בקשת חונכת מהרוחה

בקשת חונכת מהרוחה

שלום רב ביקשתי חונכת מהרווחה לבני ביקשו להגיע לביקור בית מהחברה שישלחו את המטפלת האם מקובל ???????
ביקור בית של העו"ס של החברה והעו"ס של החברה

כן, זה ההליך לקבלת חונכת

הם בודקים איזו סוג חונכת לשלוח,
זה חלק מההליך קבלת חונכת, ולא לשכוח שחונכת מהרווחה אמורה לדווח לעו"ס מה קורה ולעדכן אותה זה חלק מהעבודה עם הילד, היא גם אמורה להגיע לרווחה להדרכות..

הורים שחוששים מהרווחה לא מומלץ לבקש חונכת מהרווחה!{גם אם זה עובר דרך עובדת סוציאלית של היחידה לאדם עם האוטיזם}

תאמת שאני ממש צריכה עכשיו

בעלי מאושפז כבר שבועיים בבית חולים ואני כל כך צריכה עזרה לשעות אחר הצהרים אז לא יודעת מה לעשות מה את אומרים ללכת על זה או לא ??????????????

אמורה להגיע לביקור בית

עובדת הסוציאלית של היחידה לאדם עם האוטיזם או עובדת הרווחה אחרת תלוי מי הגורם שמסדר את החונכת ברווחה,
ואמורה להגיע עובדת סוציאלית של חברת כוח האדם, זה הליך דומה להשמת מטפלת לקשישים על פי חוק סיעוד..

לא נראה לי שיש מה לדאוג במקרה הזה

יש כאן ילד קטן שלאחרונה גילו שהוא אוטיסט,
ואבא חולה מאוד פיזית ששוכב בבית חולים.
ואמא שצריכה לדלג בין שניהם , ובאמת זקוקה לעזרה.
זה נראה מקרה שהעו"סית הכי טמבלית לא תתבלבל לחשוב
שזה מקרה של הורים גרועים שצריך לקחת להם את הילד...

אל תגזימו!!
שתפנה לרווחה.
נראה לי שזה בדיוק המקרה שהם כן יעזרו.

ישנם גולשים שמביעים את דעתם

שהרווחה "עוזרת" להורים, וישנם גולשים ששמעו מספיק סיפורים על מנת להזהיר הורים גם אם מבקשים "רק "בקשה לחונכת, החונכת הזו היא אשה שחובתה לדווח לרווחה דווח מסודר,
על עבודתה בבית שבו היא מגיעה, היא מקבלת הדרכות שוטפות ונפגשת עם העובדות הסוציאליות, אז יש הורים שזה לא מטריד אותם ויש הורים שזה כן מפריע להם..{וטוב שכך כי יש הצדקה לזה}

dina199

New member
למיטב ידיעתי כל ילד א"ס זכאי לסומך

ממחלקת טיפול באדם עם אוטיזם ,ללא קשר לביקור בית.
הבעיה היא התקציב (ואולי זו הסיבה לביקור - לראות אם זה 'מקרה חמור' , שבשבילו יש תקציב).

ביקור בית

נעשה אחרי שאושר החונך על מנת למצוא חונך מתאים ולא על מנת לקבוע זכאות!
ההליך הזה נעשה אצל כמה ממכרי וגם אצלי וכך זה הולך ולכן למי שזה לא מתאים אז עדיף לא לבקש..

dina199

New member
ייתכן שהיה אישור.

הם הרי לוקחים את תלושי המשכורת של ההורים.
ז"א מבחינתם זה כבר ידוע כ'מקרה קשה' לפני הביקור.

אין קשר לתקציב

היא כתבה מפורשת שע. סציאלית של חברת כוח האדם תגיע וזה בדיוק חלק מההליך, הם מגיעות אחרי האישור לחונכות..
וכפי שכתבתי הקשר עם הרווחה לא נגמר בזה, יש קשר ויש חובת דיווח של החונכת לרווחה ויש הדרכה מטעם הרווחה ,
מתארת לי שלא כל ההורים מודעים לזה, מה שההורים יודעים שמגיע חונכת הבעיה שזה לא מסתיים בזה שהיא מגיעה..
וכן היא יכולה לדווח דברים שיש הורים שלא היו רוצים שידווחו..

dina199

New member
אז כנארה יש שינוי

לי בזמנו (זה היה מזמן ) אמרו בפירוש שזכאות יש , אבל תקציב אין.
ובגלל מגבלות תקציב , נותנים סומכים רק ל'מקרים קשים'

למעלה