בקשת עזרה...

• פותח הנושא unex
  • פורסם בתאריך

Catelyn

New member
נכון, את צודקת

אני מניחה שזה נכון, אם כי היו שמועות שהוא מצטרף לאביו עוד לפני שרוברט מת, אבל טוב... שמועות הן רק שמועות, כל עוד הוא לא עשה משהו רישמית זה לא נחשב. בכל מקרה, נזכרתי בעוד משהו: בתחילת "משחקי הכס", רוברט רצה להעניק את תואר ריבון המזרח לג'יים לאניסטר. נד התנגד לכך באומרו שבבוא הזמן ג'יים ירש את תואר ריבון המערב, ואל לאדם אחד להחזיק גם במזרח וגם במערב. זה לא קצת מוזר? חשבתי שאם אדם מצטרף למשמר המלך, הוא לא יכול לרשת תואר כזה... כלומר, כל תפקידו אמור להתמצה בהגנה על המלך ועל משפחתו של המלך, ולהיות ריבון זה הרבה מעבר לכך. בכלל, הייתי די משוכנעת שצריך להיות לפחות לורד כדי לקבל תפקיד כזה. ולא חשבתי שהוא יכול לרשת מאבא שלו משהו. או שמא טעיתי?

swinger210

New member
אם אני לא טועה

בסופת החרבות לורד טיוון רצה להעניק לג'יים את הצוק בזמן שג'יים עדיין היה אביר משמר המלך, ככה שאני לא בטוח לגבי כל התארים והשמירת אמונים. אני מתכוון שכל עוד יש לדמויות תארים נכבדים או במילים אחרות מספיק כוח, הם יכולים לעשות מה שהם רוצים ללא נקיפות מצפון (כי אחרי הכל אפשר לשלם לספט הגדול בשביל לשנות כמה שבועות).

Catelyn

New member
לא, טייוין התכוון קודם להוציא אותו ממשמר המלך

בעיקרון אדם במשמר המלך משרת לכל החיים, אבל ג'ופרי הפסיק את זה כשהוא שחרר את באריסטן משירות, כשהסיבה - היותו זקן. באותו אופן טייוין התכוון להוציא את ג'יים ממשמר המלך (הסיבה - נכות). ג'יים לא היה יכול לרשת את הצוק כל עוד הוא אביר במשמר המלך. המקרה של תואר הריבון הוא שונה - רוברט התכוון להעניק לג'יים את התואר בעודו אביר במשמר המלך, ובכל מקרה ג'יים היה יורש מאביו את התואר. השאלה איך זה יתכן - האם תואר הריבון לא מתלווה להחזקת נחלות?

swinger210

New member
תואר הריבון כולל החזקת נחלות

ובגלל זה זה גם לא כל כך הגיוני שרוברט רצה להעניק לג'יים את התואר, בגלל שכמה שהוא היה שיכור הוא לא היה יכול להרשות לעצמו לשכוח את לורד טיוון ושג'יים הוא בנו, כלומר שבשלב מסוים הוא יקבל את התואר גם מאביו, אביר שמשר המלך או לא. עכשיו לגבי לורד טיוון וכוונותיו... לא התכוונתי בספר האחרון, התכוונתי לכך שכבר מהספר הראשון אנחנו יודעים שג'יים אם לא היה אביר במשמר המלך כבר היה בוודאות יורש (ברגע שלורד טיוון ימות) את הצוק. אבל היות והוא כן אביר, אביו שלא היה מרוצה מהחלטת בנו (להפוך לאביר) עדיין מנסה לשכנע אותו ולהראות לו שתמיד אפשר לצאת מהתפקיד למרות השבועה. אני לא בדויק זוכר את הכתוב המדויק אבל הוא באמת דיבר אל כך שהספט יכול לשחרר אותו היות והמלך שהוא נשבע לו מת (לא חשוב שבידיו). אני יודע שדי ז***תי את השכל פה אבל תסלחו לי השעה 06:43 בבוקר ולא הצלחתי להירדם

Catelyn

New member
מה שכל-כך מוזר לי

הוא שאביר במשמר המלך לא אמור לעשות שום דבר מלבד להגן על המלך ולציית לו. למעשה חייו הם קודש לשירותו של המלך ולהגנה עליו ועל משפחתו. הוא לא אמור לרשת כלום. הרי אסור לו להקים משפחה להביא צאצאים לעולם, למי הוא אמור להעביר את הירושה הלאה? ובכלל, לא אמור להיות לו שום תפקיד חוץ מהגנה על המלך וציות לו. מילא אם התואר היה רק מחווה ולמעשה היה ריק מתוכן, אבל רוברט סירב בכל תוקף לתת לבנו של ג'ון ארין את תפקיד ריבון המזרח, כי הוא לא מוכן בעת מלחמה להעמיס רבע ממלכה על כתפיו החלושות של הילד. כלומר, זה לא סתם תואר חסר משמעות, אלא גורר אחריו אחריות וחובות שלא אמורים להיות לחבר במשמר המלך. העניין הוא שזה לא נראה מוזר כשקראתי את זה בפעם הראשונה, כי בספר הראשון עוד לא ידענו מספיק על משמר המלך ועל השבועות שנשבע כל מי שמשרת באביר המלך, אבל אחרי שכל הספר השלישי והרביעי מרטין טחן לנו באמצעות ה-POV של ג'יים על משמר המלך ועל השבועות שלהם ועל הויתור וכו' וכו', זה נראה לי מאוד מוזר פתאום. טייוין דיבר אל כך שהספט יכול לשחרר אותו היות והמלך שהוא נשבע לו מת? לא זכור לי, תוכל לציין מתי בערך הוא אמר את זה?

rsmb1

New member
כנראה

שזה עוד היבט בהתייחסות לאביר במשמר המלך. צבא המונהג ע"י אביר ממשמר המלך (בד"כ האבירים הטובים בממלכה) יהיה בעל סיכוי גדול יותר לנצח את הגורם העויין למשפחת המלוכה.לחילופין אם הצבא יפסיד ל"גורם העויין" סיכויי משפחת המלוכה לשרוד יהיו קלושים גם אם יהיו מוגנים ע"י שבעת האבירים הטובים בממלכה. בנוסף, במקרה הקיצוני ביותר (כל הריבונים מהמשמר) יישארו שלושה אבירים להגן על משפחת המלך (ולמען האמת אין הבדל כל כך משמעותי אם בקו אחרון יהיו שלושה או שבעה אבירים כשמולם יתייצבו אלפים).כך שבעצם השימוש באבירי המשמר בצורה של התקפה מונעת הוא יותר יעיל בזמן מלחמה. בקשר לסוגיית יורש הריבון, כנראה שיש מקרי קצה בהם היורש הוא לאו דווקא בנו של קודמו.

swinger210

New member
לגבי התזכור לכך שלורג טיוון אומר לג'יים

שאפשר לשחרר אותו מהשבועה נמצא בעמוד מס' 271 בחלק השני של "סופת החרבות" והוא כתוב כך: "אתה לא יכול לשרת במשמר המלך ללא יד האוחזת בחרב-" "אני יכול", קטע אותו. "וכך אעשה, יש תקדימים. אחפש אותם בספר הלבן, אם תרצה. נכה או שלם, אביר משמר המלך משרת לכל חייו". "סרסיי סיימה זאת כשהחליפה את סר באריסטאן בגלל גילו. מתנה הולמת לאמונה תשכנע את הספטון האליון לשחרר אותך משבועותיך..." נכון טעיתי לגבי נסיבות השיחה אבל לורד טיוון עדיין מנסה לשחרר את ג''יים משבועותיו באמצעות שוחד לאמונה, כלומר כל עוד אתה מחזיק בכוח, האמונה, ספר החוקים (הלבן או איזה שתירצו) לא חשובים. תמיד אפשר לשבור שבועות בספר הזה מכיוון שהוא ספר שמדבר על האופי האנושי שלא משנה באיזו שנה או סיטואציה בודקים אותו, תמיד ימצאו פגמים. דרך אגב הצטוט הזה מופיע בדיוק לפני שלורג טיוון מספר לג'יים שהוא רוצה להשיא את סרסיי מחדש.

מיתופיה

New member
../images/Emo32.gifשר הטבעות בדקה וחצי

איך בדיוק אפשר להכניס את כל שר הטבעות לדקה וחצי? מי הוא הבוגד הנאלח שנמצא בחבורת הטבעת? ומה הקשר בין כל זה לאורלנדו בלום? מי שהיה בהרצאת הקאלט של עמרי אסקרלי 'אמור בוגד והכנס' יודע כבר מה מחכה לו. מי שלא היה, יכול להנות מטעימה קצרצרה שמדגימה איך אפשר להכניס את כ-ל שר הטבעות בדקה וחצי בדיוק. צילום ההרצאה בדיסק יימכר בכנס מיתופיה 2007 שבא עלינו לטובה. כל ההכנסות הן קודש לעמותת עלם. אתר מיתופיה: http://www.mythopia.org | הטריילר: http://www.youtube.com/watch?v=kN-LEGzNNC8

משהו שאני זוכר

1)בבראווס אם אתה נושא חרב אתה רשאי להיות מזומן לדו-קרב בו במקום. 2)העיר יושבת בלגונה שבה מי ים נמהלים במים מתוקים 3)עצי הסקה מגיעים לעיר בספינות,אין בה מספיק עצים לכריתה.ועולה הון תועפות להחזיק אח בוערת לאורח זמן. 4)הארסנל של בראווס מסוגל לייצר ולחמש גלרת מלחמה תוך יום אחד. 5)בראווס היא החזקה מבין הערים החופשיות ומהווה את אחד הנמלים הגדולים והחשובים בעולם. 6)פלגשים של בראווסים עשירים נהנות ממעמד מיוחד. 7)בבראווס מאמינים בכל האלים,אין אמונה אחת שהיא יחידה.יש מאמינים בשבעה,ברהלור ובכל אל שירצו.

למעלה