בקשת סיוע חשובה

בקשת סיוע חשובה

בין כל המאמצים שלנו לסייע ליציאה בשאלה, אחת הפעולות שאנחנו עובדים עליהן במסגרת היוזמה יוצאים לשינוי היא בניית אתר אינטרנט, שיהווה מעין פורטל מידע כללי ליוצאים בשאלה.

אחת המטרות העיקריות של הפורטל תהיה יצירת מאגר מידע מקיף על יוצאים בשאלה, יציאה בשאלה, ומידע בסיסי למי שבתחילת הדרך.
בין השאר נרצה לאגד את כל הכתבות/מאמרים/ראיונות/תחקירים על הנושא, כך שכל מי שרוצה יוכל לקבל תמונה מקיפה של התופעה.
בנוסף לכך גם נרצה לאגד את כל המידע המעשי הנדרש ליוצא, בתחומים כמו חיפוש דירה, מציאת עבודה, מלגות ללימודים ועוד.

יש לנו כמה מתנדבים שעובדים על בניית האתר עצמו וכמה מתנדבים נוספים שאחראים על ריכוז החומר, אבל ברור שהיכולת של אנשים רבים למצוא מקורות עולה בהרבה על זו של אנשים בודדים.
כיוון שכך - אני ממש אשמח אם תוכלו לשלוח אלי קישורים או כל סוג אחר של חומר שיצא לכם לאסוף בעבר על נושא היציאה בשאלה והמסתעף. אתם תביאו בכך תועלת רבה ליוזמה חשובה מאד.

כמו כן, אם יש ביניכם אנשים שרוצים להירתם למשימה של בניית האתר (לבעלי היכרות עם דרופל) או של איסוף החומרים, אנא פנו אלי.

תודה מראש ותזכו למצוות...

רעיון מצוין

בזמנו נשענתי על מידע שמצאתי באתרים קיימים כמו הלל ודרור ככה שנראה לי שבעניין הזה אין לי יותר מדי מה לתרום. בקשר לצבא אני חושב שאני יכול לעזור קצת כי גם יש לי הרבה ידע וגם יש לי קשר עם גורמי שלישות ות״ש שיכולים לנסח בצורה מובנת את כל ההקלות והאופציות הקיימות

נשמע טוב...

אני בכוונה לחזור להשלמת שירות צבאי ואני אשמח לשמוע מה יש לך לייעץ לי... תוכל ליצור עימי קשר בפרטי?

spag

New member
יופי של רעיון

זה רעיון נחמד, אבל...אבל...אם יורשה לי... - למי זה טוב?

כתבות/ראיונות/תחקירים? האם מה שחשוב ליוצא הוא "תמונה מקיפה של התופעה"?
דירות, עבודה, מלגות - האם יוצא רוצה לחפש את כל אלה רק בקרב יוצאים אחרים? יש אתרים יעודיים לכך.

ובכל מקרה - את כל זה אפשר לרכז בפורום הנוכחי: יש מקום ייעודי למאמרים, ללינקים ולמידע נוסף.

מה שיוצא צריך - זה אנשים לדבר איתם ואנשים שיכולים לעזור לו: הפורום, עמותת הל"ל, קרן עמר. מה היתרון בעוד פורטלון?

שבת שלום!

בוודאי שיורשה לשאול

ואני גם אשיב.

זה טוב לכל יוצא בשאלה בתחילת דרכו, ומי ששוקל לצאת בשאלה אבל לא יודע במה כרוך הצעד והאם הוא אפשרי.

אנשים רבים שנמצאים בתחילת התהליך, רוצים מאד לשמוע על יוצאים אחרים, להבין עד כמה התופעה משמעותית, איך היא נחווית בעיני יוצאים וחילונים וכן הלאה והלאה.
אם תנסה להיזכר באופי השאלות של יוצאים חדשים שהיו מגיעים לפורום, חלק משמעותי מהן עסק בדיוק בעניינים האלה - מה חשבתם? האם היה קשה? כמה יוצאים יש? וכדומה, ולכן כל ראיון עם יוצא ותיק, סרט דוקומנטרי על הלל או תחקיר על היקף התופעה יעניינו אותו מאד.

גם לגבי דירות עבודה וכו' - מרבית היוצאים בתחילת הדרך לא יודעים היכן לחפש. אני מדבר איתך על סיפורים ברמה של בחור שלא הצליח למצוא דירת שותפים במשך תקופה מסויימת, כי הוא כל הזמן חיפש בקטגוריית "השכרה" במקום "שותפים" באתרים הרלוונטיים, ומדובר על בחור שיצא מסביבה לא סגורה במיוחד.
אני לא מתכונן לפתוח לוח לתיווך דירות (למרות שאולי נוסיף גם פורום פנימי לדירות מפה לאוזן של יוצאים, או חשוב מכך - חיפוש שותפים, שזה משהו שהרבה פעמים יוצאים מנסים למצוא), אבל בהחלט יש צורך בריכוז לינקים לאתרים המתאימים, טיפים למה שצריך לחפש בדירה חדשה, וכל הדברים שהרבה אנשים מצליחים למצוא לבד, אבל יסייעו מאד לשאר היוצאים.

הפלטפורמה של הפורום רחוקה מלהתאים לפורטל מידע מלא, וכשתראה את האתר שיעלה לאוויר אתה תבין עד כמה האפשרות הזו רחוקה מלמלא את הצורך.

האם פורטל (למה להוסיף את ה-"ון"? יש לך מושג מה סדר הגודל של האתר שאנחנו עובדים עליו?) הוא הדבר החשוב ביותר ליוצא? לא יודע. האם הוא תורם משהו שהפורום, הלל עומר והשאר לא מספקים? ברור שכן.
אגב, האתר הזה כנראה גם יספק פלטפורמה לתקשורת עם יוצאים אחרים, אבל על זה בהמשך.

spag

New member
לא השתכנעתי.

התלבטתי אם לתת מהזמן שלי ולהצטרף אליכם בבניה של האתר הזה.

אני בטוח שזה יהיה משהו יפה, אבל גם אין לי ספק שהפורום בתפוז יכול לתת תשתית מצויינת לכל הדברים שהגדרת.

(פורטלון - ביחס לאתרים אחרים שמספקים שירותים דומים לקהל הרחב. הכל יחסי.)

שים לב שההודעה שלי לא הופנתה למתנדבים

(הזכרתי את האפשרות הזו רק כבדרך אגב בסוף), כל שביקשתי מאנשים הוא לשלוח את אוספי הקישורים שכנראה אגרו במהלך השנים, כדי שנוכל לשלב אותם באתר.

כל הכבוד

קראתי בשבת ששמואל אליהו טען שהשמאל היהודי ממשיך להתקיים בגלל היוצאים בשאלה
בסוף זה יהיה נכון....
מתי האתר מתוכנן לעלות?

אגב, רעיון לתוכן נוסף באתר

לרכז חומר על יוצאים בשאלה שהצליחו בעולם החילוני-סופרים, עתונאים, אקדמאים, אומנים, ועוד, גם לא מפורסמים.
כך שיווצר הרושם הנכון שאפשר להתברג ולהצליח בעולם החילוני עם כישרון וקצת מזל, ולא רק לשרוד.
פעם קצת בדקתי את התחום הזה, אני בטוח שזה מענין/עשוי לענין חלק מהיוצאים.

רעיון מצויין

באופן כללי - יוצאים בשאלה מפורסמים, לטוב ולרע (למרות שאני בקושי יכול לחשוב על דוגמאות של "לרע").

אעביר את זה לאחראים.

שפרה קורנפלד,דוד לביא, מיקה החשפנית מאלנבי..

יוכי ברנדיס. אבל הכי הצלחה זאת מיקה החשפנית של אלנבי...

Sonic hedgehog

New member
שאלה

אם יש לי 3 מאמרים שאינם first author בג'ורנלים עם אימפקט פקטור מעל 10, זה אומר שאני הצלחה או לא?

למעלה