בקשת עזרה דחופה

המרגלית

New member
בקשת עזרה דחופה

מחפשת סיפור לסוכות שיתאים למפגש בסוכת הקיבוץ, כמאה איש, מתאים לכל הגילאים. כבר סיירתי בבלוג של שחרזדה יקירתנו ובאתר של יהודה עצבה היקר, ולא אמרתי "בינגו". אם תוכלו להציע משהו אודה לכם מאד.בפורום הזה לא מצאתי סיפורים לסוכות, אולי כי לא הסתדרתי עם החיפוש, לא יודעת...
גמר חתימה טובה
מרגלית.

י מ י ת 2

New member
מרגלית, סוכות בקיבוצים, או נכון יותר בקיבוץ

שלי, כי בכל קיבוץ זה משהו אחר, בדרך כלל מוסרים דין וחשבון אודות היבולים שנאספו במשך השנה בקיבוץ שלנו. הדגש על המקומי. אבל אם עולה בדעתי כרגע בשלוף סיפור שעשוי להתאים הוא הסיפור על מקום המקדש. שני האחים שהעבירו איש מערימתו לערימת אחיו . זה סיפור על אסיף עם מוסר השכל כללי.
תצליחי חג שמח ושנה טובה.

erelu

New member
אכן כל סיפור על ירושלים ובית המקדש יתאים

בשל העלייה לרגל בחג הסוכות
ובמידה ותרצי סיפור המתאים לתורה [ זה במקור לשבועות אבל נראה לי שיתאים לכל אחד משלושת הרגלים ... ]
אני מצרפת לך סיפור קסום

perhay

New member
המרגלית, אני חושבת שהסיפור הבא יכול לעזור לך

זה סיפור שנכתב ע"י שושנה (שושקה) חביב מבית קשת ופורסם באחד מקבצי סיפוריה.
אני לא זוכרת כרגע באיזה קובץ אך אוכל לברר לך.
העלילה מתרחשת בגן ילדים בקיבוץ בתקופת סוכות
אם תספרי , שתפי אותי כך שאשתף אותה והיא ודאי תשמח. חשוב לתת לה את הקרדיט ו

המרגלית

New member
תודה רבה PERHAY.

אם אשתמש בסיפור, (נראה כמה קטנים יהיו בקהל) כמובן שאתן קרדיט לכותבת ואעדכן אותך לאחר מעשה.
גמר חתימה טובה
מרגלית.

יהודי סוכה ועז

לאחר צום כיפור חשה אישתו של יהודי אחד ברע. מיהרו לרופא העיירה שבדק ובדק ופסק "הגברת צריכה לשתות חלב עיזים - והרבה!". יצא היהודי לשוק וקנה עיזה.
לקראת ערב חג סוכות החלו להגיע אורחי החג שראו להפתעתם עיזה קשורה בחצר. שאלו מה לה לעיזה כאן וסיפר להם היהודי אודות גזירת הרופא. "אבל הרי אין לך דיר ועומד לרדת גשם, היכן תשכן את אותה?" שאל אחד האורחים. "אין ברירה" ענה היהודי,"היא תישן איתנו בסוכה" ענה המארח. "ומה עם הריח?" הוסיף להקיש אחד האורחים. "אין ברירה העיזה תצטרך להתרגל "ענה בעל הבית.

המרגלית

New member
אני מודה לכם מאד על ההענות והסיפורים.

מילאתי כרסי בהמון סיפורי סוכות.
היו ברוכים
מרגלית.

למעלה