בקשת ייעוץ

einat34

New member
בקשת ייעוץ

אני בהליכי גירושין, לאחרונה תבעתי את בעלי בבית משפט לעינייני משפחה. מאז הוא ניתק מגע עם הילד. הילד עליז שמח, חיוני ובסדר גמור. אנחנו מדברים על כך שאבא לא גר עכשיו בבית אלא אצל סבתא וכשהוא יוכל הוא יתקשר. בשבת היינו בסופשבוע עם חברים, ואחד הילדים שאל את בני איפה אבא שלך, הילד שלי ענה לא הוא לא מתקשר כנראה הוא לא רוצה אותי יותר...כיצד עליי להבהיר לו את המצב בצורה הטובה ביותר למינימום פגיעה לעתיד?

גרא.

New member
einat34,הדרך הנכונה ביותר להסביר

לבנכם,היתה צריכה להיות, ואולי גם אפשר עוד לעשותה, היא בפגישה משולשת של שנים עם הילד,שאני מניח על פי תגובותיו שהוא אינו צעיר מדי ומסוגל להבין את הנאמר לו. ובכן,יש צורך בפגיש כזו שבה אתם , ל אחד בתורו ועל פי סגנונו.לומר לידל משהוא בסגנון הבא:"אנחנו לא אוהבים יותר אחד את השני, ולכן אנחנו נפרדים. אבל שנינו אוהבים אותך וממשיים להיות ההורים שלך.. יהיו לך שני בתים זה שאתה גר בו ובית נוסף של אבא (או אמא לפי החלטת השופט/ת)." ילד בר הבנה, יכול את זה להבין. גם אם לא להסכים.מותר לו כמובן לבכות, לשאול שאלות,וכדומה. אבל התשובות הן בסגנון הזה, בלא הטחת האשמות הדדית. לעיתים אפשר לעשות את זה בליווית איש מקצוע, פסיכולוג או מגשר.בנוסף,כדאי לך להשתמש בביבליוטראפיה (ספרוטראפיה). כלומר להסתמש בסיפורים העוסקים בדיוק בנושא הז של הגירושין.לספר לילד,לשוחח איתו. דרך ההקשבה לספורים, ילדיםצ מזדהים עם גיבור הספורעם רגשותיו ועם ההבנה שהוא מבין את המצב.יש הרבה ספרים בנושא הז בחנויות הספרים. אני ממליץ במיוחד על ספריו של פרופ' אדיר כהן, שהתמחה בביליוטראפיה. במיחוד על האנטלוגיה "להפליג עם ענן" (2 חלקים).

למעלה