בקשת סליחה

מייקל88

New member
בקשת סליחה

אני מעוניין לבקש סליחה מידידנו שמש על הדברים שאמרתי בצהריים שיכלו להישמע כפוגעים בד בבד אני מעוניין להדגיש כי אין אני חושב שהעתודה היא רעיון רע אלא ההפך הגמור אני דווקא חושב שיש בה הרבה צדדים טובים ויש בה עוד יתרון אחד ענקי שלא דנו בו מספיק! בגיל 23 בערך אתה מתחיל לימודים במצב רגיל אם תגלה אחרי שנה שאתה לא רוצה ללמוד את זה אתה לא תפסיק אתה תמשיך תקבל תואר ואז מכח האנירציה (ומפאת חוסר בזמן בתקציב ובגלל המשפחה)תמשיך אך בעתודה אתה תמיד יכול ללמוד עוד תואר בשנות החובה-קבע שלך (ואם לא יתנו לך בחובה אזי בקבע אתה יכול)ועם קצת השקעה להגיע למצב בו אתה לא מפסיד וזה במקרה הכי גרוע אשמח לשמוע את דעותכם בנושא

שמש27

New member
אין צורך. ../images/Emo26.gif לכולם ../images/Emo70.gif ../images/Emo36.gif

למרות שאני קצת לא פוליטיקלי-קורקט בימים האחרונים (קטאלאר פתח את חרצובות לשוני...
), אין צורך בכלל להתנצל על שום דבר. הכל מותר, הכל אפשרי, כל הדעות טובות, כל הדעות תורמות. פשוט אני חושב, שכמו שאני טורח לנמק כל שטות שאני רושם כאן באלף נימוקים והוכחות והסברים, יעשו יפה חברי הפורום אם ינהגו בדרך דומה. יש לך דעה ? רעיון ? לינק ? משהו ? בוא, תביא, תסביר לנו, ונדסקס בכיף. אל "תזרוק" את זה עלינו ותחכה לראות מה יצמח. אנחנו לא בשיעור טבע ביסודי. בהזדמנות פז זאת, שאני "מדבר" קצת לכולם, אני רוצה באמת להודות לכולכם, מעומק הלב ובכל הכוונה, על ההשתתפות המקסימה שלם בפורום, ועל כך שבזכותכם יש בית חם לכל העתודאים באשר הם - רק שיבואו. מעריך, אוהב ומכבד,

rodsh

New member
מייקל... מה שמש עשה לך../images/Emo35.gif

האם הוא שלח אליך כמה אנשים נחמדים עם רוטווילרים? כמה מכות שמש חטפת?
ומייקל... בקשר למה שאמרת על יתרון הגיל... אתה צודק במאה אחוז. אני מכיר אנשים שהתחילו ללמוד משהו, התחרטו, התחילו משהו אחר ובסוף התפשרו על משהו שלישי בגלל צרוך להקים משפחה, פרנסה וכו´. אחרי התואר הראשון, יש לעתודאי זמן לעשות הסבה לתחום אחר בתואר השני ובגיל מוקדם יחסית. ובכלל... אנחנו אולי שונים בישראל אבל לא בעולם הרחב שם אנשים מתחילים ללמוד בגילנו (כמו מישהי נחמדה שאני מתכתב איתה וגרה בבלגיה וצפוייה לעלות לארץ לאחר הלימודים כדי לעשות שירות לאומי ולחיות בארץ הקודש...) לעולם בעקבות השמש
.... לעולם בעקבות האור... השמש את דרכי... (לא זוכר...) .... נה נה נה.... אה.... (העיקר הכוונה
)

H20

New member
אני חולקת עליך

בין גיל 20-21 (גיל השחרור מהצבא) ועד גיל הנישואין (או ליתר דיוק, הבאת ילדים לעולם) יש מספיק זמן לשני תארים ואולי יותר. ואתה יודע מה- גם אחרי שמתחתנים אפשר ללמוד! אין בהכרח סתירה בין השניים. ומה תאמר על זה שמי שמתחרט (כבר בתץואר הראשון) באזרחות לא צריך אישור של איזה סג"מ שכלל לא מכיר אותו כדי לעבור מסלול?!

מייקל88

New member
כן אבל יש הבדל אחד מרכזי

נניח והחלטת בגיל 24 להפסיק ללמוד הנדסה (שנה אחרי שהתחלת ) לא בטוח שתפסיקי כי את כבר "גדולה" ואז תסיימי את הלימודים במקרה הטוב בגיל 27-8 אבל בואי נניח שהמשך ויש לך תואר (במדינתנו הקטנה שני תארים רק עוזרים בטח במצבים של מיתון חוץ מזה הביקוש לאדם שיודע שני תחומים משיקים הוא גדול)אז את צריכה לעבוד נכון?אבל אם את צריכה להחזיק משפחה אף אחד לא יתן לך עבודה כזאת חלקית שתוכלי ללמוד נכון?ההבדל הוא שבצבא התנאים הם יותר גמישים ולא יפטרו אותך כל כך מהר(ואם כן הרי זה מה שאנחנו רוצים לא?)מבלי לדבר על חצי יום ללימודים שבחיים לא תקבלי את זה באזרחות בשים הראשונות תראו אני לא בא להגיד בואו נלך לעתודה כדי לשנות מקצוע זה לא נכון אבל צריך לזכור שבן אדם תמיד יכול להתפתח ואם אתה בן אדם שמוכן כל הזמן ללמוד ולהתפתח אתה תמיד תוכל לשנות פאזה ואני בטוח שהבגרות והידע שצברת בתואר הראשון שעשית רק יקדמו אותך

H20

New member
לפי מה שאתה כותב

לאנשים שלא עשו עתודה כמעט אין סיכוי להמשיך לתארים גבוהים... ושנינו יודעים שזה לא נכון. יש מספיק דרכים להסתדר: בן הזוג שבאותה תקופה לא לומד מסייע, דוחים את עניין הילדים בשנתיים- שלוש. ואל תשכח: חלק ניכר מהלומדים לתואר שני (אני מדברת על מדעים והנדסה) הם מתרגלים ומקבלים מלגה נאה מאוד ופטור משכר לימוד ( אסור להם לעבוד בעבודה נוספת).

פלטרון

New member
גישה לא נכונה לדעתי

תראה, אם כי אני לא בטוח שעובדתית אתה מדבר לעניין, עם זאת, יש כאן רעיון נכון. להתחיל ללמוד יותר מוקדם נותן לך את החופש לשנות את הדיעה מאוחר יותר. מצד שני, אם תתחיל ללמוד מאוחר יותר, אולי לא תצטרך לשנות דיעה, כי לא היית צריך להרשם כבר בגיל 17-17.5 . ככל שתחכה יותר זמן תהיה לך דיעה יותר יציבה, אבל פחות זמן לשנות אותה ( אם תתחרט ) . אתה מבין - מעין 2 גורמים אחד מרסן והשני ( נו ההפך ממרסן ... פאק - ברחה לי המילה , לא משנה - הבנת את הרעיון נכון ? ) כמובן שהחוכמה היא לאזן בין 2 ערכים - לא קיצוני לשום כיוון . אבל נניח והצדק עימך , ומהבחינה הזו עתודה זה טוב ( שוב- אני לא בטוח שהחישוב לגילאים, ילדים, נישואים , עבודה וכו´.. הוא במקום - או כמו שאמרה H20 לפני שבוע-שבועיים - אהה ,עכשיו אתם ממהרים להתחתן ??
) , אז נניח ... תחשוב - להצטרף לעתודה מהסיבה שציינת זה כמו לומר - בואו נעבור לגור באילת , אין שם מע"מ , לכאורה נכון עובדתית , אבל בהחלט לא מתאים בשביל כולם . פלטרון

פלטרון

New member
לא לכולם יש את המקור ...

מה לעשות .
אני בכלל בן-אדם שמאמין בלצטט אחרים כדי להוכיח נקודה שנוגעת לי אישית. מעין אסטרטגיית ויכוח שכזו ... והציטוט של היום : Common sense is not that common - מישהו מהסרט "המנסרים מטקסס הדור הבא". ועוד שניים : - מי שמקווה להרבה, עלול להשיג מעט. מי שלא מקווה כלל, לא ישיג דבר ( המשחר MAFIA ) - להפקיד בבנק זו לא השקעה בטוחה , להשקיע בעצמכם היא השקעה בטוחה ( נינה - "תהרוג אותי וזהו" ) . מספיק ציטטות ליום אחד פלטרון

rodsh

New member
מה אתה רוצה?

מישהו אמר שזה מתאים לכולם? ברור שזה לא מתאים לכולם. אל תשכח שבעצם לימודים בגיל 18 זה מה שמקובל ברחבי העולם ואצלנו זה "שונה" בגלל הצבא. וכן, אני לא שקרן והעובדות שציינתי הם נכונות. אני מכיר אפילו מישהו שעבר 4 מקצועות! עד שהחליט מה הוא רוצה... הבעיה היא שזה לקח לו שנתיים. ייתכן מאוד שגם בגיל 18 הוא היה מתלבט אבל אם הוא היה לומד משהו בגיל צעיר יותר היום הוא היה יכול לעבוד בתחום אותו הוא רכש וללמוד משהו אחר בצורה נוחה יותר. H20, בוודאי שאפשר להמשיך לתארים גבוהים גם לאחר הצבא וכי מישהו ניסה לטעון שלא? (שוב פעם הילדה לא קרא את ההודעה עד הסוף?
). דווקא יותר התכוונתי לעניין התואר הראשון שיש רבים שנאלצים להתפשר בגלל הצורך לרכוש מקצוע מהר ולהיכנס לאזרחות. הזכרתי את עניין התואר השני רק כדי להציג את האפשרות של העתודאי לעבור הסבה בתחום מאוחר יותר של חייהם. ברור שיש יוצאי דופן בשני המחנות וברור שיש כאלה שיודעים כבר מגיל צעיר מה הם רוצים ללמוד ועבורם זה לא ממש משנה אבל עניין הגיל כיתרון בלימודים עבור עתודאי אינו מוטל בספק לפי דעתי. בהצלחה

H20

New member
רודש... מה שכתבתי בהודעה השנייה היה

מכוון מן הסתם למייקל, שלדעתי הגזים בתיאור הקשיים העומדים בפני תלמידי התואר השני.

פלטרון

New member
אני חושב שאתה לא קראת את ההודעה

1) תראה, אתה כותב לך בביטחון מוחלט בסוף ההודעה : "עניין הגיל כיתרון בלימודים עבור עתודאי אינו מוטל בספק לפי דעתי" . אני מטיל ספק בקביעה שלך . למה החלטת שגיל 18 זה הגיל הכי טוב להתחיל ללמוד בו. רוצה חיסרון אחד מידי - אין חופש מהתיכון לאוניבר´ . 2)" אני חוזרת ..." - אם אתה מגיע בגיל מוקדם מידי, ייתכן ותשנה דעתך לגבי המסלול המועדף עליך. אם תגיע בגיל מאוחר יותר ייתכן ולא תצטרך לשנות דעתך כלל , כי היא כבר תהייה מגובשת באופן מוצק יותר. 3) אני לא חושב שהאופטימום יושב לו בגיל 18 . אגב - גם בעולם לא מקובל להתחיל ללמוד בגיל 18 , מיד לאחר סיום התיכון. אמנם אין 4) אתה יודע מה - מה שכתב אמיר נכון בהחלט - ללמוד בקצב של 3 לסמסטר ( וזה קצב מהיר, לרוב אפשר לכל היותר שניים, וזה גם מה שמאפשרים לך ) , אומר שלאחר 5 שנים, יהיו לך 10 מקצועות . 10 מקצועות לא מזכים אותך בתואר ראון נוסף ! הערות : 5) מי שמשנה דעתו כל-כך מהר, עוד לפני שעברו שנתיים שלוש של ניסיון במקצוע- סימן שנכנס מהר מידי ללימודים, ורצוי היה שיגבש לו החלטה ( שימצא את עצמו - בקיצור ) לפני שהוא נכנס להשקעה כל-כך כבדה של זמן,מאמצים, אנרגיה וכסף (שלו ושל הצבא !
) . (בדיוק כפי שטען אמיר ) פלטרון

amir_aikido

New member
שאלה קטנה

יש נקודה שמאוד תמוהה בעיני בטיעון שלך: עד כמה אתה חושב שפשוט לעשות תואר ראשון במקביל לשירות בצבא ? ואם אתה יכול לעשותזאת כשאתה עתודאי, למה שלא תוכל לעשות זאת כסתם חיל / קצין ? בנוסף, אני לא יודע מה המצב הנוכחי בדיוק (הי עבר הרבה זמן מאז שהשתחררתי), אבל למיטב הבנתי אישור לימודים מהצבא ניתן רק ללימודים לתואר שני באותו התחום פחות או יותר. לפחות כשהמדובר באישור שחורג מהסטנדרט לכל איש קבע (שעות ע"ח הצבא וכו´). תוסיף לכך את העובדה שתואר ראשון ברוב האוניברסיטאות בארץ וברוב הפקולטות דורש לימודים של יום שלם ולא מתוכנן רק ללימודי ערב (בתואר שני יש יותר מוכנות להתפשר בנושא). ושכמות הנקודות להן אתה נדרש בתואר ראשון בד"כ מאוד גבוהה כך שמספר הקורסים שתעשה במהלך השירות הצבאי הארוך שלך ימצמו אולי שנת לימודים אחץ. ותבין למה הטיעון שלך נשמע לי מאוד שולי, והאנשים הבודדים אליהם הוא רלבנטי הם לדעתי בדיוק לא הקהל הרצוי של העתודה, שצריך להיות אנשים שיודעים במה הם רוצים לעסוק בחיים לפחות מבחינת כיוון כללי (אני אישית לא חושב שהייתי סובל אם הייתי לומד מתמטיקה+פיזיקה או מדעי המחשב במקום הנדסת-אלק´, בטווח הארוך העיסוקים מאוד דומים ואני בטוח שיכולתי למצוא גם שם תחומים שהיו מענינים אותי). אמיר

למעלה