בקשת סליחה

בקשת סליחה

באוירת יום הכיפורים הממשמש ובא הייתי רוצה לדעת האם מישהי מכותבות הפורום סבורה כי היא זו שצריכה לבקש סליחה מחמותה, על עוול שגרמה לה, על כך שציערה אותה, העליבה אותה, על כך שלקתה בשיפוטיות יתר כלפי חמותה או סתם גרמה לה עוול מיותר, שאולי עם עוד קצת סבלנות והפעלת שיקול דעת היה יכול להמנע.
אין לי ספק שכולן סבורות שחמותן היא החייבת בבקשת הסליחה. השאלה נשאלת היא: האם יש בנו את האומץ והכנות להיישיר מבט ולראות גם את נקודת המבט האחרת ולבקש סליחה?

mykal

New member
סליחה אם אומר

בעיני ניסוח השאלה--הוא פרובוקטיבי.(ואם אני טועה--תקני אותי.)

כשאת מעמידה בצורה ששאלת את יוצאת מתוך הנחה
שהכלות הן הגורם האשם.--וזה מקום לא נוח לעמוד בו,
אפילו לא כדי להרהר בענין הסליחה.

אגב, תמיד בריב או בכעס יש שני צדדים, אז גם אם
הכלה 'אשמה' יש חמות בוגרת--שכדי ללכד את המשפחה אמורה לתת דרך ולמצוא מסילות אל לב הכלה.
מה דעתך על דברי אלה.

נ.ב. אם תעני לי--מבטילה להתיעץ איתך-אם אני אמורה לבקש סליחה ממנה.

בקשת סליחה

מטרת השאלה לא היתה לעורר פרובוקציה, אלא לבדוק בכנות האם יש לנו האומץ והיושר הנדרש כדי לבחון את מעשינו והתגבות שלנו בניהול יחסינו עם החמות. אני לא יוצאת כלל וכלל בהנחה שהחמות היא האחראית ל"קלקולים" , אבל יחד עם זאת סבורה שלעיתים קרובות גם הכלה לא טומנת ידה בצלחת, וגם ממנה נדרשת בגרות להודות בכך.
ל

אושי231

New member
את יודעת, כשעושים סטטיסטיקה

למשל ומעבירים שאלון, יש חשיבות עצומה לניסוח השאלות. מספיק שהשאלות מנוסחות על דרך השלילה ולא על דרך החיוב וזה כבר משנה את התשובות של הנבדקים.
ולכן, כשאת מנסחת שאלה כמו שניסחת, זה ברור שהשאלה היא לא אובייקטיבית ואת גם לא תקבלי תשובות אובייקטיביות ואת יוצרת אנטגוניזם כלפייך מצד הכלות בפורום.

mykal

New member
אהה וגם לי יש שאלה,

באוירת יום הכיפורים הממשמש ובא הייתי רוצה לדעת האם מישהי מכותבות הפורום סבורה כי היא זו שצריכה לבקש סליחה מכלתהה, על עוול שגרמה לה, על כך שציערה אותה, העליבה אותה, על כך שלקתה בשיפוטיות יתר כלפי כלתהה או סתם גרמה לה עוול מיותר, שאולי עם עוד קצת סבלנות והפעלת שיקול דעת היה יכול להמנע.
אין לי ספק שכולן סבורות שכלותיהן הן החייבות בבקשת הסליחה. השאלה נשאלת היא: האם יש בנו את האומץ והכנות להיישיר מבט ולראות גם את נקודת המבט האחרת ולבקש סליחה?

ומה דעתך?

אושי231

New member
נהדר

אהה יש לי תשובה

השאלה בהחלט מופנית גם לחמיות. האם הן צריכות לבקש סליחה מכלתן? זה פועל לשני הכיוונים.

mykal

New member
ברגע שהסכמת

שהשאלה מופנית לשני הצדדים,
ושבעצם--כל צד תורם את חלקו 'לריב' 'למלחמה'

השאלה מי צריך לבקש סליחה--ואולי לא צריך לבקש סליחה,
אולי מספיק שהחמות (בעיני היא אחראית ואינטרסנטית יותר) תאמר--בואי נשים את העבר מאחורינו וננסה לערוך
תיאום ציפיות לשתינו יהיה נוח ונעים בקשר המשפחתי .

ה'חפירה' והנבירה כשאין תקשורת, או החיטוט וההצפה בכאב,
צריך להעשות עם מתוך, אחרת זה יוביל לפיצוץ נוסף.--שלפעמים אין ממנו תקומה.

ועוד משהו עקרוני-כדי ל'חיות' יחד צריכים לרצות שני הצדדים--אחרת גם סליחה לא תועיל.

(רק שתדעי אני כלה ואני חמות לכמה כלות)

רחליקה האחת

Member
מנהל
כן, אני מבקשת מחילה ענקית מחמותי על

שהתאהבתי בבן שלה וגם על שהוא התאהב בי!

העוול הכי גדול שנגרם לה הוא שאנחנו יחד למורת רוחה.

מן הסתם זה מצער אותה בכל דקה!

ayaht

New member
סליחה שנולדתי.

סליחה שהבן שלך אוהב אותי.
סליחה שהסכמתי שהוא יגור איתי.

זה היה בציניות.
ועכשיו ברצינות. ובכאב.

תכלס?
שהקב"ה יבקש סליחה ממנה.
על חיים אומללים.
על אסונות שאי אפשר להשתקם מהם.
על שיברון הלב.
על אובדן השפיות.
על המחלות.
על הדמנציה.

שיבקש סליחה ממנה, ומכל אוהביה שנאלצים לעמוד חסרי אונים מבלי יכולת לעזור.
שיבקש סליחה מכל מי שבמצבה. ממי שזוכה לאריכות חיים, אבל לא לאיכות חיים.

אני ביקשתי סליחה

אם אמרתי או עשיתי משהו שהעליב או פגע.

אני לא חושבת שמקומנו להחליט אם עשינו עוול או לא, לפעמים בנאדם נפגע כי הוא נפגע (אני מדברת על אנשים נורמלים, לא על נעלבים סדרתיים), אז ביקשתי סליחה כי בטוח שהיא נפגעה ממני, והיא ביקשה סליחה ממני, וגם האמא המתוקה שלי ביקשה ממני סליחה - והגענו ליו"כ קצת יותר טובות.

מעולם לא ציפיתי ולא קיוויתי שיבקשו ממני סליחה ואני גם לא קשת עורף - אני סולחת גם אם לא ביקשו ממני, כי אני אוהבת את עצמי ולא רוצה להסתובב עם מטען. זה לא פשוט, אבל שווה.

סליחה מהפורום הכוחני על כך שאני מסתדרת

עם חמותי ואף מעזה ברוב חוצפתי לאהוב אותה ולהיוועץ בה
להתחשב בה
ולהרשות לה לנהל מערכת יחסים מקסימה עם הנכדים שלה
סליחה
ברור לי שיש כאן כמה בנות שרואות בזה בגידה בקוד המלחמה של כלות נגד הסבתות שהן לא אמא שלהן ולכן ברור מאליו שהן מסוכנות

אז סליחה

למעלה