בקשת עזרה על סף יאוש

אורדליך

New member
בקשת עזרה על סף יאוש

גברת R Anadermann חתמה על דף עדות בשנת 1979 על אמה בשם Hinda Bauer = הינדה באוור לבית טוכמן מהעיירה babice. גם משפחתו של סבי מאותה עיירה קטנה, כך שהסבירות לקרבת משפחה מאד גדולה.יתכן שהיא הייתה בת דודתו. הכתובת בדף: "ELMCROFT" 2 stanhope road flat 14 London היום התקשרתי לאנגליה למספרי הטלפון שמצאתי בספר טלפונים באינטרנט: 1. יש רק אנדרמן אחד בלונדון עם n כפול - משפחה נוצרית ומוצאה לא מפולין. 2. מצאתי במדריך שם זהה אך בכתובת אחרת - ענתה לי בחורה צעירה וסיפרה לי שהגברת בת 96 וביקשה שאתקשר בעוד שעתיים. הייתי בעננים! לפי גילה הייתי בטוחה שהתמזל מזלי ומצאתי! כבר התבחבטתי כיצד תהיה התקשורת דרך הטלפון עם אשה כל כך מבוגרת וכיצד ניתן להתגבר על הקושי. אחרי שעתיים - אכזבה גדולה!!! זאת אכן רות אנדרמן, הגברת מאוד מפוקחת, מדברת ברור ולעניין (הלוואי עלינו כך בגילה המופלג) אך היא לא מפולין ואף פרט אחר אינו תואם לה. 3. במס' הטלפון האחרון - ענה לי בחביבות רבה עם רצון עז לעזור אדם אשר היגר מארצות הברית. הוא גם הוסיף ואמר שאין כמעט אנדרמן באנגליה ואלו ששם אינם מפולין אלא מהגרים מניו-יורק.. 4. איני מבינה את המושג ELMCROFT - יש 4 כאלו בלונדון, אך אף אחד מהם לא בכתובת המצויינת בדף העד. איני יודעת בדיוק מתי R נולדה (כנראה בין 1900-1910), כולי תקווה שהיא עוד בחיים במיוחד אחרי ההתנסות שלי היום, אם כי הסיכויים קלושים וכנראה אני צריכה לאתר את צאצאיה. יתכן שלאותה גברת לא היו בנים, אלא רק בנות. דרך Ancestry.co.uk לא הצלחתי למצוא מידע על השם הנ"ל (בדרך החינמית) כיצד ניתן לאתרה או לעלות על עקבותיהם? תודה אורית

bilen

New member
אין כאן שום מקום ליאוש, כי....

הטופס הזה הוא מהסוג החדש וכנראה נכתב לא מזמן. כרגע כבר מאוחר להתחיל פרוייקט, אבל את העתקת את הכתובת במשובש. מדובר כנראה בבניין דירות בכתובת הזו, אולי בית אבות ? צריך לפנות להנהלת הבניין. נמצא במפה מחר ונראה במה מדובר.

bilen

New member
כך מופיעה הכתובת וזה משמעותי מאוד

יכול להיות שיש כאן טעות במיקוד, מחר אבדוק שוב. בכל אופן, המילה אלמקרופט מופיעה כמרכאות, כאילו שם של בניין או "מוסד". חושבת שזה מקל על החיפוש. ELMCROFT" Flat 14" 2 Stanhope Road, LONDON N6 5LP המקום הזה נמצא מצפון ללונדון, בפרבר Haringey לכן, אם חיפשת רק בתוך לונדון, כל החיפוש צריך להתחיל מהתחלה. נמשיך בבוקר.... יום טוב !

bilen

New member
מפה של השכונה/הרחוב בו גרה

כאן יש הוכחה לגבי הכתובת: הרחוב הוא אמנם סטנהופ אבל יש סימטה קטנטנה, כמו חצר, שבה כנראה נמצא הבית שנקרא אלמקרופט. (תופעה מקובלת באירופה לקרוא בשם לבניין שנמצא בחצר פרטית סגורה).

bilen

New member
הצלחתי לאמת את הכתובת וגם

להתקרב מאוד מאוד.... אבל לפעמים צריך גם קצת מזל וזה לא זמין כרגע. מצאתי חברה שהיתה רשומה בשנתיים האחרונות באותה כתובת, בדירה 13 !! לא מצאתי טלפונים של החברה ולפי רישומים שמצאתי נראה כאילו נסגרה. אבל כתוצאה מכך יש כתובת מדוייקת של הגברת וכרגע ניתן לשלוח אליה מכתב. גם אם אינה גרה שם - אולי יעבירו אליה לכתובת אחרת, או למשפחתה. מציעה לכתוב אליה לכתובת הזו, עם כל הפרטים שלכם ונקווה לטוב. כך רשומה החברה: punto.it limited FLAT 13 2 STANHOPE ROAD LONDON N6 5LP בהצלחה וחג שמח !

אורדליך

New member
המון תודות

על התגובה המהירה והנחישות לעזור. עלה בדעתי כי היא גרה בבניין דירות = בית אבות, לכן ערכתי חיפש לפי שם משפחה וגם לפי elmcroft כעסק והחיפוש כלל את כל ספר הטלפונים של לונדון (גם פרברים). לא הצלחתי לעשות חיפוש על פי כתובת ולכן לא יכולתי למצוא דייר אחר בבניין. הבעייה במכתבים זה משך ההמתנה הארוך המורט עצבים, אך אם לא אמצא מוצא אאמץ את הרעיון הטוב שלך לכתוב מכתב לכתובת הנ"ל. אשה זו נפטרה לאחר 1979 (בה מילאה את דפי העדות), בטווח ה 100 שנים עליהם שומרים על פרטיות ברור לי כי המידע עליה לא יהיה זמין באינטרנט. האם ניתן בדרך כלשהיא לאתר רישומים עליה באנגליה (הגירה, לידה, נישואין, פטירה)? תודה וחג שמח

bilen

New member
חבל על הזמן... כתבי עוד הערב

שלחי מחר בבוקר באקספרס או אפילו במסירה (זה יאפשר לדעת אם המכתב הגיע לידי מישהו שם). עולה קצת יותר אבל שווה. תוך 3-4 ימים העניין מסודר. לא הייתי מבזבזת יותר זמן על חיפוש. בנוסף למה שאת רואה כאן, עברתי על 250 שמות דומים במחוז לונדון ועוד כמה חיפושים מאוד יסודיים. פרט לחברה הנ"ל - לא מצאתי משהו משמעותי. אם זה יעזור, יכולה לשים לך תמונה של גגות 2 הבניינים שיוצרים את הסמטה הזו.... איך להמשיך ? אפשר גם לפנות לפורום של הJG ולבקש עזרה. יש עוד שיטה. שכחתי איך קוראים להם, ארנון זוכר ומכיר. "להקת המתנדבים" שמוכנים ללכת עבורך ולעשות משימות (לפעמים משלמים עבור הוצאות תחבורה). עף לי השם שלהם מהראש..... ועוד שיטה - הייתי מתקשרת למשרדים של חב"ד בלונדון ומציגה את הבעיה. מבקשת שיקשרו אותי עם מישהו שגר בפרבר הזה. המרחקים שם גדולים, לכן צריך למצוא מישהו מהאזור. מקווה שאחרי כל המאמצים האלה, תמצאו באמת קשר.

ROAGK.org, אך הייתי קודם כל

שולח את המכתב, ולאחר מכן, אם לא יצליח, פונה ל - JG. פנייה ל - RAOGK תהיה, במקרה זה, מוצא אחרון (לדעתי), כיוון ששני הפתרונות האחרים מהירים ומידיים... ארנון

bilen

New member
את יכולה לחפש כאן. עברתי על

tuchman (היו כ-12) אבל לא נראה דומים למה שאת מחפשת.

bilen

New member
טוב, עם זה כבר אפשר ללכת לקונסוליה

הבריטית ולבקש עזרה.....

אורדליך

New member
אין מילים!

נשארתי פעורת פה! המון תודה על ההסברים הקודמים ועוד הרבה יותר על המידע הנוכחי. אימי אמרה לי שכנראה הייתה לאביה (סבי) קרובת משפחה בלונדון אך זה כל מה שידעה. מאד יתכן שמדובר בגברת זו. מסמכים אלו הם אוצר עבורי - כיצד מצאת אותם? האם הם נגישים חופשי באינטרנט? אני מחפשת מידע על Bernhard Tuchmann שעליו שאלתי בפורום בתאריך 11.7.06 - ומתשובתך הבנתי שהגיע לאנגליה באמצעות הקינער-טרנספורט. האם גם עליו ניתן למצוא תעודות? כמו כן באותו מכתב מופיע השם Klara Fuchs כבת דודה של סבי. איני יודעת עליה דבר. עכשיו עולה לי ההשערה - שהיא יכולה להיות הבת של אנדרמן ושם נישואיה הוא פוקס. אורית

אורדליך

New member
נסיון נוסף לקישור

לא הצלחתי ליצור מחרוזת תווים. מנסה שוב להפנות לתכתובת הישנה

nuf

New member
שימי לב שהיא מלאה טפסים על עוד

קרובים: העתקתי מיד ושם:Rubinstein Wilhelmina KROSNO 1897 Page of Testimony Bauer Hinda PRZEMYSL PRZEMYSL LWOW POLAND Page of Testimony Bauer Malwina DELATYN NADWORNA STANISLAWOW POLAND 1905 Page of Testimony Schwarz Helena GWOZDZIEC POLAND 1892 Page of Testimony Bauer Samuel BOCHNIA BOCHNIA KRAKOW POLAND 1889 Page of Testimony Bauer Juda PRZEMYSL PRZEMYSL LWOW POLAND Page of Testimony Schwarz Isabela GWOZDZIEC POLAND 1932 Page of Testimony Rubinstein Abraham KROSNO 1887 Page of Testimony Bauer Roman DELATYN NADWORNA STANISLAWOW POLAND 1935 Page of Testimony מופיע גם יודה טוכמן שחבר מהארץ מלא עליו פרטים, אולי הוא יכול(אם תמצאי אותו בארץ) לעזור במשהו. אגב שימי לב שהגברת מאנגליה מלאה גם טפסים ב-1979 , תנסי להיעזר ברשום לעיל בתקווה שתצליחי מ-NUF

nuf

New member
טוכמן - צריך לבדוק גם את הגברת שמלא

ה טפסים על רבים ממשפחת טוכמן, שהייתה שכנה שלהם, ראי עוד פרטים מיד ושם: שם עיר מחוז אזור מדינה תאריך לידה מקור Tuchman שרה LUBLIN LUBLIN LUBLIN POLAND 1912 דף-עד Wertheim חיה LUBLIN LUBLIN LUBLIN POLAND 1885 דף-עד Jager Abraham LUBLIN LUBLIN LUBLIN POLAND 1910 דף-עד רוטר ביילי LUBLIN LUBLIN LUBLIN POLAND 1880 דף-עד Tuchman Salomon LUBLIN LUBLIN LUBLIN POLAND 1901 דף-עד Sarny Majer LUBLIN LUBLIN LUBLIN POLAND 1905 דף-עד Sarny יוסף LUBLIN LUBLIN LUBLIN POLAND 1908 דף-עד Tuchman Eliasch LUBLIN LUBLIN LUBLIN POLAND 1885 דף-עד Sarna פרומה LUBLIN LUBLIN LUBLIN POLAND 1895 דף-עד Tuchman Ynda LUBLIN LUBLIN LUBLIN POLAND 1914 דף-עד Sarny Rochmy LUBLIN LUBLIN LUBLIN POLAND 1921 דף-עד אולי עזרתי קצת, חג שמח מ-NUF

אורדליך

New member
צעד נוסף

תודות להפנייה של bilen הצלחתי למצוא את המסמך עודות קלרה פוקס והיא אכן מ babice. סביר להניח שמצאתי גם את המסמך עבור בעלה מקסימיליאן פוקס אשר הגיע לאותו היעד והתאריך זהה. קלרה לפי המסמך נולדה בשנת 1905 כך שהייתה בת 34. מעניין שלא מצאתי רישומים על ילדים - האם יש סיבה? חבל שלא רשומים שמות ההורים. התקדמתי צעד... עכשיו נותר למצוא את צאצאיהם. בקשר לטוכמן מלובלין - לא הצלחתי להתחבר לשם עדיין. קוק זיסל רשמה דפי עדות על הינדה ויהודה ומציינת שהיא קרובה שלהם וזאת בשנת 1957 הכתובת: ב"ב שכון ה' 44 מול אוסם עדיין לא הצלחתי להחקות אחריה. אורית

יעקב 1948

New member
קינדרטרנספורט וחיפוש בארכיונים

יש לי נסיון עם איתור ילדי הקינדרטרנספורט וחיפוש בארכיונים הבריטים.חלק מן התיקים כבר פתוח לציבור. שורה תחתונה: SWEET AND SOUR שולח לך מסר . יעקב רוזן

יעקב 1948

New member
קינדרטרנספורט וחיפוש בארכיונים

יש לי נסיון עם איתור ילדי הקינדרטרנספורט וחיפוש בארכיונים הבריטים.חלק מן התיקים כבר פתוח לציבור. שורה תחתונה: SWEET AND SOUR שולח לך מסר . יעקב רוזן

למעלה