בקשת עזרה...

אושרי 7

New member
בקשת עזרה...

שלום, הייתי רוצה לשמוע את דעתכם בעניין הבא: אני מאד מעוניין ללמוד אמנות לחימה למטרת הגנה עצמית שימושית. הבעיה היא שאני גיטריסט ומורה לגיטרה במקצועי, כך שאני בשום אופן לא יכול להרשות לעצמי נזק לידיים - המשמעות של שבירת יד מבחינתי היא חודשים של אבטלה, שלא לדבר על שבירת אצבע שאז יש מצב שהמפרק לעולם לא יחזור להיות גמיש מספיק - לא רוצה לחשוב על זה. אז השאלה שלי היא האם קיימת אמנות לחימה שהסכוי לגרום נזק לידיים ולאצבעות תוך עיסוק בה - קלוש במיוחד?

לא להגנה עצמית, לא אם הוא רוצה לשמור על האצבע

בטאי-צ'י עובדים בידיים חשופות ובעבודה בעצימות גבוהה יש עותה סכנה כמו בכל שיטה אחרת שעובדת בידיים חשופות; בנוסף, ברוב שיטות הטאי-צ'י עוברות כמה שנים עד שמגיעים לרמה שאפשר ליישם את הנלמד בלחימה ממש, ואושרי 7 הרי מחפש הגנה עצמית יעילה => אפשרות ליישום מהיר, יחסית, של החומר הנלמד. עם כל אהבתי לטאי-צ'י, וכגיטריסט (קלאסי) בעצמי, אני ממליץ על איגרוף קלאסי/תאילנדי (למרות שמעולם לא נפגעתי באצבעות, ראיתי כאלה שכן).

רןני ב

New member
לך ללמוד SKA

karate.org.il כמובן, תצטרך להקפיד לקמוץ היטב את האגרוף באימוני קרבות. אחרת אתה עלול לפגוע באצבע בגלל התנגשות באצבע של היריב. בקרטה הזה יש מעט מאד מכות שמכוונות על מנת לפגוע. זה לא אומר שאין טעויות, ותאונות אינן קורות. הן כן קורות. רוני

בכל אומנות לחימה עם מגע יש סיכון לשבירת אצבע

גם בקראטה, קורה למתחילים שהם שוכחים לסגור כמו שצריך את האגרוף. הם חוטפים בעיטה וחוסמים לא טוב, ונשברת להם אצבע.

רןני ב

New member
תאונות קורות. אכן.

ב SKA די נרתעים מלאפשר למתחילים לעצור/להדוף/להסיט בעיטות. רוני

מה רע באיגרוף תאילנדי ?

איגרוף תאילנדי או קלאסי הם שני ענפיי ספורט שבהם היד שלך נתונה בכפפה לאורך כל האימון. למרות האגרסיביות של הלחימה, אם תשקיע בכפפה איכותית אני בספק האם תוכל לשבור ולו גם זרת (שווה להתייעץ עם מאמן מוסמך לנושא, זוהי דעתי הלא מקצועית בלבד). בנוסף מדובר בהגנה עצמית אפקטיבית למדיי. בהצלחה

אין לי ניסיון של ממש

אבל אולי אימונים עם כפפות? פשוט נראה לי הגיוני... אולי מישהו כאן עם נסיון בזה יגיב

תשובה

לא יודע נסה לשמור על עצמך ולעבוד בצורה עדינה בכל אמנות לחימה שתבחר. זה יותר חשוב מאיזה אמנות ללמוד. אני גם מנגן גיטרה קלאסית. חשוב לדעתי לשמור על הפרטנרים שלך משריטות של יד ימין, לשים עליה משהו. (כפפה דקה או צמד גרביים כמו שאני עושה)

takai

New member
איזה מעצבנים נגני הגיטרה האלה

אף פעם לא קוצצים ציפורניים, תמיד שורטים ופוצעים מתאמנים אחרים. ממש מעצבן
עבודה עם כפפות לא מונעת לגמרי פציעה, תתכן פציעה של האגודל מכיוון שהאגרוף לא סגור לגמרי ואם חוטפים מכה מהצד או נותנים מכה לא טוב האגודל עלול להיפגע. אולי טקוונדו תתאים, עובדים הרבה עם הרגליים... בהצלחה.

Zegdel

New member
גם אני גיטריסט

ולא אחת הכה בי הפחד שמא אפגע בידיי הענוגות... הצעתי - כפפות איגרוף. איגרוף תאילנדי. אני אישית לא מתפרנס מהוראת גיטרה, אז בשבילי שבר/נקע הוא רק בעסה. כרגע אני לא מתאמן, אבל במידה ואתחיל, אני באמת בדילמה, כי איגרוף תאילנדי לא מעניין אותי...:)

למעלה