בקשת סיוע

guyg12

New member
בקשת סיוע

שלום לכולם אודה על סיוע בחיפוש ברשומות בארצות הברית על עץ שלם של המשפחה שנעלם בתחילת המאה ה20 (ככל הנראה היגר לארה"ב). מדובר בשני אחים מקס ומרקו גרוסמן שם האב מנדל שם האם פני הם מבוקרסט או מגלץ מה שידוע לי שתאריך הלידה של האב מנדל הוא 1863 . הסבא שלהם הוא סולומון גרוסמן יליד 1838 נולד ברוסיה והיגר בגיל 14 ליאסי מולדוביה. יתכן שלאשתו של מקס קוראים קרוליין CAROLINE . כמו כן אני מתעניין במשפחת אדלר מהילינהאוסן מגרמניה מה ישדוע לי הינו שהסבא רבה הינו שאפטי יליד 1856. תודה מראש גיא. מתעניין במשפחות אדלר - הילינגהאוסן והמבורג גרמניה ,אנגליה והולנד שפאך - גרמניה גרוסמן, יעקובסון ופורשמידט - מולדביה, רומניה

aharondavid

New member
ראשית חוכמה - אליס איילנד

סביר שמי שהיגר לארה"ב בתקופה זו, עבר דרך אליס-איילנד. ניתן לחפש ישירות באתר של אליס-איילנד, אך רבים (וגם אני ביניהם) מעדיפים את מנוע החיפוש של סטיב מורס: stevemorse.org כאשר תמצא שם את מבוקשך - אני משוכנע שחברי פורום אחרים יוכלו לסייע לך להמשיך במשימה בתוך ארה"ב. בהצלחה!

aharondavid

New member
הנה אפשרות אחת..

5 Grossmann, Marcu Jassy, Roumania 16 1897 M S Feb 24 1913 Prinz Friedrich Wilhelm Bremen שים לב - עפ"י הרישום, הוא הגיע מנמל ברמן, באניה פרינץ-פרידריך-וילהלם

aharondavid

New member
והנה אחיו...

Grossmann, Max Jassy, Roumania 19 1894 M S Feb 24 1913 Prinz Friedrich Wilhelm Bremen זהה לפרטים הקודמים, למעט שם פרטי, גיל/שנת לידה (מקס בן 19 בהגעה, מארקו היה בן 6). שכחתי לציין - 1913 היא שנת ההגעה לארה"ב. בהצלחה הלאה - אני נתקעתי במחקרי כבר בשלב הזה, ולכן איני כה מנוסה "בתוך" ארה"ב...

aharondavid

New member
תיקון...

כמובן, מרקו היה בן 16 ולא בן 6 בהגעתו. הפרטים המלאים, כולל צילום ספר הנוסעים בכתב יד - באתר אליס-איילנד.

guyg12

New member
יש התקדמות

יש התקדמות אבל עדיין לא במשפחת גרוסמן אלה במשפחת אדלר. היום יצרתי קשר טלפוני עם בחור מניו יורק שהתברר שהינו בן דוד שלי מקרבה שניה (בן של בת דודה של אמא שלי) ממשפחה איתה מעולם לא היה לנו קשר דרכו נוצר קשר עם בת דודה חורגת שמסרה לי את כל הידוע לה על משפחתו של אבי פשוט גיליתי משפחה שלמה שלא ידענו על קיומה ובעיתוי מצמרר היום ערב יום השואה גיליתי שלמרות שידענו כל השנים שהמשפחה ניצלה מהשואה. גליתי שסבא של אמא נספה במחנה ריכוז. ממשיכים קדימה. מתעניין במשפחות אדלר - הילינגהאוסן והמבורג גרמניה ,אנגליה והולנד שפאך - גרמניה, ברזיל גרוסמן, יעקובסון ופורשמידט - מולדביה, רומניה

ולעניין הגרוסמנים - מוטב שתעיין

באתר אליס איילנד במניפסטים המקוריים, ובפרט בפרטים של קרוב המשפחה בארה"ב אליו הגיעו האחים (כמעט וודאי שאלו הם קרוביך, כיוון שהם מציינים שם שמאחור נותר אביהם, מנדל). לאחר מכן, השלב הבא יהיה לאתר את האחים במפקדים. ניסיתי אתמול, אך הזמן לא היה בידי להמשיך. כדאי לך להוריד את כל דפי המפקדים המתאימים של אנשים עם שם זה (בני אותו גיל בערך). בדף המפקד המקורי מופיעה שנת ההגירה, כך שניתן להצליב את המידע עם זה המופיע באליס איילנד (ולקחת בחשבון חריגות בשנים המדווחות). אחרי שתמצא אותם במפקדים - נוכל להתקדם. במפקדים תוכל לחפש ולעיין באתר Ancesty.com, ניתן להירשם לשבועיים התנסות חינם במאגר המפקדים. ארנון

למעלה