בקשת עזרה...

• פותח הנושא unex
  • פורסם בתאריך

unex

New member
בקשת עזרה...

אז דבר ראשון, שלום
בקרוב אני מתחיל משחק תפקידים (אני מאמין שבפורום של שיר של אש וקרח זה לא משהו זר...
) בעולם של שא"ק כ-water dancer ברווסי (Braavos). הבעיה היא שאין כל כך הרבה פירוט על הערים החופשיות בכלל ועל braavos בפרט (לפחות בספר הראשון לא מדברים עליהן יותר מדי, בעיקר מה שסיריו אומר) אבל בתור דמות שמגיעה משם אני צריך להכיר את האזור. אשמח לכל מידע על braavos, ממידע כללי (מתי ועל ידי מי הוקמה, מי שולט בה ואיך, ארגונים חזקים\מוכרים שקיימים בה) ועד דברים קטנים (לבוש, תרבות וכו'), פשוט תכתבו חופשי מה שעולה לכם לראש... שימו לב שקראתי רק את הספר הראשון בסדרת הספרים כך שבבקשה בלי ספוילרים למאורעות מאוחרים יותר! תודה

The silver star

New member
אם תפרט יותר בנוגע ל..

סוג הדמות שאותה אתה מתכוון ל'שחק', יהיה קל יותר להעביר לך מידע רלוונטי.

unex

New member
אוקיי...

נולד וגדל ב-braavos. אומן ב-water dancing מגיל צעיר (אפילו בלי לעשות את ה-water dance (שבינתיים המקום היחיד ששמעתי עליו היה בספר לשחקן), מי שגידל אותו היה מומחה לעניין). היה חבר בארגון שכירי חרב בשם ה-Braavosi (שגם עליו שמעתי רק מהספר לשחקן). עוד משהו?

Targaryen

New member
יש ספר לשחקן של ששוא"ק????

אם כן אתה יכול להגיד לי איפה קונים?

בטח

http://www.amazon.com/Game-Thrones-D20-Based-Gaming-Scorcery/dp/1588469425/ref=pd_bbs_sr_9/103-1871899-7957452?ie=UTF8&s=books&qid=1182969895&sr=8-9

אין ממש פירוט

מרטין לא חשב על פירוט, או שהוא עדיין לא סיפר לנו. אפילו בספר של משחקי התפקידים אין שום מידע על בראווס. אני הייתי מציע להימנע מלשחק בבראווס, או להתייחס אליה. מה שאנחנו כן יודעים שזו עיר שנמצאת על אי, כך שעצים הם מצרך מאוד יקר בה. אנחנו יודעים שזו עיר עם המון דתות בתוכה. זו עיר ענקית והיא מורכבת מהמון איים קטנים. הנה מידע נוסף, ומקור טוב להשגת מידע להבא: http://www.hdm.co.il/winterfell/wiki/index.php/%D7%91%D7%A8%D7%90%D7%95%D7%95%D7%A1

unex

New member
אנחנו לא משחקים בבראווס

פשוט הדמות שלי מגיעה במקור מבראווס ורציתי ליצור אותה כמה שיותר אמינה אז חיפשתי מידע על בראווס... פשוט המידע ברוב האתרים המוכרים (wikipedia או האתר שהמלצת לי עליו) הוא יחסית מוגבל וקיוויתי שאולי מישהו מהפורום יקשר אותי לאתר עם יותר תוכן (או לחילופין פשוט יתן אותו פה
)...

lol1000

New member
אינציקלופדית ווינטרפול

בראווס היא הגדולה והחזקה שבערים החופשיות, ומורכבת ממאות איים. השליט של בראווס נקרא לורד הים, וראש המשמר שלו נקרא ראש הסייפים. בשונה מערים אחרות בראווס במקור הוקמה 800 שנה לפני עלילת "משחקי הכס" והיא אינה עיר שהייתה בעבר התיישבות וולרייאנית. היא הוקמה על ידי פליטים הברחו מהתפשטות וולרייאנית ובמשך 400 שנה היא נקראה העיר הסודית ונשארה יחסית בלתי ידועה לשאר העולם. היא נהפכה לידועה בשאר העולם אחרי האבדון של ואליריה. הכינוי של בראווס הוא לפעמים הבן הממזר של ואליריה. העיר מוגנת ע"י פסל עצום מימדים הקרוי 'הטיטאן של בראבדוס' ובנוסף במקום חומות העיר מוגנת ע"י צי ספינות. בבראווס יש אגודה של מתנקשים הנקראים חסרי הפנים. המחיר שהם דורשים הוא גבוה למדי - עד כדי כך שניתן לשכור צבא של שכירי חרב בחצי המחיר שנדרש בשביל להתנקש בחייו של סוחר פשוט. חסרי הפנים מסוגלים לשנות את פניהם ואת מבטאם. לכתר בווסטרוז יש חוב לבנק הברזל בבראווס

The silver star

New member
../images/Emo45.gif והערות לגבי אגודת חסרי הפנים,

1. לא הוכח עד עתה שאומנות הלחימה 'ריקוד המים' קשורה לאגודת חסרי הפנים בצורה כלשהי, מלבד זאת שסיריו פורל שלימד את אריה סטארק את אומנות הלחימה הזו, הינו לפי תיאוריה מסויימת [די הגיונית לטעמי] מתנקש חסר פנים. 2. חסרי הפנים הינם (או אמורים להיות) חסרי כל אינטרס אישי וזהות אינדיבידואלית, עד כדי מחיקת אישיותם והפיכתם למכונות התנקשות בידי כוהני הפולחן של האל חסר הפנים 3. הקסם שמאפשר לחסרי הפנים לשנות את מראם ולהידמות לאנשים אחרים דומה במקצת ל'מטאמורפמאגוס' שיצרה ג.ק. רולינג ב'הארי פוטר'. אולם, גבולות הקסם של חסרי הפנים לא ידועים, מכיוון שעד עתה היינו עדים רק לשינוי זהותם ומראם באמצעותו. אין לדעת האם בעזרת קסם זה הם יכולים לבצע דברים מהותיים יותר, כמו להפוך עצמם לחיות. 4. מספרם של חסרי הפנים לא ידוע, אולם נראה כי הם לא רבים. ולסיום, עקב מאורעות שונים שקרו בספר האחרון, מסתבר כי לאגודת חסרי הפנים יש אג'נדה משל עצמה, ולמענה הם גם משתמשים ביכולותיהם המרשימות. נראה כי פעולותיהם האחרונות, מקשרות בין האג'נדה שלהם לבין התעוררות הקסם בעולם. [או שהם פשוט היו מעוניינים להשיג "משאב" מסויים שיסייע להם ב'עבודתם'.

Catelyn

New member
../images/Emo32.gifמשהו שפתאום יצא לי לתהות עליו

בספר הראשון, באיזו זכות ג'יים יצא למלחמה תחת פיקודו של אביו ובית לאניסטר בעודו אביר במשמר המלך, ללא הוראה של המלך? להזכירכם, הוא יצא למלחמה לפני שרוברט מת ואדארד סטארק הוכרז כבוגד. אמנם קייטלין שבתה את טיריון, אבל זה עדיין לא נחשב לבגידה וכל עוד רוברט לא הורה לו לצאת למלחמה, הוא לא אמור לצאת למלחמה. הרי כאביר במשמר המלך, הוא אמור להיות כפוף להוראות המלך ולהיות נאמן למלך ולא למשפחתו. אז איך זה שאף אחד לא דיבר בגנות העניין הזה? איך זה שאף אחד לא הזכיר את העובדה שאביר במשמר המלך לא אמור לצאת למלחמה למען משפחתו? מוזר קצת, לא?

bunnytherabbit

New member
אני חדש כאן ונראה לי ...

אני חדש כאן ונראה לי ... שרוברט היה יותר מידי שיכור ולא היה אכפת לו יותר מידי. ויותר מזה קייטלין שבתה את טיריון ולא הביאה אותו למשפט מול חצר המלוכה כמו שמגיע לו מהיותו אח למלכה, אז ג'יים החמום מוח החליט להחזיר לה באותו מטבע.

Catelyn

New member
לא התכוונתי ללמה המלך לא עשה שום דבר

אלא למה אף אחד אחר לא אמר שום דבר על זה. לא זכור לי אדם אחד שאמר או חשב שזה לא בסדר שהוא אביר במשמר המלך ויוצא למלחמה בשם בית לאניסטר, אפילו לא נד. למרות שעכשיו כשאני חושבת על זה, יכול להיות שנד וקייטלין כל-כך פיקפקו בכבודו של בג'יים לאניסטר ודעתם עליו ועל הלאניסטרים בכלל הייתה כל-כך גרועה עד שהם לא הופתעו כלל שזה מה שהוא עשה, טיריון לא חשב על זה כי היו לו עניינים אחרים על הראש (איך לצאת מהצרה שהוא נקלע אליה בחיים, למשל), והשאר לא ידעו שזו לא פקודה של רוברט שכן זמן קצר לאחר מכן הוא מת ואדארד נחשב כבוגד. כן... בכל זאת זה טיפה מוזר.

Tiryon

New member
לפי מיטב זיכרוני ג'ים לא היה אביר במשמר המלך

בעת המלחמה. ורוברט נפטר לפני שהמלחמה נפתחה בכלל..

deathstar

New member
ג'יים היה אביר משמר המלך עוד לפני שרוברט היה

מלך. הוא התחיל לשרת תחת אאיריז.

deathstar

New member
מדוע סיים תחת אאיריז?

למיטב זכרוני הוא מעולם לא הפסיק להיות אביר משמר המלך.

The silver star

New member
אביר משמר מלך שמחסל את מלכו,

לא מפסיק למעשה להתקיים כאביר משמר מלך? הרי כל האבירות הזו היא בעצם השבועה, בו ברגע שהיא מפסיקה להתקיים, [בצורה החמרה ביותר שיכולה להיות, לא אביר משמר מלך שנתפס ומכנסיו מופשלות..] האבירות מפסיקה גם היא להתקיים.

R o t e m O p

New member
ג'יים לא הפסיק להיות אביר במשמר המלך

למרות שמה שאת אומרת הגיוני, במידה והטארגאריינים היו מנצחים... רוברט הוא מלך חדש, שאין לו יותר מידי נקיפות מצפון מוסריות, סביר להניח שאם אדארד היה עולה לשלטון ג'יים היה מוצא את עצמו בחומה. הוא מחל לג'יים על "חטאיו" והניח לו להמשיך בתפקידו...

R o t e m O p

New member
עד כמה שזכור לי

ג`יים נכנס ללחימה באופן רשמי בקרב נגד רוב ואנשי הצפון ביער הלוחש. בנקודה זו רוברט כבר מת, ג`ופרי הוא המלך וסרסיי המלכה העוצרת. אין מי שיצא בגנותו של ג`יים וזה אפילו די הגיוני שאביר משמר המלך יוביל את המתקפה על בנו של הימין הבוגד.

R o t e m O p

New member
חצי הודעה לא נשלחה לעזאזל

זה מה שקורה כשמשעמם בעובדה ושולחים הודעות מהפלאפון... אז הינה ההמשך - בין התקיפה של נד במעלה מלך ועד הקרב ביער הלוחש לא מסופר על המעשים של ג'יים. ואת התקיפות בארצות הקלשון עשו הכלבים של טייוין (ההר ואמורי לורץ') ככה שג'יים שמר על פרופיל נמוך עד המוות של רוברט.

למעלה