בקשת עזרה ו..עידוד(?)

oovabooba

New member
בקשת עזרה ו..עידוד(?)

אני חושבת שיש לי אנדומטריאוזיס... אני לא בטוחה... אני סטודנטית למשפטים ומערבות חברתית באניברסיטה, מנסה לשלב לימודים עבודה ותחביב שלא אפרט עליו יותר מדי אבל אגיד שדורש השתתפות בתחרויות מדי כמה זמן... היבה שאני מספרת את זה היא כי נשבר לי... פספסתי תחרות באחד ההתקפים שהיו לי ועל פי החישוב שלי המחזור שלי נופל על התחרות הגדולה ביותר השנה, משמע אני אהיה משותקת ולא אוכל להשתתף בתחרות אליה התאמנתי כל השנה.. אני אתחיל מהתחלה, ונראה מה תגידו שעליי לעשות בגיל 12 קיבלתי את המחזור הראשון - הדימום הבהיל אותי מאוד, אבל מה שיותר הבהיל אותי היו הכאבים - הרגשתי משותקת, שאני לא יכולה לזוז, כאילו מישהו הרביץ לי בבטן עם אגרופן.. ההורים שלי טוענים שעוד לפני המחזור היו לי כאבים חזקים (מגיל 6 בערך) ותמיד זוהו כעניינים שונים ומשונים כמו אפנדציט שכמעט נותח, גזים, אבנים בכליות או פסיכוסומטיים. התחלתי טיפול בגלולות בגיל 14 לאחר שהרופא אמר "כנראה יש לך אנדומטריאוזיס - קחי יסמין", זה הקל עליי ואכן הכאבים נדחו במקום אחת לחודש אחת לשלושה חודשים... לפני חודש, חמש שנים אחרי, ואחרי שהחלפתי כמה גלולות בגלל שההשפעה שלם משום מה פגה אחרי כמה זמן, החלטתי להפסיק עם הגלולות בגלל המקרים שהיו של מוות בעקבות לקיחת הגלולות וגם בגלל שהרגשתי שהגוף שלי צריך להתנקות, הפסקתי את הגלולות וקיבלתי מחזור, ואיתו גם כאבים מטורפים כמו שלא היו לי מעולם.... ואחרי שבועיים - שוב התקף.. חשוב לציין שכל התקף הוא בין 3-4 ימים שבהם אני לא יכולה לישון, קמה לשירותים פעמיים ביום כי נורא קשה לקום וכשאני עומדת אני מכופפת ממש - זוית של 90 מעלות(!), אם אני אוכלת בזמן ההתקף הרי שאני גם מקיאה, ואם אני לוקחת תרופות הכאבים לא ממש נהיים נסבלים יותר ושמתי לב שזה גם מאריך את זמן ההתקף.. עשו לי אולטראסאונד מספר פעמים (כולל אולטרסאונד וגינלי... (מה זה היה?!)) ולא ראו כלום!!! כשהייתי במיון (כדי להוציא גימלים לצבא) בזמן התקף, הרופא עשה אולטרסאונד ולא ראה כלום - הוא חשב שאני משקרת!!! כי הרי בתיק שלי לא כתוב כלום על אנדומטריוזיס זה מעולם לא אובחן בוודאות!! מאסתי במצב הזה, אני לא יכולה לנהל חיים נורמליים כמו שצריך, ואני אפילו לא יודעת למה כי אף אחד לא זיהה בוודאות את המחלה.. עם זאת, יש לי הרגשה שאכן מדובר באנדומטריוזיס.. התחרות עוד שבועיים. אני רוצה לעבור את הניתוח עד התחרות ולהספיק להתחרות בה (זוהי לא תחרות פיזית - אבל כדאי שאוכל לעמוד).. אני לא רוצה לשים את החיים שלי און הולד רק בגלל פאק גנטי או מחלה מצ'וקמקת שמכל האנשים נפלה דווקא עליי... קראתי מיני הודעות באינטרנט של נשים שעברו את הניתוח והבנתי שמאוד קשה לשכנע את הרופא שיתן לי לעבור את הניתוח וצריך לעבור הרבה בדיקות וגם אז לוקח זמן עד שמבצעים את הניתוח עצמו.... אני מרגישה נורא שחיכיתי עד עכשיו ולא התפכחתי קודם... אבל העובדה שהתחרות נקבעה על תאריך המחזור שלי העירה אותי - אני לא יכולה להמשיך לחיות ככה... מה עליי לעשות?? האם יש סיכוי לעבור את הניתוח תוך שבועיים - יש רופאה מסויימת שזיהתה אותי באופן לא פורמאלי כמובן כחולת אנדומטריוזיס ואמרה לי שאי אפשר לראות את הציסטה כי היא מאחורה - האם זה יקל עליי לשכנע רופאים שיעשו לי את הניתוח? אני נואשת, ויותר מהכל קצרה בזמן... אני בדיכאון!!!!!!!!!!!!!!!! אודה לכן על כל עצה / הפניה.... מ'

זואילי

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

מה שאת מספרת באמת מעלה חשד לאנדו. היכנסי לטאגליינס לשאלון ותבדקי את עצמך כך. אני מבינה שהתחרות מאוד חשובה לך אבל אף אחד לא יכול לדעת כמה זמן תזדקקי להחלמה. בכל זאת, אם תנותחי אז זו טראומה לגוף. אם לא היה לך פה אישיו של טיימינג אז הייתי מציעה לך לפנות לייעוץ במרפאת האנדו בתה"ש. אבל את גם יכולה לבחור ללכת לפרטי ואז דברים מתנהלים בקצב מהיר יותר. השאלה, מה יהיה אם בכל מקרה תצטרכי לעשות כמה וכמה בדיקות מקדימות וניתוח עכשיו לא יעמוד על הפרק? (אם בכלל ניתוח הוא אישיו). ואם את כבר לא נוטלת גלולות ברצף אז המחזור בלתי נמנע
בקיצור, אני בטוחה שהתחרות חשובה, אבל אני לא חושבת שיש פיתרון קסם שיעשה ממך אישה חדשה בעוד שבועיים
אני מניחה שזו תשובה מבאסת, צר לי. בכל אופן, הרבה הרבה

ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

מסכימה עם זואילי. לעבור ניתוח תוך שבועיים ולהתחרות בעוד שבועיים זה לא מציאותי. גם אם תלכי לפרטי, צריך לעשות בדיקות דם וכו', ונגיד שיקבעו לך תור ותנותחי שבוע לפני התחרות. גם לפרוסקופיה זה ניתוח והגוף שלך צריך להחלים את לא יכולה כל כך מהר לחזור לפעילות מואצת. זו דעתי כמובן. אולי כדאי מהיום לחזור לגלולות כדי שעוד שבועיים תוכלי להתחרות עם כמה שפחות כאב ובמקביל לקבוע תור לרופא המתמחה באנדו' בכדי להזיז את התהליכים לקראת ניתוח.

ומי מבטיח שניתוח הוא תרופת הקסם??

לא תמיד התשובה הכיוררגית היא הפתרון ולא נכנסים לניתוח מעכשיו לעכשיו, זה ניתוח בכל אופן..גם אם פרטי לניתוח ניגשים אחרי שממצים את כל האופציות האחרות העומדות בפניך (ומניסיון מר אני יכולה לייעץ לך). מאד הזדהיתי עם ה-90 מעלות והכאבים מגיל 6
בהחלט נשמע שאת שייכת לכאן

שלום לך

לדעתי כן לפנות למרפאת אנדו בהקדם בנוסף יתכן ותקבלי דיכוי (דקאפפטיל או לוקרין) לפני הכל וזה יכול לעשות את העבודה לעת עתה....במקום לרוץ לניתוחים וניחושים מה יעזור. תרגישי טוב אנחנו כאן

למעלה