בקשת עזרה לשני שירים

בקשת עזרה לשני שירים

האם יש מישהו בפורום שיש לו מילים אנגלו/יוונית לשני השירים הבאים, "פרח בר" אני חושב שהשיר נכתב או בוצע ע"י קזנטזידיס. והשני "גורלי דנת אותי", לצערי השמות הם בעברית משום שאין ביידי שמות השירים ביוונית...תודה מראש...

the greek

New member
בבקשה 1

Το αγριολούλουδο - Μουσική/Στίχοι: Νικολόπουλος/Πυθαγόρας Μην με λυπάσαι, διώξε με απόψε σαν να ’μαι αγριολούλουδο και την ζωή μου κόψε Εγώ γυμνός ξεκίνησα εγώ πηγαίνω μόνος σπίτι μου είναι ο δρόμος και τραγούδι μου ο πόνος Διώξε με και μην λυπάσαι τι θα γίνω μην φοβάσαι κι αν χιονίζει και αν βρέχει τ’ αγριολούλουδο αντέχει Μην με κρατήσεις μονάχα από συμπόνια Το κρύο το συνήθισα θ’ αντέξω και στα χιόνια Εγώ γυμνός ξεκίνησα... TO AGRIOLULUDO MI ME LIPASE, DIOKSE ME APOPSE SAN NA'ME AGRIOLULUDO KE TIN ZOI MU KOPSE EGO GIMNOS KSEKINISA EGO PIGENO MONOS SPITI MU INE O DROMOS KE TRAGUDI MU O PONOS DIOKSE ME KE MIN LIPASE TI THA GINO MIN FOVASE KE AN XIONIZI KE AN VREXI T' AGRIOLULUDO ANDEXI MIN ME KRATISIS MONAXA APO SIMBONIA TO KRIO TO SINITHISA THA ANDEKSO KE STA XIONIA EGO GIMNOS … ה_פרח בר* - לחן: ניקולופולוס מילים: פיט'אגורה אל תרחמי עליי, גרשי אותי הערב כאילו אני ה_פרח בר ואת חיי תקטעי אני עירום התחלתי אני הולך לבד הדרך היא ביתי ושירי הוא כאבי גרשי אותי ואל תרחמי מא יהיה איתי, אל תחששי גם אם מושלג גם אם גשום ה_פרח בר ישרוד אל תחזיקי אותי רק מתוך רחמים לקור התרגלתי גם את השלג אני יסבול אני עירום ... * ה_פרח בר – הכוונה היא ה' הידיעה, כוונת הכותב היא לתת לפרח הבר ישעות אנושית.

the greek

New member
לגבי 2

SORRY אני או לא מכיר או לא מוצא, צריך יותר פרטים.

ל-the greek המון תודה

תודה על מה ששלחת, זה כבר הרבה, כרגיל ניתן לסמוך עליך... לגבי השיר השני, שמעתי אותו בסידרה של הרבטיקו ב-YES אנסה לברר יותר פרטים...במידה ואפשר ואם זו לא חוצפה מצידי לבקש שיר נוסף שנקרא "אליקי-נער רחוב" אשר אומץ בזמנו ע"י הקהילה הסלוניקאית בארץ כהזדהות למצבם ולקליטתם הקשה בארץ...ושוב תודה...

Yasoo

New member
the greek אנא התיחסותך - ../images/Emo6.gif../images/Emo179.gif

כנס לקישור הזה
תלחץ עליי ותגיד לי מה דעתך על החבר'ה שם... ואם אתה לא מזהה הפניה לכל חברי הפורום מי מזהה את המופיעים כאן בתמונה ?

Yasoo

New member
אני חושב שלירושלמים יהיה יותר קל../images/Emo6.gif

כן ירושלמים מכירים את הדמויות ולהם יהיה קל יותר לזהות ולתת לי את השמות המדוייקים
ובכלל את הרקע האישי של חלקם ד"א אדריכלות זה גם צד מעניין..

Yasoo

New member
אכן האנשים בתמונה ירושלמים...

האיש השלישי שאינכם מזהים - קצת פרטים ברקע מוכר היטב לחברי הקהילה היוונית בירושלים ומוכר בקרב "שוחרי היוונית"...בירושלים האיש רב-פעלים הידע שלו נירחב עמוק ויש לו שליטה מלאה בשפות העברית היוונית והאנגלית, מוסקאי, מורה , בקיצור איש רב פעלים - והוא גם איש מקצוע (בתחום עיסוקו מעבר לאהבת היוונית)- רציני ! נו...תנו את השם - כמה אפשר לסחוב אתכם..? (אולי בתמונה הזאת שנעשתה לפני חצי שנה תזהו אותו יותר טוב - לא איציק קלה)

eliran88

New member
זה ברור

שאני לא יודע מי אלה, מצטער אם פגעתי במישהו, אבל מי אלה? אני מנחש שהם ירושלמים ואוהבים יוונית, הפעם לא יכול להיות שטעיתי.

Yasoo

New member
נכון ענת זב בממילה - ירושלים

קליעה ישירה 2 זיהית ומפליא אותי שדווקא את השלישי ששר לא זיהית.. הוא הדמות המיסתורית - הירושלמי

ייעל7

New member
../images/Emo42.gifבוקר טוב זה...

אני מזהה אותו .. נו... הוא שר מאד יפה.. הוא אפילו שר לי פעם שיר שאני מאד אוהבת.. לא זוכרת את שמו[ יש לו שם יווני נפוץ
הירושלמים הולכים אחריו לכל מקום.. כבר הזדקנתי כנראה שאני לא זוכרת שמות..
יום טוב

Yasoo

New member
יעל יקירתי - את לא התכוונת לזה..

זה שבתמונה אמנם ניראה קשיש אבל הוא לא זה אנג'לו באוקטובר 2001 בירושלים ונראה לי שאת לא בדיוק זוכרת.. צריכה ויטמין B12 לחיזוק הזיכרון?

ייעל7

New member
../images/Emo178.gifאלי יש לי....

בעיה קצת קטנה אני לא רואה טוב אולי אני צריכה

ייעל7

New member
../images/Emo6.gifזה היה בצחוק עכשיו לעיניננו..

אני לא יודעת למה? אבל יש לי הרגשה של דזוו' קטן שאני אלמד אותם איך לרקוד? או את הבחור בפינה שישיר יותר חזק כדיי שהם יכנסו לקצב?

Yasoo

New member
ובאותו עיניין....אז תראי..

תראי איך הוא נהנה עם הגיטרה אם אני לא טועה באותו ערב כל החבר'ה של המרכז היווני בירושלים היו שם אני - לא הייתי שם - וחבל

ייעל7

New member
../images/Emo3.gifמעניין לעניין באותו עניין../images/Emo3.gif

גם אני לא הייתי שם אבל יש עניין מוזר אחד רוקד זיבקיקו אבל כל העינייים מופנות לזמר שלנו כנראה שהוא משהוא משהוא לא?

12אניהיא

New member
אלי אני אסביר לך משו...

מה לי ולירושלמים? נאדה... אלי משה עבד עם בעלי במשך כמה שנים טובות והוא חבר שלנו. מוטי צמח הבוזוקאי (שלדעתי הוא גדול) מנגן לשלומי סרנגה בסופי שבוע, הוא בחור מקסים וגם חבר שלנו. אבל הם חברים ואנשים שבעלי עובד איתם, את אליאס הזה עם כל הכבוד לא ראיתי מעולם (גם אליקו לא זיהה)

למעלה