובלת מכאבים? האם את מרגישה שיש לך פגיעה באיכות החיים בעקבות האנדומטריוזיס? - אלו השאלות שעלייך לשאול את עצמך, אם אכן את מרגישה שאיכות החיים שלך נפגעה אז אולי כדאי לשקול ניתוח.

karny8

New member
תודה על העזרה

קודם כל תודה רבה לכן, עברתי חודש סיוטי במהלכו אמרו לי שיתכן שהגידולים הם סרטניים ולבסוף אמרו לי שמדובר באנדומטריוזיס. משמח לדעת שיש מקום בו אפשר לקבל תמיכה ועזרה. לגבי גודל הציסטות, בשחלה הימנית הגודל הוא 29*21 מ"מ ובשחלה השמאלית יש שתי ציסטות בגודל 28*25 מ"מ ו 33*25 מ"מ. האם מדובר בציסטות גדולות? לגבי פגיעה באיכות החיים, אני סובלת מכאבי מחזור קשים (לא לוקחת גלולות), נפיחות בבטן, עצירויות (חשבו שיש לי בעיה במעיים, עשיתי קלונוסקופיה שיצאה תקינה), כאבי בטן ובחילות ללא קשר למחזור וכן כאבים בזמן קיום יחסי מין. הגניקולוג הפרטי אליו הלכתי הוא גניקולוג בכיר בתה"ש, אך לא שייך ליחידת האנדו'. הוא אמר שהוא מעוניין שפרופ' גולדנברג ינתח אותי כי הוא הטוב ביותר (לא הייתי עדיין אצל גולדנברג). הסיבה היחידה שאני שוקלת לעשות את הניתוח הוא חשש שיפגעו לי השחלות, אך אם הסיכוי שיפגעו הוא קטן מאד, אולי לא כדאי לעבור ניתוח שגם הוא יכול לגרום לסיבוכים?

הציסטות אינן גדולות

עד כמה שידוע לי ציסטה נחשבת גדולה בערך מגודל של 5 ס"מ. לדעתי, וכמובן שאני לא רופאה, כדאי לנסות מספר חודשים לקחת גלולות ברצף או זריקות דקאפפטיל/ לוקרין. האם הרופא שאצלו היית לא הציע לך להתחיל דיכוי? הרי גם לאחר ניתוח יאמר לך להתחיל דיכוי אז למה לא לנסות עכשיו ולראות האם הציסטות קטנות, הדיכוי אמור לעזור לך גם לכאבים מהם את סובלת. שוב, לדעתי, תתחילי דיכוי ל-3 חודשים ותראי מה המצב מבחינת גודל הציסטות ומבחינת הכאבים, כי ניתוח הוא ניתוח ואם אפשר להקל/ לטפל תרופתית במקום לנתח זה כמובן הכי טוב.
במה שתבחרי לעשות
. מעניין אצל איזה רופא היית? אם את לא רוצה לענות על גבי הפורום אשמח אם תשלחי לי מסר
.

למעלה