בקשת המלצה

peri 101

New member
בקשת המלצה

הופניתי לפורום הזה מפורום אחר כדי לקבל המלצה על אנשי מקצוע שהוכשרו ספציפית ללמד לדבר ילד המאובחן כאוטיסט עם בעיה בתכנון רצף המילה. ללמד אותו להפיק את הצלילים/הקולות/המילים. הילד בן 7 וחצי, והוא בשלב שהוא מוכן ללמוד. בתודה

אנשי מקצוע

הכיוון הוא- קלינאי תקשורת העובדים עם ילדים המאבחנים כלקויי תקשורת. אפשר לפנות לאגודת קלינאי התקשורת או לאתר האגודה- [email protected] על מנת לקבל שמות וטלפונים. בהצלחה, רונית

peri 101

New member
אנחנו גרים בחולון

אנחנו גרים בחולון, אבל יש מישהו מומחה בתחום אנחנו יכולים להגיע אליו גם אם הוא לא מחולון. תודה רבה

טיפול באפרקסיה-דיספרקסיה

שלום לך, טיפול באפרקסיה-דיספרקסיה, הוא לא טיפול שכל קלינאיות התקשורת מכירות, גם לא כל הקלינאיות העובדות עם הספקטרום התקשורתי. הטיפול צריך לכלול מאפיינים של ORAL-MOTOR, שהם תרגילים שונים שאת מבצעת איתו בבית 3-5 פעמים ביום, כדי לשפר את היכולת של מרכיבי התנועה בפה. זה כולל גירויים תחושתיים ומוטוריים נעזרים ללחיים, לשון, חניכיים, שפתיים, שיניים , בסיס הלשון ועוד. זה כולל גם התייחסות תחושתית לאיזורים אלה, כדי שיכיר טוב יותר את מקומם ויוכל להשתמש בהם. בדיון אצל מאיה בן עזרא, הזכרת שהוא הוגה תנועות, ללא העיצורים הנכונים שלהם (אומר "אואה"), מה שמצביע, על קושי ניכר בהפקת העיצורים. כדי לאמר את העיצור רררררווו, יש להשתמש בפה ע"י סגירה חלקית שלו, אחרת מיצירת העיצור אאאווו. מיקום הלשון והצמדתה, על גבי החניכיים העליונים, מאחורי השיניים, משנה את הבעת העיצור מ"נננ" ל- ללל. אלה כמובן רק דוגמאות קטנות, אך יש הרבה. ילדים עם אפרקסיה טהורה של הפה, לרוב משיגים תוצאות טובות עם טיפול אינטנסיבי. השילוב המומלץ אצלם, הוא לוח תקשורת, יחד עם פלט קולי. את הפלט הקולי, ניתן להשאיל למשך חצי שנה מעזר מציון בבני-ברק. הם המרכז הראשי בארץ, המשאיל מכשירי פלט קולי להורים לילדים עם דיספרקסיה. הטלפון שלהם הוא 03-6789888 , פקס מס: 03-6789222. היתרון הוא שמכשיר כזה, משמש אותו, במהלך כל היום, ואומר עבורו, את מה שהוא רוצה. על גבי הלוח, יש מקום למילים ו\או משפטים קצרים, וע"י לחיצה על כפתור- הוא משמיע, את מה שהקלטתם עבורו. היתרון הנוסף, הוא שילדים עם אפרקסיה, לוקחים את המכשיר כמאמן אישי ומשתמשים בו לתרגול עצמאי, כדי ללמוד לחקות ממנו מבנה של משפט וזה מקדם אותם בהרבה מאשר לוח תקשורת אילם, הדורש מהם להוסיף תוכן מילולי לסמל\ תמונה. התוכנה הנפוצה לשימוש בלוח תקשורת, או פלט קולי היא BOARD MAKER ואפשר לרכוש אותה עבורו דרך "משעול". פרטים לגבי בנייה של תקשורת תומכת מתאימה, אפשר להשיג, לאחר מפגש עם הצוות ב"משעול"- מרכז לתקשורת תומכת ושיקומית, בשערי-צדק בירושלים. טל:02-6510487. פקס: 02-6555615 . ג'ודי וויין, קלינאית התקשורת שעובדת שם, ועמיתותיה תוכלנה לעזור. יש בכפר- סבא, ירושלים, ת"א, פ"ת ועוד, קלינאיות העובדות עם דיספרקסיה. כדאי לך, לומר באיזה איזור את מחפשת. אני מצרפת לך קישורים בנושא אפרקסיה בילדים. יש הרבה טיפים או הדרכה בנושא באינטרנט. בהצלחה, תלמה.

peri 101

New member
תודה רבה

תלמה, אני מודה לך מאוד על ההסברים המפורטים בתשובותיית לשתי השאלות שלי, ותודה רבה לכולכם על כל התגובות וההמלצות.

peri 101

New member
אנחנו מחולון

אנחנו גרים בחולון, אבל יכולים לנסוע גם רחוק יותר כדי לקבל טיפול טוב. לגבי מכשיר הפלט הקולי, ידוע לך אם ניתן לרכוש אותו באזור המרכז? הייתי מעוניינת לרכוש אותו, כי שמעתי שהתור ארוך מאוד ב"עזר מציון". אני מודה לך על הכל, עזרת לי מאוד.

peri 101

New member
שאלה

האם יש לך שם מומלץ של מי שמטפל בתרגילים שהזכרת (לשיפור מרכיבי התנועה שבפה)? תודה רבה רבה

אמאשלבן

New member
התמקדות בדיספרקסיה

קודם כל, תודה לתלמה על ההסברים בכל נושא, והפעם אני נעזרתי. אשמח גם לשמוע שמות מומלצים על קלינאיות (באזור השרון) שמומחיות בנושא ORAL-MOTOR. לגבי הפלט בעזר מציון, אני ברשימת המתנה למעלה מחודשיים, ויש לפני עוד 10 איש ברשימה !!! הבנתי מהם שאנשים לא מחזירים את המכשירים כשנגמרת תקופת ההשאלה. יש לך מושג אם יש עוד מקום שבו אפשר לשאול/ להשכיר?

פלט קולי, לילדים שאינם מדברים

שלום לך אמא של בן, הפניתי את השאלה אל האחראיות של ספרית ההשאלה של עזר מציון. הן תבדוקנה ותחזורנה אלי ביום ג' או ד'. מצאתי באתר של מקום מיוחד את ההודעה הזו: מרכז השאלת מכשירי תקשורות עם פלט קולי, מתחיל בתהליך מכירת חלק ממכשירי התקשורת אשר נרכשו בשלבים ההתחלתיים של המרכז, בעזרת מימון המוסד לביטוח לאומי. מכשירים אלה יושאלו לפונים לפרק זמן בן שלושה חודשים שבתומו, באם יתאימו למשתמשים, תתאפשר רכישתם בעלות נמוכה. להלן המכשירים אשר יימכרו: SPEAKEASY ATTAINMENT SUPERHAWK ALPHA TALKER ACTION VOICE לפרטים: טל' 6789888 - 03 או פקס 6789222 - 03 נראה לי שכדאי לברר איתם, כי רכישה של מכשיר חדש עולה כ-200-600$ . שאלתי גם במשעול, והם יבדקו ויחזרו אלי. נראה לי שאפשר לשאול גם בפורום מס 741 של תפוז- כי גם של יש הורים שמשתמשים בפלט קולי. אפשר גם לשאול את המוסדות המחזיקים מכשור זה, לדוגמא בית ונצואלה, או אלין כדי לדעת אם יש אפשרות להשאלה קצרה, או רכישה מוזלת. לצערנו, אביזר זה,למרות היותו חיוני, גם עבור ילדים אוטיסטים, ולא רק עבור נכים מסוג C.P. אינו מוכר ע"י ביטול לאומי, לרכישה אישית, אך כן מוכר, לרכישה עבור גן טיפולי או תקשורתי. לכן, האחראית של המסגרת, יכולה ליצור קשר עם המחלקה המתאימה בביטוח הלאומי ואז הגן יכול לקבל עבורו לשימוש: מצלמה דיגיטלית, יהכנת תמונות לתקשורת תומכת. מחשב עם תוכנות מתאימות ומקלדות מיוחדות- בהתאם לצרכים מכשירי פלט קולי לשימוש ילדי הגן ועוד ועוד ציוד הנמצא ברשימה כיום, עבור גנים תקשורתיים וגנים טיפוליים. לגבי קלינאית המכירה תוכנית לטיפול פה ועבודה עם ליקויי תקשורת- יש לא מעט כאלו, ברחבי הארץ. יש בכפר סבא, אך איני יודעת על חולון. אני מצרפת קישורים בהודעה הבאה. בברכה, תלמה.

קלינאיות תקשורת- התמחויות

באתר של קלינאיות התקשורת, תחת הרובריקה- למי לפנות- קלינאיות תקשורת עצמאיות- מופיעות ההתמחויות שלהן ופרטים אישיים: לדוגמא: תחת ההתמחות הפרעות קשר- מופיעות הרבה מאד קלינאיות, שיש להן נסיון עם PDD. תחת התמחות תקשורת תומכת, מופיעה רשימה ארוכה ומעט שונה. לדעתי כדאי להצליב את המידע ופשוט לשאול אותן טלפונית, לגבי נסיון, התמחות ודרכי עבודה- oral-motor, גרינשפן ועבודה עם לוחות תקשורת. טיפ קטן, אלו שעבדו עם ילדים, עם שיתוק מוחין, מכירות לרוב את הקשיים המוטוריים, וגם יודעות ללמד סמלים, אך לא תמיד מנוסות בעבודה על קשר עין, סגירת מעגלי תקשורת, הרחבת של קבעונות ועבודה עם PDD. הבעייה היא שמי שיודעת לעבוד על היגוי (רובן יודעות), לא בהכרח מכירה לעומק, את הנושא של רגישויות תחושתיות בפה- תת תחושה או יתר רגישות, רגישויות למרקמים- מזון, בליעה וכו, וכמובן, את תרגילי הפה המיועדים לווסת רגישות תחושתית ולהקנות יכולות אוראליות- מוטוריות. לצערי, אין להן אפשרות לעשות חיתוך של אנשי מקצוע,לפי התמחות של אוראל-מוטור. חבל! פשוט, להיות צרכנים נבונים, ולדעת לשאול את השאלות מראש. טיפול פרטי של קלינאית תקשורת, יעלה לכן אלפי שקלים, כי זה לא טיפול קצר-טווח. לכן, כדאי לדעת מראש, למי עדיף ללכת. בברכה, תלמה.

peri 101

New member
תודה רבה

אני מודה לך מאוד על כל ההסברים המקיפים. עזרת לי מאוד להיות ממוקדת יותר. תודה

אמאשלבן

New member
מכשירי פלט קולי

תודה תלמה על האינפורמציה והמאמץ. אני אבדוק לגבי שמות המכשירים, נדמה לי שכל מי שיסכים למכור ישן אלה המכשירים המיושנים יותר. בכל אופן אבדוק עם הקלינאית. נתת לי רעיון גם לבדוק עם הגן, אם הם מנצלים את מה שמגיע להם. יש להם מכשיר עם מסר אחד, שהוא לא רלבנטי לנו. לגבי הקלינאיות, נתחיל בטלפונים. תודה

לא נראה לי שכדאי לרכוש פלט מיושן../images/Emo41.gif

שלום לכן, בדקתי שוב את נושא המכשירים של הפלט הקולי הנמכרים, דרך עזר מציון. המשעול נאמר לי כי חלקם, מכשירים מוצלחים, אך יש בעייה עם מתן שירות למכשיר hawk או superhawk, כי היבואן בארץ הפסיק לתת שירות. לגבי המכשירים האחרים, צריך לראות ולבדוק אם הם מתאימים. מכשירים חדשים, יש לי טלפונים של היבואנים, כדי לקבל מהם פרטים. אתם מוזמנים לשלוח לי מסרים בנושא. בברכה, תלמה.

למעלה