בקשת סיוע חשובה

בקשת סיוע חשובה

בין כל המאמצים שלנו לסייע ליציאה בשאלה, אחת הפעולות שאנחנו עובדים עליהן במסגרת היוזמה יוצאים לשינוי היא בניית אתר אינטרנט, שיהווה מעין פורטל מידע כללי ליוצאים בשאלה.

אחת המטרות העיקריות של הפורטל תהיה יצירת מאגר מידע מקיף על יוצאים בשאלה, יציאה בשאלה, ומידע בסיסי למי שבתחילת הדרך.
בין השאר נרצה לאגד את כל הכתבות/מאמרים/ראיונות/תחקירים על הנושא, כך שכל מי שרוצה יוכל לקבל תמונה מקיפה של התופעה.
בנוסף לכך גם נרצה לאגד את כל המידע המעשי הנדרש ליוצא, בתחומים כמו חיפוש דירה, מציאת עבודה, מלגות ללימודים ועוד.

יש לנו כמה מתנדבים שעובדים על בניית האתר עצמו וכמה מתנדבים נוספים שאחראים על ריכוז החומר, אבל ברור שהיכולת של אנשים רבים למצוא מקורות עולה בהרבה על זו של אנשים בודדים.
כיוון שכך - אני ממש אשמח אם תוכלו לשלוח אלי קישורים או כל סוג אחר של חומר שיצא לכם לאסוף בעבר על נושא היציאה בשאלה והמסתעף. אתם תביאו בכך תועלת רבה ליוזמה חשובה מאד.

כמו כן, אם יש ביניכם אנשים שרוצים להירתם למשימה של בניית האתר (לבעלי היכרות עם דרופל) או של איסוף החומרים, אנא פנו אלי.

תודה מראש ותזכו למצוות...

יעקבאבן

New member
באתר של הלל

באתר הלל ישנם הרבה דברים טובים, כגון „הא"ב של עולם החילוני, שעזר ועוזר לי הרבה, ועוד, גם באתר של footsteps יש כמה דברים.

בחלק האמונה, התורני, והמסתעף אוכל לעזור, תאמר לי נושאים ואשתדל עליהם
תודה על הפורום, האתר, וכל הפעולות.

תודה רבה

אנחנו אכן עוברים גם על האתרים של הלל, footsteps ו-OTD.

החלק האמוני וכו' לא אמור להיות חלק מהאתר, כדי ליצור הפרדה ברורה בין הסיבות ליציאה בשאלה לבין הסיוע למי שבחר לעשות זאת.

freeonly

New member
וגם כמה ספרים

"נהג חדש", שבתאי קור, הוצאת כרמל
"וכי נחש ממית", ישראל סגל, הוצאת כתר
ושיודע לשאול", שמעון לב, הוצאת חרגול
"אלוהים לא מרשה", חנוך דאום, הוצאת ידיעות אחרונות / ספרי חמד
"מכתב לרב", ינאי, הוצאת ירון גולן
"שאלות על אלוהים", הוצאת שרשים / הד ארצי
"אפיקורוס בעל כורחו", יהושע בר-יוסף, הוצאת כתר
"סוף התחלה חדשה", רן חכים, הוצאת ספרית פועלים
חוברת חופש מספר 2 - "יש אלוהים? - יוצאים בשאלה מספרים על עצמם והאם יש אלוהים שאיכפת לו מה אנחנו עושים?", הוצאת עמותת "חופש"
"Jewish Orthodoxy and Its Discontents" ("האורתודוקסיה היהודית והסלידה ממנה - התנגדות לדת ויציאה בשאלה בישראל העכשווית", ספר באנגלית) מאת Marta F. Topel בהוצאת University Press of America

בן כפר

New member
בהצלחה עם המיזם

לא יכול לסייע ממש בתחומים אותם מנית לעיל, אבל כבוד על היוזמה וכו'

גם בפעילות עם בוז'י הרצוג אתם עובדים נכון ושאפו על כך.

למעלה