בקשת זיהוי יינות

Desert Seagull

New member
בקשת זיהוי יינות

מבקש סיועכם בזיהוי היינות הבאים: זיהוי מבחינת איכות, עלות משוערת וכד': Lenotti Bardolino Classico 2009 Burgerspital Wurzburg Silvaner 2008 Medinet Rosemount GSM 2003 גאטו נגרו 2005 (מנחש שזה יין מת ומלכתחילה היה לא משהו..) Famille Castel Bordeaux Merlot 2006 Trio Secret 2008 ברקן זמורה 2010 (אף פעם לא שמעתי על הסדרה הזו...) מצרף תמונות:

Desert Seagull

New member
ושתי שאלות אחרונות

מה הסיכוי שהיינות חיים (בדגש על הGSM 2003) וגם - עמק האלה ק"ס VC 2005 - מה הסיכוי שחי אם היה בבית ישראלי רגיל (קרי ללא מקרר יין).

kinks

New member
לא מסובך

רוב היינות פשוטים ביותר למעט הפטיט קסטל ועמק האלה. השני יינות של הרוזמונט לפי דעתי מתומחרים בין 50-90, אני בכוונה נותן את הטווח הענקי הזה. זה לא שהם כאלה יקרים או טובים בהכרח, פשוט היבואן צרפת ישראל והתמחור שלו נועד לעשירים. הסיכוי? יש הפתעות בחיים, אי אפשר לדעת. במידה והיינות לא שלך ואתה רוצה לקנות, הייתי עושה את זה על בסיס פתיחה. אם היין נפתח והוא טוב לשלם עבורו מחיר של בציר חדש או פחות מזה בשל תנאי אחסנה. עמק האלה, פעם ה VC היה עולה סביב ה 150-170 והאחרון שלהם קפץ למחיר של 220 שח או יותר. בכל מקרה בעמק האלה את ה VC מיישנים ביקב בסביבות שלוש וחצי שנים עד שהוא יוצא לשוק אז ה 2005 שלך יצא בערך בקיץ 2008 שזה לא ממש רחוק מהיום אז יש לא רע שחי.

Desert Seagull

New member
תודה. היו שניים של רוזמאונט? רק אחד, לא?

GSM 2003 ועוד שני יינות אדומים אירופאים (לנוטי האיטלקי ובורדו כלשהו) יש לך מושג לגבי המדינט והבורגרספישקרכלשהו?

kinks

New member
יש מצב שאני התבלבלתי

אך כמו שכתבתי זה יין של 90 ש"ח בערך שבארץ עולה פי שניים כמו שליאור כתב. אין לי שמץ לגביהם אך הם נראים כמו יינות שולחניים. מצד שני נתקלתי לא פעם ביינות של שלוה עד חמישה יורו אירופאיים שמסוגלים לסחוב עשור. השאלה מה אתה מחפש בכל היינות שם? לסגור דיל על מחיר ולשתות את כולם בחודש? או פשוט למצוא את האלה שאתה אוהב?

kinks

New member
אם אתה מוכן לקחת סיכון כפול

1. שהיינות בחיים. 2. שהם יהיו לטעמך. ומציעים לך מחיר טוב, לך על זה. כי אין כמו להתנסות במשקאות, אך זה עדיין סיכון כפול. אם לא, וותר. לגבי הפטיט ועמק האלה, תשווה לווינדיפו לפני קנייה במידה והם לא שלך. מה גם שאם אתה לא בטוח לגבי עמק האלה, גי הפטיט יצא לא מזמן, יש אותו ברוב חנויות היין עדיין על המדף. עדיף לקנות משום ולפתוח עוד 3 שנים.

למעלה