בקשת עזרה רצינית

94 FM

New member
בקשת עזרה רצינית

לא מזמן קניתי את הספר שנקרא ישראל סבא מאחת מנידות השמחה של תלמידי הסבא בימים האחרונים התחלתי לקרוא בזה ושם קראתי על הצער הנורא שעבר על הסבא בעקבות החלטתו להיות חסיד ברסלב אבל השאלה שלי היא כל פעם אני מוצא שהסבא היה בגיל אחר פעם יצא לי בחשבון שהוא היה בן 97 פעם יצא לי שהוא בן 104 פעם 114 או 116 מי יכול לכתוב כאן את הגרסה המדויקת ביותר של הגיל שבו נפטר הסבא ובאיזה גיל היה הרב שלו רבי ישראל קרדונר בפטירתו נא לכתוב לי כאן כי אין לי מחשב תודה רבה לכם נ.ב. אין לי קשר לרדיו ברסלב סתם חיפשתי ניק מקורי וזה מה שעלה בדעתי:))

94 FM

New member
שכחתי להוסיף ולבקש

אני מבקש אך ורק תשובה רצינית מי שרוצה להתלוצץ בבקשה ממנו שיעשה זאת במקום אחר ולא כאן אצלי בהודעה תודה:))

תשובה:

ר' ישראל חי כאן עוד בזמן שהאנגלים החליפו את התורכים , מכיוון שכך , הפספורט שלו התחלף , נאבד ועבר תלאות רבות , ממש כמו ר' ישראל עצמו. התוצאה היא שגילו המדויק של ר' ישראל , לא ידוע. מהבת שלו צפורה שתחי' , אנו יודעים שגילו נע ממאה , עד מאה וארבע-עשרה. ר' ישראל קרדונר נפטר בערך בגיל 50.

באתר של "הפתק" כתובה שנת לידתו

כך מופיע באתר "הפתק" : "רבי ישראל נולד בטבריה בשנת ה'תרמ"ו (1888 למנינם) בקרב משפחה מדלדלת של חסידי קרלין. הוריו מיחסים לקהלה החסידית הראשונה שעלתה להתגורר בארץ ישראל. רבי ישראל הוא הנכד הראשון של רבי יקוטיאל זלמן לייב זצוק"ל,שהיה בין התלמידים הכי חשובים של הרב הגאון רבי אברהם קליסקר זצוק"ל, תלמידו המבהק של הבעל שם טוב זצוק"ל". ואם כי יש בקטע הזה לפחות שתי שגיאות, (תרמ"ו זה 1886, ורבי אברהם קליסקר זי"ע לא היה תלמיד הבעש"ט אלא תלמיד רבי מנחם מנדל מויטפסק זי"ע), הרי ששנת לידתו ידועה. גם קשה להניח שרבי ישראל זצ"ל לא ידע מתי נולד, אפילו אם הפספורט שלו נאבד. ואם שנת לידתו היתה תרמ"ו, הרי שהוא נפטר בח"י חשון תשנ"ה בן מאה ותשע שנים.

94 FM

New member
אז הקושיה מתחזקת

הרי בתשובה שענית עליה הוא כתב שרבי ישראל קרדונר נפטר בגיל 50 בשנת תרעט ובספר אומר הסבא שהוא הכיר אותו 5 שנים והוא היה בבית בתור בחור ישיבה רווק ולא נראה לי מציאותי (לפי מנהג התקופה) שהסבא התחתן בגיל 30 לכן זה נראה לי מאוד לא מובן כי לפי החשבון לא נראה לי שהסבא עבר את גיל 98 אבל במספר מקומות הסבא מזכיר אירועים שהיו 100 שנים לפני זה נשארתי עדיין באי הבנה:))

יכול להיות שאתה צודק. הנה הנתונים -

לפי מה שכתבו באתר שהבאתי רבי ישראל אודסר נולד בשנת תרמ"ו (1886), ונפטר בתשנ"ה (1995), ואם כן היה בן מאה ותשע שנים. יכול להיות שזה נתון לא נכון. אינני יודע. רבי ישראל קרדונר נפטר בט' חשון תרע"ט (1919). זה בטוח. רבי ישראל אודסר הכיר את רבו כשהיה בחור, והתחתן מיד אחרי שהכיר אותו כמו שהוא בעצמו מספר (שהיה חסד שהתארס עוד לפני שהכיר את רבו ונהיה חסיד ברסלב, כי אחרת לא היה מוצא שידוך מרוב ההתנגדות). אמנם בסיפור של רבי ישראל כתוב שהוא הכיר את רבו קצת יותר מחמש שנים, ואנשי האתר כותבים שהכיר אותו בן שבע עשרה. אם זה נכון אז הוא נולד בשנת 1896, ואם כן נפטר בן 98 בערך או קצת יותר. הדבר הכי פשוט זה להתקשר לר' עמרם הורביץ, מנהל הקרן, שהוא נכדו של רבי ישראל אודסר, ולשאול אותו.

94 FM

New member
השאלה היא

האם הוא יוכל לעזור עד כמה הוא יודע על זה שלא סתם אתקשר והוא גם לא יודע ועוד שאלה האם אני יכול להתקשר אליו סתם כך ולשאול אותו מי אמר שהוא יתייחס אילי ולשאלתי אגב אתה עופר עובד ברדיו ברסלב:))

תנסה.

למה שלא יתייחס אליך? הוא יהודי עניו וירא שמים. אם אותך זה מעניין, איך זה לא יעניין אותו, הרי זה סבא שלו! אני חושב שהוא יודע. אני לא עובד ברדיו ברסלב. משמיעים שם שיעורים שלי לפעמים.

למעלה