בקשת עזרה

בקשת עזרה ../images/Emo13.gif

היי כולם! העניין הוא כזה... לא מזמן סיימתי טירונות והתברר לי שבגלל התפקיד שאליו שובצתי למשך השירות שלי ייתכן ואני אצתרך לעבור דירה [הכוונה לא לבסיס סגור]. עכשיו בזמן האחרון אני מתכננת לקנות מחשב חדש, אבל בגלל המשתנה החדש הזה החלטתי שיהיה פרקטי יותר ללכת על מחשב נייד. הבעיה- אני לא יודעת שום דבר על מחשבים ניידים
תוכלו לתת לי אולי המלצות? אני צריכה מחש שיתפקד כמו המחשב הנייח, ורק שיהיה נוח להעביר אותה מעיר לעיר פעם בשבוע, והשימוש הוא בעיקר לאינטרנט, אופיס, וצפייה בסרטים. חוץ מהבקשה להמלצה יש לי גם כמה שאלות- 1. האם יותר מומלץ לקנות מחשב בחלקים ולהרכיב כמו שמומלץ עם מחשב נייח או שעדיף במקרה הזה לקנות מחשב שלם? [ואם כן אז יש עדיפות לחברה מסוימת?
] 2. מערכת ההפעלה- לפי מה שהבנתי ווינדווס ויסטה דורשת משהו כמו 600 MB RAM ואמרו לי גם שאי אפשר להתקין ווינדווס על מחשב שהיה בו ויסטה- אז איזו מערכת הפעלה עדיף לבקש [ אם בכלל אפשר לבקש מהחנויות?] ואם זה ויסטה, אז על כמה RAM ללכת? תודה רבה מראש

RoyBO

New member
היי

1. אין דבר כזה להרכיב מחשב נייד בחלקים. 2. לויסטה בייסיק 1GB לשאר הסוגים 2GB זיכרון, ועדיף אם אפשר לשים XP.

ש.פ.ד

New member
נסי Dell insparion 6400

רצוי עם XP ולא Vista (את משלמת ביוקר על משאבי מחשב, חבל לבזבז אותם על מערכת הפעלה מיותרת...) ורצוי עם כרטיס מסך יעודי ולא מובנה. אם תספרי לנו על התקציב, יהיה קל יותר לעזור

RoyBO

New member
אם היא לא מתעסקת עם משחקים או תוכנות 3D

גם כרטיס מובנה מספיק.

ש.פ.ד

New member
לטווח קצר - אתה צודק.

במחשבה של מספר שנים קדימה, הנסיון שלי מלמד שמחשבים עם כרטיסי מסך יעודיים "מזדקנים" הרבה יותר בכבוד ונשארים אפקטיביים למשך הרבה יותר זמן. גם הצרכים משתנים והדרישות מהמחשב מחמירות בכל שנה. כיוון שאי אפשר לשדרג מחשב נייד בדיעבד במרבית התחומים, אני ממליץ קטגורית לרכוש מחשב בעל יכולות גבוהות מלכתחילה. ככלל מדובר ברזולוצית מסך (כשניתן לבחור) ובכרטיס גרפי. זכרון (RAM ו- HD) ניתן תמיד להרחיב מאוחר יותר.

RoyBO

New member
אני האחרון שאגיד לך לא לקנות מחשב עדכני

אני עצמי הזמנתי XPS 1330 עם T7500 2GB 8400GS ומסך LED פשוט יש נטייה בפורום לכעוס על אנשים כמונו שמבקשים "לדחוף" סטודנטים לקנות מחשב עם כרטיס מסך ייעודי כאשר הם לא זקוקים לו.

ש.פ.ד

New member
לא זקוקים היום - ומחר?

אנשים שוכחים שבניגוד למחשבים נייחים - אי אפשר להוסיף רכיבים נחוצים לאחר הרכישה...

ש.פ.ד

New member
עדיף להסתפק ב- HD יותר קטן

או רק בחצי ג'יגה זכרון, ולרכוש כרטיס מסך טוב יותר - לדעתי.

bar666xp

New member
מעוד לא נכון!

הדבר היחידי שנכון בכל מה שאמרת זה אי אפשר לשדרג כ.מסך במחשב נייד. כמה עולה מחשב נייד לאינטרנט ואופיס? 3.5Kש"ח, 4Kש"ח~ כמה עולה מחשב נייד למשחקים ושות? החל מ7Kש"ח~ צפונה... תרכוש היום נייד למשחקים בעוד שעה הוא כבר מהטופ ירד לדרגה נמוכה יותר אחרי יומיים הוא כבר בסדר ואחרי שלוש מיושן... {בהקצנה} אבל בו נגיד זאת כך אם יש לך מזל ושכל ולקחת כ.מסך כזה שהוא יפעיל משחקים והם עדיין יהיה בגרפיקה נורמלית- אחרי 3 שנים יופי... אם רכשת את אחד הכ.מסך הבסדר+- של היום בעוד שנה עד 3 שנים לא שווה כלום נדה כבר מעל 50% המשחקים לא יעבדו ו/או יראו כזה גרוע שעדיף לרכוש מחשב חדש. חשבון פשוט 7K+7K=14Kש"ח.. מול 4K+7K=11Kש"ח... וולא רק 3Kש"ח הפרש... אם תירצה 1Kש"ח חיסכון שנתי
מחשב ונייד בפרט רוכשים לפי צרכים מקסימום רמה אחת מעל !!! אין ולא יהיה שום הצדקה לכ.מסך חזק לשימושי אינטרנט אופיס ושות חבל על ה$$$

Kibiniloch

New member
אני לא מסכימה עם מה שאתה אומר

מחשב נייד עם היכולות הכי פשוטות (יחסית) שבמקרה מותקן עליו כרטיס מסך ייעודי (אפילו לגמרי Low end) קופץ ב-3-4 אלף שקל יותר מאשר מחשב בעל מפרט פחות או יותר זהה עם כרטיס מסך מובנה. לדוגמא Inspiron 6400 שעולה בסביבות 4.5K. לדעתי עדיף לקנות מחשב יחסית פשוט ובזול ובעוד כמה שנים לקנות מחשב אחר אם הצרכים שלך משתנים. נראה לי הרבה יותר חסכוני בטווח הארוך, כי כך בעוד כמה שנים תקבל באותם מחירים מחשב שהוא הרבה יותר חזק באופן כללי, ובכלל, חדש. ובנייד זה עקרוני.

ש.פ.ד

New member
שתי תשובות:

ראשית - מדובר בתוספת מחיר הרבה יותר קטנה ממה שאת מתארת. לדוגמא - במחשב 1520 חדש, שדרוג הרזולוציה של המסך עולה כ- 50$, כרטיס מסך עולה בין 100$ (מספיק בהחלט) ל- כ- 200$ (כרטיס שנחוץ רק למי שגרפיקה תלת מימד היא לחם חוקו, ובמרה זה המחשב ממילא לא מתאים לו... שדרוג זכרון ל- 2G שאנשים רצים להמליץ עליו עולה יותר. עבור ה- D630 שדרוג כרטיס המסך עולה בסה"כ 70$! שנית - המחירים לעולם לא יורדים, המחשב שתרכשי בעוד שנה וחצי, יהיה טוב בהרבה ויעלה בערך כמו המחשב שקנית כיום. לדוגמא - מזה כחמש שנים, מחשב דק וקל של DELL שמקביל ל- D630 העדכני התחיל ממחיר של כ- 850$ וניתן היה לשדרג אותו בצורה סבירה לתחום ה- 1500-1600$ כדי לקבל מחשב חזק יותר. המחשבים השתפרו כל הזמן - המחירים לא ממש השתנו. אצל IBM המצב זהה. T20 עלה בקונפיגורצית ביניים כ- 1700-2000$ שה מחירו של ה- T61 כיום. אני לא רואה שום סיבה להחליף מחשבים כמו גרביים, כשהוצאה של 70-100$ נוספים, יבטיחו למחשב גמישות ואפקטיביות לטווח זמן הרבה יותר ארוך.

Kibiniloch

New member
אני לא רואה את זה ככה

פשוט מהסיבה הפשוטה שאם הצרכים שלי הם "אופיס, אינטרנט, סרטים" לא הייתי קונה 1520 או D630. בכלל, לא הייתי מוציאה מעל 4.5 אלף לצרכים כאלה וגם זה תקציב דיי גבוה. כך שזה כבר ממש לא הבדל של כמה מאות שקלים אלא יותר קרוב למה שרשמתי. לגבי מה שאמרת - "המחשב שתרכשי בעוד שנה וחצי, יהיה טוב בהרבה ויעלה בערך כמו המחשב שקנית כיום" - לזה התכוונתי, לא שהמחיר של המחשב ירד אלא המחיר של ההוצאה הכללית ישתלם בהרבה, אם המחשב יוחלף כעבור 3-4 שנים - המחיר יהיה אותו מחיר שהוא נמוך יחסית וגם המחשב יהיה חדש. (לא צריך להגזים - שנה וחצי, אני לא חושבת שבגלל שאין למחשב כרטיס מסך ייעודי הוא ישבוק חיים כל כך מהר וגם לא יהיה לא-רלוונטי כל כך מהר). אני אתן דוגמא לגבי המחירים, אולי זה יסביר את הכוונה שלי יותר טוב: מחשב 1520 ששקלתי לקנות עם כ. מסך ייעודי עולה בסביבות 7-7.5 K. שקלתי גם את D630 עם כ. מסך ייעודי וגם הוא עולה מחיר דומה, פחות או יותר. עכשיו, אם וויתרתי על כ.מסך ייעודי במחשב הנייד, זה אומר שבעצם וויתרתי על מירב אם לא כל היישומים שהיו דורשים מחשב חזק מלכתחילה. אז אני בעצם לא צריכה 1520 בלי כ.מסך ייעודי, אני צריכה בכלל סתם דואל קור אם לא פנטיום M אפילו, עם חצי עד ג'יגה זכרון. התקציב פתאום צנח פלאים לאיזור ה-3.5 עד 4.5 בהגזמה. חשבון פשוט: אז נניח שבעוד 3 שנים אני קונה נייד חדש באותו תקציב. נעגל את המחירים: 4K המחשב הישן + 4K המחשב החדש, שזה בעצם כמעט המחיר של המחשב עם הכרטיס הייעודי שרציתי לקנות. נעגל שוב ונניח שהמחשב עם הכרטיס הייעודי אז עלה רק 7K, זה אומר שבסה"כ השקעתי רק 1000 ש"ח יותר וקיבלתי עוד מחשב חדש-חדיש שעונה שוב על כל הצרכים שלי. הרבה יותר משתלם בעיניי. מחשבים ניידים עם כל הרגישויות שלהם בכל מקרה דורשים תחלופה יחסית תכופה, האיוורור לעולם לא אידיאלי והרכיבים מתבלים מהר ונוטים לקילקולים מאוד בקלות, ומכה פה ושריטה שם ולך תדע... לכן הרבה יותר עדיף בעיניי כן לקנות נייד זול ולהחליף כל כמה שנים, מאשר לתכנן "לסחוב" מחשב יקר כמה שנים יותר, כשבעצם לך תדע בכלל מה בכלל יקרה לו (ולך) עוד שנה-שנתיים, שלא לדבר על עוד 5 שנים, וגם בכל מקרה הוא יהיה הרבה יותר מיושן מהמחשב הזול החדש שתקנה. (פשש יצא מגילה..)

ש.פ.ד

New member
ה- 6400 הוא רק שאריות שנמכרות בעולם

באתר DELL אין מחשב כזה יותר. המחשבים העדכניים (נניח 1521 למפרט בסיסי דומה) נמכרים עם 8400M GS או 8600M GT או ATI Radeon Xpress 1270 לפי בחירת המזמין של המחשב. קיימת כמובן גם אופציה למעבד גראפי מובנה בלוח. את הכרטיס הגראפי של ATI אני לא מכיר ולא יודע מה היכולות שלו...

למעלה