מידע על קורינדו
ראשית אני מתאמן בקורינדו אייקידו, כך שבאופן טבעי דעתי תמיד תהיה משוחדת, קח זאת בחשבון כשאתה קורא את הודעתי. אני גם לא רוצה לנסות ולשכנע אותך להגיע דווקא לקורינדו אלא יותר לנסות ולעזור לך להבין את ההבדלים בין השיטות השונות כדי שתחליט אתה לעצמך. ראשית, עוד חומר על האייקידו כולל היסטוריה גישה וכו´ מנקודת המבט של מתאמן בקורינדו תוכל למצוא ב- מאמר באתר וושו באותו האתר יש ברשימת המאמרים גם מאמר על שיטת האייקי-ג´וג´יטסו: רוח הסופה וגם מספר מאמרים וראיונות שקשורים לאייקידו של אאושיבה. מנקודת המבט האישית שלי "קורינדו אייקידו" קרוב יותר לג´ו-ג´יטסו הקלאסי ולשיטת רוח הסופה מאשר להרבה מסגנונות האייקידו האחרים מהבחינה של תפיסת הקרב. ועדיין, אני מתרשם שהתנועה בקורינדו הרבה יותר רכה וזורמת מאשר בשיטת רוח הסופה (ההתרשמות היא רק מראיה של אימונים של המורה וקבוצת רוח הסופה בפארק הירקון). אני לא הייתי מחשיב את "קורינדו אייקידו" כסגנון אגרסיבי או אלים
אלא כסגנון ששומר על אקונומיות תנועה ולא מוותר על היעילות טכנית ופוטנציאל הנזק לתוקף או במילים פשוטות מתייחס יותר לנושא של ההגנה העצמית. ככל שעולה הרמה אתה מגלה שהטכניקות הרבה יותר יעילות וחזקות דווקא כשמפעילים אותן בעדינות
בתנאי שיודעים איך לעשות זאת נכון. מהבחינה הזו קח בחשבון שזמן הלימוד של קורינדו לרמה שתוכל להגן על עצמך הוא בפירוש די ארוך אצל מתאמן ממוצע וחסר ניסיון קודם. התייחסת גם לג´יו ג´יטסו סתם, רוב (אבל לא כל) המורים שמלמדים תחת שם זה, אינם מלמדים אמנות לחימה מסורתית אלא שילוב מודרני ואישי שלהם שמבוסס על הידע שהם צברו. הידע של חלק מהמורים האלה מאוד חסר, כך שאני ממליץ לך לברר טוב טוב מי המורה שמלמד תחת שם זה. ובכך הגעתי לנקודה הכי חשובה - אתה מגדיר איזו שיטה אתה רוצה ללמוד מתוך מחשבה שהגדרת השיטה היא החשובה ולא היא. מורים שונים שמלמדים את אותה שיטה נותנים דגשים שונים. ויכול להיות מורה לקורינדו אייקידו ש- 99% מהתייחסותו באימון תהיה לנושא הרכות והתנועה הפנימית - כשהייתי ביפן אחד המורים שלימדו אותי היה בעל גישה כזו והוא דאן 8, שאלתי אותו על כך והוא אמר לי שהוא כמתגורר ביפן המודרנית איננו חש בכל צורך לדעת להתגונן... ובאותו האופן יתכן מורה לסגנון אחר שידוע כפחות אפקטיבי/יעיל/מעשי להגנה עצמית שיתן המון דגש לנושא זה באימון. אני אמליץ על המורה שלי, מידיעה שיש מספיק אחרים בפורום שימליצו על המורים שלהם (שבהחלט ראויים להמלצה): אני לומד במועדון שירוקאן: המורה שלי הוא סנסי שלמה דויד, דאן 6 בקורינדו אייקידו וראש השיטה בישראל. שלמה הוא מורה מקצועי לאמנויות לחימה וזהו עיסוקו העיקרי כבר הרבה שנים. מלבד האייקידו הוא למד ומלמד גם קראטה (שיטוריו) וג´ודו (לא תחרותי) והוא בעל ידע מדהים בהיקפו באמנויות הלחימה היפניות וגם בהיסטוריה שלהן. גישת הלימוד שלו היא יותר מערבית וכוללת שימוש רב בהגיון, בפיזיקה ובאנטומיה להבנת הטכניקות והתיחסות מינימלית בלבד לתחום המיסטי (קי) ולפילוסופיה מעבר לצורת העבודה הנכונה באימון (זה אלי יפתיע רבים אבל אני רואה שתלמידים שמתמידים כמה שנים מגיעים לדברים האלה לבד מתוך היסודות שניתנים על המזרון). סנסי שלמה מאוד מדגיש את נושא ההגנה העצמית והיעילות של כל טכניקה גם בלי שיתוף פעולה של התוקף\ באופן טבעי נושא זה הולך ומשתפר עם השנים ובתחילת הלימוד בהחלט יש שיתוף פעולה של התוקף עם המגן לטובת הצלחת הטכניקה. המועדון נמצא ברחוב איילת השחר 4 בת"א (או 3 אני לא בטוח כרגע) בקומה הרביעית של בניין לתעשיה קלה. הרחוב נמצא דרום-מערבית ומעט מעל מחלף לה-גרדיה שעל האיילון. מספר הטלפון הוא : 5373449 - 03 אימוני אייקידו יש בימים א´,ג´ וה´ והם מתחילים בשעה 20:30 בערך ומסתיימים ב- 23:30 בערך (יש לנו נטייה לאחר בשניהם). אם אתה מגיע רק לצפות אני ממליץ שתתכנן להשאר עד סוף האימון כי האימונים הם בגישה מתעצמת - מתחילים ברמה בסיסית ועולים במהלך האימון כשהאימון מסתיים לעיתים קרובות בראנדורי (משחק קרב חופשי) עם כלי נשק מסורתיים. כל האימונים פתוחים לכל הרמות אבל האימון ביום ה´ מיועד בעקרון להיות האימון היותר מתקדם / אישי והאימונים בימים א´ וג´ הם יותר בסיסיים (בתלות בנוכחים באימון כמובן). כעקרון, אין אצלנו שעורי דוגמא, פשוט בשיעורים הראשונים לומדים נפילות גלגולים ושאר אלמנטים של בסיס שדורשים המון תשומת לב של המאמן (ולעיתים קרובות הצמדה של חגורה חומה/שחורה לחניכה אישית) ואנחנו לא מוכנים לעשות זאת לאדם שבא "רק להתרשם", באופן טבעי האימונים האלה גם שונם לחלוטין מהאימונים כשעוברים את מדרגת הבסיס. חוץ מסנסי שלמה יש עוד כמה תלמידים ותיקים בשיטה שמלמדים, האחד בביה"ס של רוני קלוגר בפ"ת (רן לירון, דאן 2) והשני באיזור באר-שבע (קראל ריש, דאן 2 מאוד ותיק). למיטב ידיעתי הקבוצות של שניהם הן יותר צעירות (הרוב מתחת לגיל 18). מקווה שעזרתי לך במידע אמיר