בקשת עזרה - C

Ori Cohen

New member
בקשת עזרה - C

כאשר אני מנסה לעשות COMPILE לתוכנית שלי אני מקבל את הERROR המוזר: Unable to open the include file'STDIO.H' למה זה קורה? איך אני מסדר את זה?

vinney

Well-known member
וואלה... יש באג ב VS6, יעני?

זה סה"כ שם קובץ, זה לא אמור להיות משנה לראיה: זה הקובץ
#include <STDIO.H> int main(void) { return 0; }​
זה תוצאות הקומפילציה
--------------------Configuration: try - Win32 Debug-------------------- Compiling... try.cpp Linking... try.exe - 0 error(s), 0 warning(s)​
כמובן מדובר ב VC6 enterprise

IP yuval

New member
הא..

מערכות UNIX מבדילות בין אותיות קטנות לגדולות, ולכן הgcc על מערכת גנו/לינוקס מוציא לי:
STDIO.H: No such file or directory​
חלונות/דוס לא מבדילות, ולכן הוא מאפשר לכם את זה. אני חושב שהANSI מגדיר את הheaders עם אותיות קטנות, ואז אין בעיה: התוכנית שכתבת לא מוכרת ע"י שום סטנדרט, ומתקמפלת במקרה (או שלא)... אתה יכול לעשות שהוא יאכוף תאימות ל ANSI (או תקן מוסכם חדש יותר)?

vinney

Well-known member
זה נכון

במקרה של UNIX זאת באמת שגיאה, וזה אכן לא תכנות תקני. בחלונות זה נכון, יחד עם זאת

Ori Cohen

New member
Turbo c

וכתבתי תוכנית שטותית רק כדי לראות שהבעיה נפתרה אבל היא לא: #include <stdio.h> void main() { printf("sdf"); getch(); } רק כדי לראות עם ההידור פועל.

vinney

Well-known member
הגדרת את כל הספריות כמו שצריך?

הוא לא מוצא את STDIO.H כי אתה צריך להגדיר לו באילו ספריות לחפש. יכול להיות שזה לא מוגדר כמו שצריך? אני לא זוכר את התפריטים בדיוק, אבל תחפש שם בהגדרות.

vinney

Well-known member
היא כן

אבל בטורבו אם אני זוכר נכון, צריך להגדיר ספריות ידנית... זה היה לפני עידן הMSI וINSTALLSHIELD DEVCPP נראה לי פתרון סביר

Ori Cohen

New member
לא זכורות לי הגדרת ספריות

הדבר המוזר הוא שאצל החברים שלי זה פועל והם רק עשו extract מהזיפ לתוך תיקייה וזה אחלה להם. רק אצלי משהו דפוק.

IP yuval

New member
אז זו בעיה בקומפיילר. תתקין מהדר

אחר או שתבקש תמיכה מהחברה (או אולי מישהו נתקל פה בבעיה הזאת). אני ממליץ על סביבת עבודה+מהדר dev-c++. חוץ מזה, main זה int. ובשביל getch צריך להכניס את curses.h הלא תיקני.

vinney

Well-known member
curses? קללות כאילו?

getch זה לא תקני, אבל מוגדר בSTDIO משהו אחר: getc וגם getchar.

זויברג

New member
ניסיון

נסה ללכת לתפריט Options, ושם תבחר Directories, שם יש שורה בשם Include Directories, הספריה שרשומה שם צריכה להיות הספריה הראשית של קבצי הH שלך בתוך התיקיה של הקומפיילר...

זויברג

New member
בעיה שהייתה לי פעם,

יכול להיות שהתקנת את התוכנה בכונן D? בהגדרות של התוכנית הDirectories מוגדרות בכונן C, וזה אולי מסביר למה אצל חברים שלך זה עובד ואצלך לא...

elylan

New member
../images/Emo53.gif דחוף

איפה אפשר להוריד את התוכנה של שפת C ?

למעלה