בקשת עזרה קטנה

hadasbaril

New member
בקשת עזרה קטנה

אני וחברתי הטובה קראנו את אותו ספר וציפינו לדברים שונים בהחלט. הספר הוא נערה עם עגיל הפנינה. היא הרומנטית שקראה בעיברית איחלה לגרייט (חריט) נישואים עם ורמר ופחות מ20 ילדים... אני המציאותית (שקראה באנגלית) ציפיתי לנישואים עם פיטר והשתנותו המוחלטת. אצלה פיטר הוא איטלקי שמן עם שפם וכרס. בעוד שאצלי הוא בלונדי חמוד ומשכיל 0לא רק בהרג וצייד חיות) אז מענין אותי למה אחרים ואחרות ציפו מהסוף של הספר? נ.ב. שתינו התאכזבנו מהסוף ל הספרץ

Rivendell

New member
לא מבינה.

קודם כל, לא התאכזבתי, כי לאור שאר הספר לא ציפיתי לשום דבר מרגש מדי מהסיום. ספר בינוני, סיום בינוני. נראה לי הוגן, לא? לגבי פיטר, למיטב זכרוני יש תיאור שלו בספר. כך ששמן עם שפם וכרס הוא לא. נכון שספרים מאפשרים לנו ללכת עם הדמיון, אבל נראה שלסופרת בכל זאת היתה איזו תמונה ספציפית בראש. מכיוון שמעולם לא היה משהו "רומנטי" בגלוי בין חריט לורמר, אצלי לפחות לא נוצרה שום ציפיה שיקרה שם משהו. הדילמה העיקרית לא היתה להתחתן איתו או לא. הוא היה נשוי, ולא ראיתי שהוא עושה מאמצים מיוחדים לשנות את הסטטוס הזה. אני מקווה שזה עונה על שאלתך.

sisyphus

New member
אהמ...

לא אהבתי את הספר. הרבה פחות מספרים אחרים לפחות. החלק היחיד שממש היה טוב בעיני הוא כשמטילים סגר על הרובע בה גרה משפחתה ואחותה מתה.

Dr Goo

New member
נערה עם עגיל פנינה

דבר ראשון, אני חושבת שזה ספר מדהים. בקשר לפיטר, גם אני דמיינתי אותו כמישהו חמוד ובלונדיני. ובקשר לסוף, קצת התאכזבתי ממנו. ממש ציפיתי לאיזה רומן סוער עם ורמיר. ממש חבל:) אבל בסופו של דבר אני חושבת שאם הוא באמת היה עוזב את אשתו וחי איתה, זה היה קצת הורס את הקסם של הספר. אבל איזה רומן קצרצר לא היה מזיק, הא?

hadasbaril

New member
בדיוק.....

הם יכלו לעשות יותר מלדבר בעליית הגג, כשאשתו בהריון מתקדם. דרך אגב, את רואה את התאורים בספר כארוטיים? על התמונות למשל.....

siv30

New member
גם אני ראיתי בתיאורים המרומזים סוג

של ארוטיקה שלא מומשה עד הסוף...גם עבורי סיום הספר היווה אכזבה במיוחד לאור השתלשלות הסיפור עד כדי שבשלב מסויים היה ברור שהבחורה (חריט) מאוהבת בורמיר בסוג של אהבה עמוקה שהסמל שלה היה יצירת חור באוזן במין הקרבה שרק רואים בסיפורים כמו העקדה. יתכן שחלק מהכותבים בפורום יראו בהשוואה הגזמה , אבל צריך לראות את המעשה בראי התרבות והחברה שבה הדמויות פועלות. גם עצם העובדה שורמיר מלמד את חריט על הצבעים ומוכן לצייר אותה בעגילים של אישתו מעידים על האהבה השקטה וההקרבה שהוא הקריב - האינטימיות שהוא יוצר במעשים הללו ריתקה אותי. אני חיבבתי את האהבה וההקרבה השקטה של חריט ושל ורמיר אבל לא אהבתי את הסוף - הנשואים לבן הקצב במין התרסה כנגד האהבה שלא מומשה לאחר ההקרבה של תנוך האוזן. כמעין הקדשת הבתולים רק כדי לגלות שהצד השני לא מחוייב באותה המידה. באיזה שהו מקום זה אפילו עיצבן אותי שהצייר מנצל את האהבה של חריט (כמו פרפר שנלכד ברשת ומפרפר שיצילו אותו) כדי לגרום לה לעשות חור נוסף באוזן השניה בניגוד לרצונה ורק על מנת לספק את היצר שלו.

Dr Goo

New member
כן, מאוד!

ובכלל יש מין מתח מוזר כזה שכל רגע הולך לקרות משהו ביניהם. נורא התאכזבתי שזה לא קרה...... :(

hadasbaril

New member
למה אני שואלת....

כי קראתי את הספר ל-BOOK TASK ctbdkh, (החלטתי לנצל את החובה לקריאת ספרות טובה)... ובמסגרת אני כותבת סוף אלטרנטיבי. אני יודעת שהפורם לא מיועד לשעורי בית! אני רק רציתי לבדוק כמה שאלות שהיו לי. אם תרצו אני אפרסם את הסוף האלטרנטיבי שלי.

Rivendell

New member
זה בסדר ../images/Emo13.gif

אמרתי פעם, אני אגיד שוב - אין לי בעיה שיתייעצו לגבי שיעורי בית. המדיניות היא שלא באים הנה בדרישות שאנחנו *נכין* את שיעורי הבית. אבל פתיחת דיון כמו שעשית לא מפריעה לאף אחד. לגבי פרסום הסוף, בעקרון לא לזה מיועד הפורום... יש פורומים לכתיבה ושאר ירקות, אבל אני מניחה שאפשר לחרוג מזה פעם אחת, אם האנשים רוצים לשמוע את זה. תלוי בכם
(בכל זאת - לא מדובר ביצירת ביכורים אלא במעין "פאן פיק). ואני בכלל לא בטוחה ש"נערה עם עגיל פנינה" הוא מה שהייתי קוראת "ספרות טובה"
בעיני הוא היה דל מאוד.

hadasbaril

New member
בדיוק.....

הם יכלו לעשות יותר מלדבר בעליית הגג, כשאשתו בהריון מתקדם. דרך אגב, את רואה את התאורים בספר כארוטיים? על התמונות למשל.....

מרוגשת

New member
../images/Emo26.gifהתחלתי לקרוא את הספר

מישהו לרוץ איתו
מוכר למישהו?
טוב האמת שזה ספר די מוכר
אז מישהו קרא אותו?
שלכם ליאת

ספר קריא וסוחף

זכה להצלחה גדולה, הן בקרב בני נוער והן בקרב מבוגרים. הישג לא קל לסופר. אני אישית ממליץ בחום. הן בשל העלילה, המסר החברתי והשפה המשובחת.

למעלה