בקשת עזרה משנת 1918

yoavep

New member
בקשת עזרה משנת 1918

שלום לחברי הפורום הנכבד
יובלות שלא רשמתי כאן הודעה אבל לא מחוסר מעש. העץ המשפחתי גדל ברוך השם ואני עובד עליו עם עוד 2 קרובים רחוקים, אחד בשוויץ והשניה בארה"ב. פה ושם אני חוזר למקורות ובודק מה מתרחש כאן ושמח מאוד לראות את הפורום פעיל כתמיד ואת האנשים עוזרים לכולם. כרגיל - כיף גדול.
רציתי לקבל מכם רעיונות כיצד ניגשים לפתור תעלומה משפחתית גדולה:
סבא של חמי, בכור יוסף גבאי, גר בטורקיה והיה סוחר בדים בעל מפעל גדול מאוד בארגנטינה. בשנת 1918 הוא נסע לארגנטינה, לבאונוס איירס, ושם נרצח על ידי השותף שלו. הבן שלו, שהוא סבא של אישתי, היה בן שנה כשהארוע קרה, וכפי שכבר ציינתי - הוא גר עם אימו בטורקיה.
זהו בגדול מה שחמי ואחיו זוכרים שהאבא שלהם (הבן של הנרצח) סיפר להם. מדובר על הרבה מאוד כסף כיוון שהמפעל בארגנטינה היה מוערך אז בכמה עשרות אלפי דולרים אבל מכאן איך מתחילים לחפש היכן היה המפעל ממוקם והאם יש להם בכלל אפשרות להגיע לשלטונות בארגנטינה ולדרוש משהו, זאת כבר תעלומה שאשמח אם מישהו מבאי הפורום הנכבד יכול לעזור לי ולכוון אותי אליו.
ניסיתי בעבר לחפש רישומי פטירה של הנרצח בבואנוס איירס אך ללא הצלחה. מה "שיש" לי זה את מה שחמי והאחים שלו סיפרו ובנוסף ה זוכרים שבאחד העיתונים בארגנטינה הופיעה כתבה על הסבא שלהם שנרצח לאחר מספר שנים המקרה קרה. הם לא זוכרים את שם העיתון ואין להם העתק של הכתבה
זה מה יש...

תודה מראש

יואב

למעלה